2017. július 13., csütörtök

Könyves várólista XXIV.

Ideje ismét írnom ebbe a rovatba, mielőtt huzamosabb ideig elfeledkeznék róla. Főleg mivel mostanában szereztem néhány új könyvet. Lássuk hát, milyen kötetek csücsülnek a polcomon olvasásra várva:


Saját könyvek:

Markus Zusak - Az üzenet
Ajándékba kapott utalványon vettem meg ezt a könyvet. Egyszerűen csak körbejártam a könyvesboltban és lecsaptam az adott pillanatban legszimpatikusabbnak tűnő kötetre. Oké, volt szimpátiámnak oka is, már olvastam a szerzőtől. Az a könyv pedig (A könyvtolvaj) nagyon tetszett, így bizalmat szavaztam az új könyvének is.

Dan Wells - Csak a holttesteden át
Az ördög egyetlen barátjának folytatása. Egy picit még érlelem a polcomon - kicsit sok volt mostanában a vérpermetes olvasmányokból, ezért olvasok jelenleg romantikus könyvet - de nem túl sokáig. A sorozat következő és egyben záró kötetét ugyanis már előrendeltem és augusztusban ismét hazánkba látogat az író, így feltett szándékom addig behozni a lemaradásomat.

Maggie Stiefvater - A Hollókirály
A Hollófiúk sorozat utolsó kötete, amit megjelenését követően azonnal muszáj volt megvennem. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogyan végződik a sorozat, ám tudom, ha belekezdek, pár nap alatt befalom és egy jó sorozatot befejezni mindig kicsit keserédes, így tartogatom még egy csöppet.

Brent Weeks - A Tört Szem
Egy másik sorozat, A Fényhozó harmadik kötete. A második részt (A vakító kés) is halogattam kicsit, így nem meglepő, hogy ismét ezt teszem. Ez a könyv ugyanis rettentően vastag, ám puha borítójú változatban szereztem meg, így nem praktikus cipelgetni. Szóval még nem is mozdítottam el az otthoni polcomról, mert volt bőven más, mobilisebb olvasmányom. Azért igyekszem nem túl sokáig váratnii.

Könyvtári könyvek:

Mark Lawrence - Az Osheimi Kerék
Nagyon régóta vadásztam már erre a könyvre, elő is kellett jegyeznem rá, hogy végre megkaparinthassam. A vörös királynő háborújának befejező kötete. Nagyon szeretem ezt a fantasy világot, kedvelem a szereplőket és a második kötet (A Hazug kulcsa) lezárása igazán felcsigázott. Szóval alig várom, hogy rávessem magamat és mivel bár nem vékony könyv, kemény kötést kapott, még a táskámba is bele tudom tuszkolni. Na ezért járok szívesebben csini női táska helyett egy praktikus hátizsákkal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése