2014. május 19., hétfő

Rózsaszín pöttyök III.

Szánom bánom bűnömet, hogy már elmúlt a hónap közepe, én mégis csak három blogbejegyzést írtam. Ez pedig nem jó sem olvasói, sem írói szempontból. Hiányzott a klaviatúra, szóval most muszáj kicsit firkálgatnom.
A kihagyás oka napjaim teljes betáblázottsága volt. Szorgalmi időszak vége, vizsgaidőszak fenyegetése, családi programok, munka és szociális élet elszívta minden figyelmemet, ezért is haladok lassan a megkezdett könyveimmel. Na, meg azért is, mert nem a legjobbak, de erről majd az értékeléseimben bőven értekezem. A héten viszont igyekszem behozni a lemaradást, kezdetnek jöhet lányos rovatom következő bejegyzése.

"Randiznék veled,
de a szívemet már rabul ejtette egy kitalált karakter."
Úgy döntöttem, a rovat felépítésénél megpróbálok egyensúlyt kialakítani. Vagyis mindig lesz egy kis körömdizájn, de nem engedem, hogy csupán ez uralja a bejegyzéseket. Épp ezért mindig megosztok egy picike személyes élményt vagy egy rövid eszmefuttatást, ami a lányos témába vág.
Jelen esetben ez egy már korábban is felmerült dologgal, a randival van összefüggésben. Még 2011-ben elmélkedtem kicsit randi dolgában és azokat a nézeteket továbbra is tartom. Viszont legnagyobb örömömre sikerült magamtól távol tartani az akkori bejegyzésem dühösebb mondatait kiváltó fiútípus tagjait. Szóval azóta céltudatosabb srácokkal hozott össze a sors, aminek nagyon örülök.
Nemrég volt egy jó randim a szó minden értelmében, aminek egy mozzanata a lányos témába vág, picit humoros, így pont passzol a rovatba.
Randi előtt halmozottan felmerül a rovat előző bejegyzésében számba vett második női probléma, a ruha. Én sem úsztam meg és miután Queen B. közreműködésével kitaláltam, mégis miben akarok menni, szembesültem egy váratlan problémával. Két fekete harisnyám van és az egyik térdét korábban sikerült kiszakítanom. Természetesen pont ez a stoppolt volt csak kéznél... Úgy gondoltam, nem látszik annyira és első randi lévén, nem aggódtam, hogy az úriember túlságosan közel kerül az említett térdterülethez és észreveszi.
Meg is feledkeztem a varrásról egészen addig, míg a randi romantikus töltetét adó apró, kósza és véletlenszerű érintések eszembe nem juttatták. Közel ültünk egymáshoz, a térdünk összeért, majd egy véletlennek is elmenő cirógatást éreztem a lábamon. Első gondolatom egy mosoly volt a következő pedig: "Basszus, ott a varrás!" Sikerült pont azt a térdemet és annak is pont azt a felét megtalálnia, ami mellett ott virított a szakadás összevarrt görbéje. Kedvem lett volna asztalt fejelni, ettől a bakitól. Ráadásul mivel zavarba hozott, hogy szakadtnak tűnhetek, finoman elhúzódtam. Utána viszont azért akartam újra asztalt fejelni, mert ez meg a visszautasítás testbeszédét kommunikálta, ami egyáltalán nem állt szándékomban. (Az úriembernek amúgy valószínűleg fel sem tűnt a varrás, vagy legalábbis nem mutatta jelét, hogy észrevette volna.)
A női hiúság tehát kínos és utólag vicces helyzeteket produkálhat. Épp ezért egy jó tanács mindenkinek: Ne menj randira stoppolt harisnyában!

Eper körmök
Kell hozzá:
Piros, zöld, sárga, fekete és fehér (utóbbi kettő jobb ha díszítő lakk) valamint átlátszó körömlakk.
Lakkozás:
Első lépésként lekenjük a körmöket piros lakkal. Én a célnak kifejezetten eperpiros színt választottam. Miután megszáradt a körmök tövére zöld lakkal megrajzoljuk ez eprek csumáját szabálytalan háromszögformákkal. Aztán fekete díszítő lakkal hosszúkás, csepp alakú vonalakat húzunk, ezek adják az epermagokat. Érdemes őket is szabálytalanul elosztani, hogy minél valódibbnak tűnjenek. 
A gyűrűs ujjra tehetünk kis epervirágot is. Ehhez előbb zölddel húzunk lefelé egy kampós vonalat, mintha csak a növény indája lenne, majd az inda és a csuma találkozásánál elkészítjük a virágot. Fehér lakkal öt pöttyöt teszünk körben, kiadva a virágszirmokat, majd a közepére egy pici sárga kört cseppentünk.
Amint minden minta megszáradt, utolsó simításként lekenjük átlátszó fedőlakkal, hogy tartós legyen.
Mivel pont most jön az eperszezon érdemes kipróbálni ezt a mintát. A siker garantáltan nem marad el.

hozzávalók
Szeretném minél érthetőbben leírni az egyes körömlakkmintákat, ezért gondoltam egyet és lefényképeztem az epres köröm hozzávalóit. Talán azzal, hogy megmutatom, milyen lakkokat használok további segítséget nyújtok azoknak, akik kedvet éreznek a minták kipróbálására.
Aztán gondoltam még egyet és lefotóztam a teljes körömlakk gyűjteményemet (54 üveg) típus szerinti csoportokban. Igaz, kettő (egy lila és egy világoskék) kimaradt. Ha pedig már megörökítettem őket, meg is mutatom a nagyvilágnak.
Szóval én ezeket a lakkokat használom. Ahogy látszik márkára, színre és minőségre is elég vegyes felhozatal. Ez is csak azt bizonyítja, hogy a kreativitáshoz csupán egy kis találékonyságra van szükség és nem nagy anyagi forrásokra.
Érdekesség, hogy a fekete és az eperpiros lakkot vettem egyedül. Az összes többit ajándékba kaptam. Rokonaim, barátaim tudják, hogy mindig ki vannak lakkozva a körmeim, így nem haboznak alkalmanként meglepni egy-egy új üveg körömlakkal.
Hát íme az évek alatt összegyűlt mennyiség:

vékony ecsetű díszítő lakkok
neon színek
Moyra (szeretem ezt a márkát)
Avon részleg
csillámos lakkok
vegyes
metálos + a piros
apróságok
francia manikűr,
körömmatricák és flitterek

2 megjegyzés:

  1. "A női hiúság teát kínos és utólag vicces helyzeteket produkálhat." Az egy tehát lenne szerintem, de szólj, ha tévedek és a tea okozhat kínos helyzetet. :D Egyébként jót mosolyogtam a randidon, remélem továbbra is minden jól alakul, az ilyen bakik adják utólag a dolgok sava-borsát. :) (Persze akkor, ha nem rontja el a találkát a dolog.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt bizony tényleg hiányzik egy h. Köszi, hogy szóltál, már javítottam is. :)
      Ez egyértelműen vicces volt, nem rontott el semmit és egyetértek, szükség van az ilyen kis botlásokra. :)

      Törlés