2013. május 28., kedd

Annyira király vagy! 5.

Li Jong-Hi sorozatának ötödik kötete, ami az utolsó előtti, tartja a színvonalat. 
Külsőségekben tökéletesen passzol az eddigiekhez vastagságra és kinézetre egyaránt. A borítóra ezúttal Cse-Jong került és szép lila háttért kapott.
Az előző részekre kicsit talán spoileres lehet mondandóm, szóval csak az olvassa el, aki az előző négy kötetet is végiglapozta.
Fülszöveg, ami még mindig jól összefoglal, bár most talán egy picikét sok:
"Miután a dühös Szung-Ha ultimátumot ad anyjának, céltalanul bolyong az esőben, míg nagybetegen Nanu ágyában köt ki. Egész éjszaka lázálmok gyötrik, de reggel úgy tűnik, új elhatározással hagyja el a Csong család házát, a terveiben pedig se a családja, se Nanu nem kap szerepet. Eközben Dzsei még mindig nem tudja, mihez kezdjen Hjon-Hóval, pedig a fiú nem igazán hajlandó beletörődni az elutasításba. Vajon Hjon-Ho példáján felbuzdulva Nanu a szívére hallgat, és Szung-Ha után megy, bárhol is legyen?"
A történet ott folytatódik, ahol a negyedik kötet befejezte, vagyis  Szung-Ha anyjával. Lehull az álca a fiúról, ahogy a családja szinte teljes képe kirajzolódik. (Azt mondom, hogy szinte, mert gyanítom, hogy nem ok nélkül lépett le az anyja.) Épp ezért tetszett a karakterének alakulása, főleg hogy Nanu házánál kötött ki, ahol persze nem hétköznapi kezelést kapott. Aztán, ahogy haladt a történet, felbosszantott. 
Feldühített a gyávasága, amiért a könnyebb utat választotta. Azt már persze fel se vettem, mikor szemétkedett Nanuval visszahozva az első két kötetben mutatott figurát. Szung-Ha jellemével nem is ez a bunkóság a baj, hanem a félelme, mivel nem képes szembenézni sem saját érzéseivel és igazi természetével, sem másokkal. A történet és a karakterfejlődés szempontjából persze mindez nem baj, nálam mégis esett pár pontot a fiú.
Nanu továbbra is szerethetően ostoba, nem lehet rá haragudni. Főleg hogy belé ellenben rengeteg spiritusz szorult, amiért képes volt komoly vitába is bocsátkozni az anyjával, hogy megvédje szerelmét. 
Apropó szerelem, elég érdekes a két főszereplő kapcsolata. Nem mondanám olyan elsöprő a "szerelem mindent legyőz" kapcsolatnak, mégis megragadja az olvasót. Botladozva haladnak egymás felé, de még nagyon hosszú út kell egy igazi kapcsolathoz. Többek között ezért is sajnálom, hogy már csak egy kötet van hátra a sorozatból.
A másik szerelmi szál ebben a részben kicsit stagnált. Dzsei még mindig nem tudja, mit akar, Hjon-Ho meg próbálkozik. Az viszont érdekes fordulat volt, hogy Hjon-Ho levágatta a haját (kicsit fura így, de jól áll neki) mégse tette szóvá senki.
Ennek a résznek amúgy a legjobban a hangulata tetszett. Igazi nyári légkör vett körbe olvasás közben, ami a valós borús időjárást tekintve nagyon jól jött. Éreztem a nyári szünet fuvallatát.
A rajzokra pedig továbbra sem lehet panasz. Nagyon tetszik, ahogy a szerző játszik a karakterek külsejével és itt nem csak a frizurákra gondolok, hanem a ruhákra is. Szung-Ha megjelenése mindig mutatja, épp milyen kedvében van. Mikor nagyon sok extra kiegészítő van rajta, általában bunkó, ám ha lazán, egyszerűen öltözködik van esély néhány kedves szóra. Nanu pedig hol nagyon fiús, hol egész nőies, minden külső hiányossága ellenére. Nagyon imádtam a hosszú szárú, fűzős bakancsát. 
A kötet végére ezúttal egy visszaemlékezős extra fejezet is került, hogy az olvasó jobban megértse a két legproblémásabb szereplő múltját. Illetve Li Jong-Hi megint elengedte magát és fantáziáját (no meg az agyát) az utolsó oldalakon néhány humoros képkockára. 
A történet persze ismét függővéggel zárul, amin már meg sem lepődtem.
Összességéven továbbra is szórakoztató, kedves történet, tökéletes egy kis kikapcsolódásra. 
Akik eddig olvasták, már ne hagyják abba, hiszen már csak egy kötet és kiderül Szung-Ha és Nanu boldogan élnek, vagy sem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése