2012. december 31., hétfő

Könyves kívánságlista IV.

December utolsó napja van, így esedékes a Könyves kívánságlista rovatom újabb bejegyzése.
Ezúttal rövid lesz, mivel most volt Karácsony, ami gazdag könyves termést produkált a fa alá csökkentve kívánságaim hosszú sorát. No, meg túlságosan sok könyvet vásároltam mostanában és nem akarok újabb költekezésbe esni, így jól megfontolom mi az, ami tényleg kellene.
Szóval most csak két könyv iránt érzek heves vágyat, íme:


Jojo Moyes - Mielőtt megismertelek
Frissen megjelent könyv, ami nagyon jó értékelést kapott molyocskáktól. A történet komoly, ha be kellene skatulyáznom, azt mondanám, lélektani dráma. Szeretem az elgondolkodtató történeteket, így tennék vele egy próbát. 

Gayle Forman - Hová tűntél?
Legújabb kedvenc könyvem, Ha maradnék folytatása, vagyis inkább kiegészítő kötete. Továbbviszi a történetet néhány évvel később és annyira beleszerettem annak a könyvek a hangulatába és úgy megkedveltem a szereplőket, hogy nem bírok ellenállni neki. Bár ilyenkor mindig van bennem egy kis félsz, hogy nem lesz annyira ütős, mint az előző, ebben az esetben elfojtom. Kell és kész.

Jelenleg ez a két könyv piszkálja a fantáziámat. Rajtuk kívül azonban sok könyv van még, amit elolvasnék és még több, amibe majd belefutok itt-ott. 
Éppen ezért írok most egy gyors listát is azokról, amik a könyvtár polcain vannak elrejtve, és amiket biztosan hazahozok majd magammal, amint elfogytak saját könyveim.

Könyvtárban vadászom rá:

Suzanne Collins - A kiválasztott
Trilógia befejező kötete és mivel már az első két részt olvastam (Az éhezők viadala, Futótűz) rettentő kíváncsi vagyok rá. 

Böszörményi Gyula - 6...5...4...
Rémálom trilógia második része. Elsőt (9...8...7...) olvastam, határozottan tetszett, így folytatni akarom a sorozatot, amint időm engedi.

Sarah Dessen - Altatódal
Már olvastam az írónőtől, tetszett a stílusa, így szívesen olvasnám ezt a könyvét is. Benn is van a könyvtárba, de olyan vaskos darab, hogy csak megfelelő mennyiségű szabadidő esetén merek nekivágni. Nem az a cipelgetős fajta.

Scott Westerfeld - Szépek
Ez is egy trilógia második kötete. Az első rész, Csúfok nagyon tetszett és izgalmasnak ígérkezik a folytatás is. Csakhogy valaki már jó ideje ücsörög rajta és nem hozza vissza a könyvtárba...

Andrea Cremer - A keresők
Szintén trilógia második része. (Idén elég sok sorozatba kaptam bele.) Első kötetet (Az őrzők) természetesen itt is olvastam, ezért érdekel a folytatás.

Lauren Oliver - Delírium
Olvastam már az írónő tollából, méghozzá egy nagyszerű könyvet, így bátran vágok majd bele ebbe a trilógiába. Legutóbbi könyvtárazásom során szúrtam ki a polcon, de akkor már nem vehettem ki több könyvet időhiány miatt. Sürgősen pótolnom kell.
"A könyvtár az elme kórháza."

Kami Garcia - Lenyűgöző teremtmények
Egyszer láttam a könyvtár polcán, azóta viszont hiába kerestem. Biztosan ezen is ücsörög valaki... Nemsokára mozifilm is lesz belőle és én jobban szeretem előbb olvasni, aztán megnézni a dolgokat. A film megvár, csak méltóztassák végre visszahozni ezt a könyvet.

Becca Fitzpatrick - Csitt, csitt
Trilógia első része, amiről hallottam már hideget és meleget. Szeretem magam megtudni, mi is az igazság, így el akarom olvasni. Második részbe egyszer belefutottam a könyvtárban, így ennek is ott kell lennie valahol, vagy inkább valakinél. 

Johann Wolfgang Goethe - Faust
Vannak bizonyos könyvet, amiket illik ismerni és ez is azok közé tartozik. Igyekszem bepótolni a kimaradt klasszikusokat és mostanában a Faust felé hajlok elsősorban. Szélesíteni akarom irodalmi látókörömet. 

Most hogy fejben végigjártam kedvenc könyvtáramat, még vagy egy tucat könyv ugrott be, de most itt leállok a listázással. A kölcsönzés legnagyobb hátránya ugyanis az, hogy sosem tudhatod, mit vettek ki épp előtted. Meg amúgy is a szívem sugallatára szoktam választani.
No, de a fenti listából jól látszik, hogy van bőven olvasmány, ami érdekel, szóval nem fogok unatkozni 2013-ban sem.

2 megjegyzés:

  1. Hmm. Vannak itt olyanok, amiket már olvastam, esetleg én is várom azt a folytatást, meg persze olyanok is, amik most épp kívül esnek a kíváncsiságom körén. A kiválasztottat olvastam, kíváncsi vagyok, neked mi lesz a véleményed róla. A Csitt-csitt-es bejegyzésed is várom előre, nekem tetszett, úgy emlékszem (rég olvastam már..)Na és itt van a Szépek! Hú, nagyon szeretném végre megkaparintani! :D Addig is míg kezembe nem kerül, az Eragon második kötetével kell "beérnem".. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A könyvtári felsoroltakat mindenképp elolvasom, ám nem ígérhetem, hogy hamar. Azért jó hallani, hogy kíváncsi vagy a véleményemre. :)
      Eragont még nem olvastam, de a film tetszett.

      Törlés