2013. február 26., kedd

Hova lett a nadrág?

Magnus Bane
Igaz, előző bejegyzésemben azt nyilatkoztam, hogy nem fogok hétvégénél előbb blogolni, most mégis muszáj megtennem, pedig lenne bőven egyéb dolgom. Az ok nagyon egyszerű, előjött belőlem a rajongó, aki addig úgyse nyugszik, míg ki nem írja magából szenvedélye minden mozzanatát. Szóval fangirl üzemmód bekapcsolva. 
Rendszeres olvasóim már biztosan rájöttek, hogy nagy rajongója vagyok az árnyvadászok világának. Épp eleget áradoztam hozzá Cassandra Clare könyveiről és írtam néhány bejegyzést a közelgő filmadaptációról. Akinek azonban még nem esett volna le a dolog, ajánlom figyelmébe ezt a bejegyzésemet: Welcome to the City of Bones!, ami a mostani előzményének is tekinthető.
Szóval készül szépen a Csontváros film, ami augusztusban kerül majd a mozikba, addig lehet visszaszámolni a napokat, ahogy a blog jobb alsó felén meg is teszem. Jelenleg a háttérmunkák zajlanak, ami nézői szemszögből nem túlságosan izgalmas. No, de hogy a rajongók ne maradjanak friss hírek nélkül, mindig csurran-cseppen ez-az a film háza tájáról.   
Izzy, Simon, Clary, Alec és Jace
Először is kaptunk néhány képet a karakterekről. 
Mindegyiken teljes harci díszben feszítenek és a drámai nézések sem hiányoznak róluk. 
Szerintem mégis egyik-másik elég snassz lett, így csak mazsoláztam közülük és a legjobbakat szúrtam mondanivalóm közé.
Magnus egyértelműen a legjobb. Ez a smink, ez a háttér és ez a lazaság, ami árad a képről, nagyon megnyerő. Pedig nem tartom magam hatalmas Bane rajongónak. 
A csoportkép is tetszik, ami Magnus buliján készült. Izzy olyan kis morcos, míg Simon meglepett fejét meg kell zabálni. Árnyvadász fiúk is rendben vannak és Clary minije sem semmi. Persze itt is ütős a díszlet, a rúnákról nem is beszélve.
Clary és Jace
A képek közül ki kell még emelnem a Clary-Jace párost. Még mindig nem barátkoztam meg teljesen velük, mármint a színészekkel, így kellemes meglepetést okoztak. Olyan kis helyesek együtt és van a képnek egy lágy, kedves, szerelmes hangulata, ami nagyon tetszik. Talán azért, mert ők (mármint Jamie és Lily) a való életben is egy párt alkotnak. Vagy csak mert profilból nem nagyon tudok belekötni Jamie külsejébe. (Jace szemtelenül jóképű, akire még egy apáca sem nézhet némi "bűnös" gondolat nélkül és ízlések ide, vagy oda, ezt a film nem képes hozni.)
No, de ad nekünk valami mást, valami újat. Nem szeretnék előítéletekkel beülni a moziba, úgyhogy már most levetkőztem minden gátlásomat és szarkasztikus megjegyzésemet a könyvbeli dolgok hiányára. Nem várom el, hogy azt kapjam a vásznon, ami a fejemben pörög olvasás közben, sőt még csak azt sem, hogy megközelítse. Változtattak a szereplőkön és a cselekményen is, én mégsem fogok lázadozni. Külön filmként kezelem és nem akadok fenn olyan apróságokon, hogy Magnus nem visel nadrágot. 
És most elértem a bejegyzésem címéhez és az igazi okhoz, ami előhívta belőlem a rajongót.
Készült egy rövid interjú Godfrey Gao, alias Magnus Bane személyével az egyik jelenet forgatásán. Ehhez pedig hozzávágtak néhány szösszenetet a jelenetből. Ez a néhány képkocka pedig heves visongást és hosszan tartó vigyorgást eredményezett nálam.
Godfrey nagyon laza, főleg mikor a nadrágjáról beszél. Hogy miért nincs rajta? Miért ne? A rendező így látta jónak és bár először megdöbbenten pislogtam, elégedett vagyok vele. Ez mutatja csak igazán Magnus személyiségét, hogy nem törődik ő senkivel, csak a saját hiúságával, ha öltözködésről van szó és ettől lesz igazán vicces a jelenet. Főleg, ha azt is megfigyeljük, milyen képet vág Izzy és Simon a boszorkánymester láttán. Valamint, ha megnézzük, hogy Magnus gyakorlatilag minibb ruhát visel, mint Clary... Szép hosszú lábai vannak, igazán nem érheti szégyen, bár a cipője szerintem ritka ronda.
No, de elég a szóból, beszéljen magáért a rövid interjú és persze Godfrey, aki legalább olyan haláli laza figura, mint akit alakít. Megérdemel egy vastapsot. 


A párbeszédből pedig az is kiderül, hogy megtartották a könyv humorát és igyekeztek az eredeti párbeszédszövegekhez alkalmazkodni. Előre látom, hogy lesz néhány humoros jelenet, mikor hangosan fogok vihogni a moziban. Nagyon várom ezt a filmet. 
Lehetne már augusztus!

Egy csipetnyi kulisszatitok:
Ebben a jelenetben feltűnik az írónő, Cassandra Clare is. Egyszerű statiszta szerepet kapott, mégis úgy vágták össze az interjút, hogy jól látszódjon. Mikor Magnus az árnyvadászokkal beszél, jobb oldalon jól látszik a háttérben, illetve még néhány gyorsan összevágott kockán, amit a már gyakorlott szem könnyen kiszúrhat. (Vörös hajú, duci hölgyet kell keresni.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése