2012. április 14., szombat

Kangoo jump

Ma kipróbáltam egy érdekes dolgot, amit meg kell osztanom az erre vetődő, olvasgató egyénekkel.
Részt vettem a Nivea idei országjáró fitnesz turnéján. No, nem mintha olyan nagy sportember lennék, de elhívtak és még jól is éreztem magam.
Az egész úgy kezdődött, hogy Pucca szólt, lesz ez a fitnesz cucc, lehet rá regisztrálni ingyenes termékminta csomagért.Ő már regisztrált az egyik barátjával, így kaptam az alkalmon és csatlakoztam hozzájuk.
A turné az ország hat városában kerül megrendezésre. Én a budapestire mentem, amit a Millenárison tartottak. Reggel sikerült is kimásznom az ágyból. (Hétvégente általában tovább lustálkodom, így picit fura volt már nyolckor felkelni.)
Az időjárás ugyan nem kedvezett a sportnak, ám szerencsére fedett helyet választottak, így a szemerkélő eső és a borús égbolt nem szegte kedvünket, amikor hármasban megérkeztünk.
Első dolgunk a regisztráció volt, amikor is megkaptuk a beígért csomagocskát a termékmintákkal. Csak azt furcsálltuk, hogy bár a résztvevők 99,99%-a nő volt, ennek ellenére három férfi termékmintát is tettek a csomagba. (No, de mindegyikünk tudta egyből, kinek passzolja majd le őket.) Ezen kívül kaptunk salátát, ami az ebédünket képezte és begyűjtöttünk néhány magazint is, igaz cseppet lejárt számokat, de ingyen voltak, így megtömtük velük a táskánkat rendesen.
Ezután beljebb merészkedtünk, keringtünk kicsit a színpad körül a nagy nyüzsgésben, mivel épp a kezdésre érkeztünk és a helyszín tele volt kíváncsi és lelkes egyedekkel.
Az első program a Kangoo Jump volt.
A Kangoo egy igazán érdekes, látványos és szórakoztató fitnesz módszer. A mellékelt képen látható cipőben kell ugrálni pörgős zenére. Bár külső szemlélőként könnyűnek tűnik, eszméletlen fárasztó.
Mivel a rendezvényen kaptunk kölcsön kangoo cipőt, ki is próbáltuk azonnal.
Az első kihívás a felvétele volt. Olyan mint egy görkorcsolya, csatos és meg kell benne találni az egyensúlyt. Nem olyan egyszerű megállni egy helyben a félkör alakú talpakon és a cipő maga sem épp egy kimondottan könnyű darab. Ugrálni ellenben nagyszerű benne, sőt az ember nem is bír nem ugrálni, ha a lábán van.
Gyorsan felvettük és mint az óvodások körbeugráltuk egymást és visongtunk meg nevettünk. Így a jó hangulat már adva volt, mire a színpadra lépett a kangoo csoport és megkezdte az edzést.
Bevallom, én csak pislogtam, olyan könnyedén ugrándoztak a színpadon különböző pózokban. Mi meg csak próbáltuk követni őket és közben nem egymást fellökni, vagy seggre ülni.
Ugrálni amúgy ebben a cipőben fél lábon a legkönnyebb. Ha mindkét lábát egyszerre használja az ember, nagyobb erőfeszítésre van szüksége, különben nem tud megfelelően rugózni.
Csupán fél órás volt ez a program, ám mi már tíz perc alatt leizzadtunk és kifulladtunk. Meg-meg kellett állnom, hogy levegőhöz jussak és képes legyek újra pattogni. Amikor azonban az ember elkezd ugrándozni, a cipő szinte viszi magával tovább és tovább. Biztosra veszem, hogy nagyon jól átmozgatja az izmokat, amit a színpadon ritmust adó csoport sportos alakja alá is támasztott.
Pucca meg is jegyezte, ő olyan hasat szeretne, mint amilyen a mikrofonos nőnek volt, aki az edzést vezette biztató kiabálással. Tipikus kockahas. Ehhez nekünk azonban baromi sokat kellene még ugrándoznunk ezekben a cipőkben és sajnos nem olcsó mulatság, ám annál élvezetesebb.
Ajánlom mindenkinek, hogy ha teheti, próbálja csak ki a Kangoot. Egy élmény.
Mivel teljesen lefáradtunk a nagy ugrálásban, kellett egy kis idő, mire összeszedtük magunkat. Közben elkezdődött a Zumba, amit tánc és fitnesz kereszteződésének tudnék leírni. Egy kis risza, egy kis ugrálás, egy kis risza, ha egyszerűen körül akarom írni.
A risza nekem nem megy, egyszerűen nincs érzékem a táncokhoz. Az ugrálás pedig a kangoo cipő után olyan fura és esetlennek tűnt a tornacsukámban. Így nem is nagyon kísérleteztem vele, csak csodáltuk a színpadot majdnem összedöntő tánccsoportot, akik hihetetlenül látványosan és energikusan nyomták végig.
Mi meg még letelepedtünk újságot olvasni és viccelődni. Nem sűrűn kerül női magazin a kezembe. Én sosem veszek és ismerőseimét is öt perc alatt átfutom ha a kezembe nyomják. Egyszerűen nem érdekel sem a divat és aktuális trendek, sem a párkapcsolati tanácsok, sem a receptek és egyéb az ilyen magazinokban megforduló dolgok. Néha azonban nem olyan rossz belelapozni az ilyenekbe is, más nem azért, hogy megcáfoljuk őket.
A programban a zumba után pilates következett, mivel azonban nem volt polioam egyikünknél sem, inkább elindultunk hazafelé.
Jó délelőttöt zártunk a sok ingyen cuccal megtömött táskáinkkal és a kellemes energiával, amit az ugrálásból nyertünk. Nagy élmény volt.
Természetesen dokumentáltuk is néhány fényképpel, amik közül egyet meg is osztok. A képen homályos alakom látható. (Majdnem valósághűen mutatja be szellem mivoltomat, hála a kangoo cipő miatt remegő Pucca művésznő kezének.) A cipőt és esetleg a pólómat (Aki nem ismerné fel egyből, annak megsúgom, The Mortal Instruments rúnákkal van tele.) tessék csodálni. A többi részem úgysem érdekes. (Talán csak az új sárkányos nyakláncom, amit tegnap kaptam Mr. A.-tól és amiről majd készítek egy normális képet, hogy eldicsekedhessek vele. ^^)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése