2014. augusztus 17., vasárnap

Rózsaszín pöttyök IV.

Minden életkorban van valamilyen környezeti nyomás, ami bosszantó, kikerülhetetlen és időnként elég lehangoló. Mikor az ember óvodás, folyton azzal jönnek a rokonok, várja-e az iskolát. Mikor iskolás, arról faggatják, hol tanul tovább. Mikor érettségi előtt áll, jön a kérdés, milyen munkát akar és így tovább. Valahogy sosem jó ezeknek a rokonoknak és ismerősöknek az aktuális pillanat, mindig előbbre akarnak tervezni, ami engem bosszant. Lehetetlen megfelelni nekik és megválaszolni minden kérdésüket.
Ez a kis gondolatcsokor azért jött elő, mert elértem azt az életkort, amikor a környezet elvárása a családalapítás felé terelődik. Folyamatosan érnek a hírek korombeli ismerőseimtől, hogy eljegyezték, férjhez ment, megnősült, babát vár és bár nem irigylem tőlük, remélem, hogy boldogok, nem segítenek sokat a közérzetemen. 
Ha valaki megkérdezi tőlem, mikor megyek férjhez, a képébe kacagok. (Jelenleg Gideon az egyetlen férfi az életemben.) A baba gondolata pedig ijesztőbbnek tűnik, mint az összes horrorfilm, amit eddig láttam. (Pedig a kisbabák cukik és szívesen vigyázok unokatestvéreimre.) Egyszerűen nem érzem úgy, hogy ezek a kérdések reálisak volnának. Mármint most kezdek a saját lábamra állni, építgetem a dolgaimat, így még ha lenne is egy úriember, akivel komolyan gondolom, akkor sem vágnék bele a felnőttlét ezen szakaszába. Ehhez még túl fiatal vagyok, köszönöm.
Ennek ellenére, mikor a közösségi oldalak arcomba tolják a következő eljegyzést, vagy lakodalmat, idegesen rángatózni kezd a kisujjam. Azt sugallják ugyanis, hogy le vagyok maradva, húzzak bele szépen, mert sosem lesz álompasim, álomesküvőm, boldog családom, meg fehér kerítéses házam. (Ki a fene találta ki, hogy fehér legyen a kerítés?) Ez pedig őrülten frusztráló. Még akkor is, ha tudom, a jövőre vonatkozó bosszantó kérdések az esküvő után sem szűnnek meg: Mikor jön a baba? Mikor jön a következő baba? Mikor lesz új ház? Mikor lesz felújítás? Mikor megy iskolába a gyerek? Mikor mész nyugdíjba? és így tovább a végtelenségig. Néha úgy érzem, a temetés időpontját csak azért nem kérdezik meg, mert tapintatosak akarnak lenni. Pedig cseppet sem azok....

Illusztráció:
"Katniss Everdeen és Peeta Mellark kapcsolatban van 
Effie: Azt hittem, Katniss Gale-lel randizott?
Haymitch: Ki az a Gale?
Effie: Egy fiú a 12-es Körzetből.
Haymitch: Sosem hallottam róla.
Effie: Oh, tudod, jó srác, sötét haj, Liam Hemsworth néven is fut.
Haymitch: Ki a pokol az a Liam Hemsworth?
Effie: Thor öccse.
Haymitch: Katniss Lokival randizik?"




Az érthetőség kedvéért, néhány konkrétumot is mondok, csupán a jéghegy csúcsát: júniusban lakodalomban voltam, megtudtam, hogy az egyik gyerekkori pajtásom babát vár, jövőhéten pedig egyik volt osztálytársam esküvőjét megyek megnézni. (Ő lesz amúgy a második a gimis csapatból, aki férjhez megy.) Ezek után nem csoda, ha értetlenül pislogok, mégis mikor léptem az esküvőtervezés korszakába...
Ha pedig már esküvő, a bejegyzés szokásos manikűrrel foglalkozó  részében, megmutatom, milyen volt a körmöm a lagzi idején, hátha valaki a közeljövőben hivatalos esküvőre és kedvet érez hozzá.

Esküvői körmök
Kell hozzá:
sötétebb rózsaszín, fekete, fehér, ezüst, arany, halvány barack és átlátszó körömlakk
Lakkozás:
A középső és a gyűrűs ujj kivételével rózsaszínre lakkozzuk a körmöket. Azért választottam ezt a színt, mert vidám és passzolt a ruhámhoz, de bármilyen más szín is megfelel a célra.
Középső ujj lesz a vőlegény. Először lekenjük fehér lakkal, majd mikor megszáradt, az alját V alakban feketére festjük. A szmoking hatás kedvéért a fehér rész tetejére csokornyakkendőt festünk, majd alá néhány fekete pöttyöt gomboknak. Ezután a fekete V alak két oldalára ezüsttel egy-egy hullámos vonalat húzunk, hogy teljes legyen a vőlegény ruhájának szabása. Száradás után átlátszó lakkal fixáljuk.
A gyűrűs ujj lesz a menyasszony. Ezt halvány barack lakkal (én a francia manikűr lakkját használtam) kenjük le, hogy testszínű hatást érjünk el. Aztán, mint a vőlegénynél, itt is V alakban húzzuk meg a ruhát, ezúttal fehérrel. A köröm tövére pedig arannyal egy félkört kanyarítunk, ez lesz a menyasszony nyaklánca. Én tettem még rá egy piros pöttyöt, amire egy kisebb ezüst pöttyöt cseppentettem medálként, de ez utólag kicsit feleslegesnek tűnik. Száradás után ezt is átlátszóval fixáljuk.
Szerintem esküvőre igazán egyszerű, de aranyos minta és jól lehet vele bohóckodni is. Ebéd közben elkezdtem két ujjal sétálni az asztalon, miközben az esküvői dallamot dúdoltam családom legnagyobb derültségére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése