2016. december 29., csütörtök

Az álmok első könyve

Nem ez az első könyvem Kerstin Gier tollából és biztosan nem is az utolsó. Az időutazós trilógiáját nagyon szeretem (és olyan szépen mutat a polcomon), így kíváncsian figyeltem, mit tud még adni. Azonban, az említett szeretet miatt tartottam is egy kissé tőle. Aztán kaptam egy jó ajánlólevelet Kirstentől és elhajítva minden kétségemet, lecsaptam rá. Ó, de milyen jól tettem!
A borító ezúttal is szemrevaló. Nagyon tetszenek ezek az aprólékos, már-már kissé giccsbe hajló, mégis tökéletesen kifejező borítók.
Egy újabb trilógia nyitó kötete 326 oldallal.
Fülszöveg:
"Liv Silber álmai az utóbbi időben meglehetősen félelmetessé váltak. Az egyik végképp nem hagyja nyugodni. Ebben az álomban egy temetőben járt éjjel, és szemtanúja volt, amint négy fiú komor hangulatú, mágikus rituálét hajt végre. Ezek a fiúk azonban nagyon is valós kapcsolatban állnak Livvel, hiszen Grayson és három barátja tényleg léteznek. Liv nemrég iratkozott be abba az iskolába, ahová ők is járnak. Tulajdonképpen egészen kedvesek. De ami igazán ijesztő – még az éjszakai temetőknél is sokkal ijesztőbb –, az az, hogy a fiúk olyan dolgokat tudnak Livről, amiket nappal soha nem ejtett ki a száján – álmában viszont igen. Hogy miképpen, az tökéletes rejtély Liv számára, de egy jó kis rejtélynek Liv még soha nem tudott ellenállni…"
Az írónő stílusa még mindig remek. Gördülékeny sorok, kedves szereplők és finoman adagolt misztikum. Mindezt pedig egy kifejezetten bájos humorral adja elő, így az olvasó újra és újra azon kapja magát, hogy mosolyog a sorokra.
Az egyetlen dolog, amit nem értek a hölgyben, az a helyszínválasztása. Habár német a hölgy, a történetei angol környezetben játszódnak. Igaz, egyre több német vonatkozást csempész bele, itt például egy német dadust és egy kis német néphagyományt. Azért szeretnék tőle egyszer egy teljesen német történetet olvasni.
Liv szerethető főhősnő és a családja is szórakoztató. Pont annyi kínos szituációba kerül, amennyibe minden kamaszlány és pont olyan jó szövege van, hogy minden ilyen helyzetet humorossá tegyen. A többi szereplő is hasonlóan szimpatikus volt, még a negatív karaktereket sem tudtam igazán megutálni.
A cselekmény nem siet, mégis fenntartja a figyelmet. A kisebb kalandok és vicces helyzetek végig izgalmassá teszik, amit a bizarr álmok csak fokoznak. Apropó álmok, kellett egy kis idő, mire megszoktam a két síkon mozgó eseményeket. Pedig az írónő figyelt az arányokra és a két szál szépen kiegészítette egymást.
Nagyon tetszett, hogy bár az elején belecsapott a misztikumba, csak finoman adagolta azt. Kedvelem az olyan könyveket, ahol az ember végig szkeptikus maradhat akár akar hinni a természetfelettiben, akár nem. Az is tetszett, ahogy a szerelmi szál alakult. Jó, hogy Liv szíve nem a legkézenfekvőbb fiú után kezdett el bégetni.
Apropó fiúk, a kiszemelt úriember rengeteg kérdést felvetett, úgyhogy kíváncsian várom a fejleményeket és majd megveszek, hogy mi lapul álmának ajtaja mögött. Reményeim szerint a következő kötetből kiderül.
Összességében tehát ez egy kifejezetten szórakoztató történet. Nekem nagyon tetszett, annak ellenére (vagy épp pont azért), hogy több másik olvasmányomra emlékeztetett. Szeretem az ilyen kalandos, finoman misztikus és humoros történeteket, vagy egyszerűen csak szeretem Kerstin Gier könyveit.
Épp ezért bátran ajánlom mindenkinek, akár olvasott már az írónőtől, akár nem. Különösen azoknak, akiknek élénk álmai vannak és reggelente még emlékeznek is rájuk.

Kiegészítés:
Ahogy a bejegyzés elején említettem, ez a könyv a Silber-trilógia első kötete. Az álmok második könyve már elérhető magyarul. Januárban rohanni is fogok érte a könyvesboltba. A harmadik könyvre azonban még egy picit várni kell. Remélem, a Könyvmolyképző Kiadó nem fogja sokáig váratni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése