2014. július 31., csütörtök

Könyves várólista XIII.

Július vége van. Eltelt egy hónap a nyárból vagyis pont a felénél járunk.
Nem akarom, hogy vége legyen, de ebbe nincs beleszólásom, nem igaz? Viszont az olvasmánylistámba nagyon is van. Lássuk hát, milyen könyvek csücsülnek jelenleg ezen a polcomon:


Továbbra sem szeretném ismételni magamat, így az első négy könyvet átugrom, hiszen írtam már róluk a rovat korábbi bejegyzéseiben. Aki lemaradt volna, az olvashat a listán tanyázó két bolhapiacos könyvemről ITT, míg a két kölcsönkönyvről bővebb információk találhatók ERREFELÉ
A várólistámon figyelő 10 könyvből ezért most csak hatot veszek számba.

Saját könyvek:

Ruta Sepetys - Kalitkába zárt álmok
Nem volt kérdés, hogy valamikor le fogok csapni erre a könyvre. Már akkor tudtam, hogy kell nekem, mikor volt szerencsém személyesen találkozni az írójával. Nem csupán azért, mert Ruta tündéri ember, hanem mert az első regénye (Árnyalatnyi remény) is nagyon tetszett. Persze a fülszöveg sem elhanyagolható tényezője vonzalmamnak és többen sok szépet meséltek róla.

Jojo Moyes - Akit elhagytál
Egy másik könyv, amire szintén az írója miatt figyeltem fel. Moyes egy másik könyve (Mielőtt megismertelek) meggyőzött róla, hogy erre az íróhölgyre is érdemes odafigyelni. Ezért amikor megláttam a frissen megjelent új regénye borítóját, (Ez a borító amúgy sokkal szebb, mint az olasz változaté, amit volt szerencsém megsimogatni a római reptéren.) nem bírtam ellenállni neki. A két szálon, két idősíkon futó történet ígérete pedig csak egy kis tejszínhab dombocska mindennek a tetejére.

Könyvtári könyvek:

Tatiana de Rosnay - Sarah kulcsa
Ezzel a kötettel már többször szemeztem a könyvtárban. Szomorú, de érdekes téma. Nagyon kíváncsi vagyok, mennyire adja át a történelem egyik sötét zugát. Készítettek belőle filmet is, ám én az előbb a könyv és csak aztán a film nézőpontot képviselem. Amint hangulatom lesz hozzá, bele is kezdek.

Gail Carriger - Változatlan
Steampunk regénysorozat második kötete. Az első rész (Lélektelen) tetszett, meg is van a polcomon ráadásul dedikáltatva, ám nem éreztem égető szükségét a további részek beszerzésének. Talán mert nekem az a könyv úgy volt kerek a végkifejlettel együtt. Viszont, ha már hatodszorra is szembejött velem a könyvtárban, nem hagyhattam magára. Különben is hiányzik picit a fantasy világ.

Mark Lawrence - Tövisek királya
Szintén második kötet és az első része szintén a polcomon csücsül. Csakhogy a Tövisek hercege nem győzött meg igazán a történet nagyszerűségéről. Fumax Kiadó könyvei, főleg ha kemény kötést kapnak és meglehetősen vastagok, nem az olcsó kategóriába tartoznak, ezért kivárásra játszottam. Aztán kiszúrtam a könyvtárban és most nyugodt szívvel utánajárhatok, megéri-e befektetni rá, vagy sem.

Sophie Kinsella - Segítség, kísértet!
Ez a könyv szerepelt korábban a kívánságlista rovatom egyik bejegyzésében. Azóta többször szemeztem vele, Ribizly barátom is felajánlotta kölcsönbe (neki amúgy nagyon tetszett), ám mivel megtaláltam a könyvtárban, kivételesen visszautasítottam ezt az ajánlatot. Megvártam, hogy kedvem legyen hozzá és legutóbbi könyvtárfosztogatásom során meg is érkezett. Vidám kikapcsolódásnak tűnik és erre a sok komolyabb hangvételű könyv között szükségem is lesz. Plusz, már igazán illene olvasnom valamit az írónőtől.

Jelenleg tehát ők várnak olvasásra. Igyekszem nem sokáig halogatni őket, különösen a bolhapiacos könyveket, akiket már így is jócskán megvárattam. Csakhogy szeszélyes vagyok, akár egy macska és rossz szokásom a könyvek halmozása és halmozása, míg el nem borítanak az olvasatlan kötetek. Hiába vár rám ilyen sok szép kötet, mindig azon jár az eszem, mit lehetne még begyűjteni.
Menthetetlen könyvfüggő vagyok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése