2014. november 30., vasárnap

Könyves várólista XV.

Ez lesz az év utolsó bejegyzése várólista rovatomban. Nagyon gyorsan szalad az idő...
Aktuálisan 12 könyv vár a polcomon arra, hogy végre kézbe vegyem és végiglapozzam. Ebből a tizenkettőből csupán három saját tulajdonú könyv, és mivel róluk már az előző bejegyzésben szóltam, nem ismételném magam.
Inkább elmondom, hogy a Kötelék hamarosan sorra fog kerülni (kolis polcomon várja, mikor ugorhat a fejemre) a Csokoládécipő picikét még pihen (túl nehéz és vastag, nem fért bele a bőröndömbe), míg az Átkelés a rónaságon megeshet, hogy átcsúszik 2015-re, anyukám ugyanis lenyúlta, de nem halad vele. (Állítása szerint túl sok benne a tájleírás, de ezzel nem lepett meg.)
A várólistán szereplő maradék kilenc kötetet a könyvtárból zsákmányoltam és róluk írok is néhány szót.


Haladjunk visszafelé, a kölcsönzés időrendjében:

Mats Srandberg és Sara B. Elfgren - Tűz
A Kör folytatása, ami nagyon tetszett, így lelkesen fogok ismét elmerülni a svéd boszorkányok világában. Ráadásul a hónapban megjelent magyarul a harmadik kötet is, vagyis remélhetőleg ez után sem kell majd sokat várnom, mire a befejező kötetet kézbe vehetem.

Gayle Forman - Csak egy nap
Ez a könyv szerepelt a kívánságlista rovatom tizenkettedik bejegyzésében. Volt már szerencsém az írónő munkájához, ezért nagy reményeket fűzök hozzá. Az olvasói visszajelzések viszont nem voltak annyira pozitívak, mint számítottam, én azonban mindig a saját orrom után megyek. 

Colleen Hoover - Szívcsapás
Még nem olvastam a Könyvmolyképző Kiadó Rubin pöttyös válogatásából és nem is igazán tudom, mire számíthatok. Szóval tele vagyok kíváncsisággal és mivel a fülszöveg egy könnyed, romantikus történetet ígér és oldalszámra sem épp hosszú, talán nem olyan nagy vállalkozás a végére járni, mit rejt ez az új pötty.

Alex Kajtár - Tűztáncos
Egyszerűen megláttam és megtetszett. Izgalmas fantasy regénynek tűnik és tetszetős a borítója is. Mindig szívesen olvasok boszorkányokról.

Elisabetta Gnone - A sötétség bűvölete
Fairy Oak sorozat második része. Az első kötet, Az ikrek titka tökéletesen meggyőzött róla, hogy nekem ezt a mesét bizony végig kell olvasnom. Szerencsémre az összes könyv - kiegészítő kötetekkel együtt - fellelhető a könyvtárban, így szépen lassan neki is látok. Néha kifejezetten jót tesz az ember lelkének egy igazi mese.

Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe
A sok kortárs könyv mellett szakítok egy kis időt a klasszikusokra is. A következő "illene már elolvasnom" kategóriába tartozó kötet Oscar Wilde híres könyve, aminek filmváltozatához már volt korábban szerencsém. Nagyon tetszett a történet és Ribizly szerint könyvben is olyan jó, hát nem habozom tenni vele egy próbát.

Leiner Laura - Kezdet
Egyszerűen muszáj már megtudnom, mégis miért övezi ezt a sorozatot tömeges rajongás. Olyan sokat hallottam már róla és még mindig nem tudok saját véleményt formálni, ami picikét bosszant. No, de majd most elolvasom és kiderítem, miben rejlik a varázsa.

Rainbow Rowell - Eleanor és Park
Friss megjelenésű könyv, ami a zene miatt vonzott. Szeretem az olyan könyveket, amikben nagy hangsúlyt fektetnek a zenére és ez épp ilyennek ígérkezik. 

Rachel Joyce - Ellopott pillanat
Megtetszett a cím, aztán a borító és a fülszöveg csak ráerősített vonzalmamra. Érdekesnek tűnik. Ráadásul a Maxim Kiadó Mont Blance válogatásában szerepel, amibe egy ideje bele akartam kóstolni. Elvileg ezek a könyvek kicsit komolyabbak, mint a Dream válogatás kötetei, amikből kicsit kiábrándultam. 

Most tehát ezek a könyvek várnak olvasásra, de hogy ténylegesen mikor kerülnek sorra, azt nem tudnám megmondani. A hétvégéket leszámítva elég kevés a szabadidőm, amit olvasással tölthetek. Ezt az időt pedig tovább csökkenti a tény, hogy több száz hetilapot kell átnyálaznom a szokdogámhoz és a nap végére táncra perdülnek a betűk előttem. No, de hamarosan téli szünet és olvasási kedvem szinte határtalan. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése