2012. augusztus 10., péntek

Valentine Morgenstern

Cassandra Clare nem is olyan régen megerősítette az interneten terjedő pletykát, mi szerint kiválasztottak valakit Valentine szerepére. Természetesen én is olvastam a híresztelést és összeszorított ujjakkal drukkoltam, hogy igaz legyen. A választott ugyanis nem más, mint Jonathan Rhys Meyers.
Tökéletes választás!
Valentine az egyik kedvenc karakterem a sorozatban, igen tudom, hogy egy őrült gyilkos, de akkor is imádom. Épp ezért féltem cseppet, kit választanak a szerepre, hiszen nem könnyű szívdöglesztő pszichopatákat találni. Ő pedig egyszerre vonzó, rideg és számító, kegyetlen és önző. Ezt pedig nem könnyű eljátszani. 
Jonathan viszont pont erre született és kisujjból megcsinálja.
Néhány infó róla, mielőtt elkezdek áradozni és kislányosan nyáladzani. 
Ír származású, (Mondtam, hogy az írek támadásba lendültek...) 1977-es születésű színész, aki már több filmet letett az asztalra és bebizonyította, nem csak a csinos arca és a görög isten teste miatt kap szerepeket. Nem, ő egy iszonyatosan jó színész.
Repertoárjában szerepel többek között: Hiúság vására (ahol Dr. Szöszi oldalán láthatjuk), A szeretet szimfóniája (amit szívből ajánlok mindenkinek, annyira aranyos történet), A selyemút árvái (amit most készülök megnézni), Párizsból szeretettel (amiben John Travolta mellett lövöldöz), és persze a legnagyobb eddigi szerepe, a Tudorok sorozat.
Azért tekintem az utóbbit legnagyobb szerepének, mivel szerintem ebben volt a legjobb. Tökéletesen játszotta az egoista, hidegvérű és kissé zakkant VIII. Henriket. Csak bele kell nézni valamelyik epizódba és garantáltan igazolást nyer állításom. 
Ezzel pedig nem csupán jó színészi képességeit bizonyította be, hanem egy komplett ajánlólevelet nyújtott be a szerepre. Valentine és Henrik között vannak bőven személyiségbeli párhuzamok. Elég a jobb oldali képre pillantani és már látjuk is Vanetine Morgensternt kezében a végzet kardjával (Amúgy a kard nagyon jól áll Jonathannek.) sötét terveket szövögetni szép, de fagyos kék tekintete mögött.
Egyszóval imádom a pasit és oda meg vissza vagyok, hogy a legelvetemültebb árnyvadász szerepében láthatom.
A hab a tortán pedig Lena Headey. A királynő megtalálta királyát. Már attól bizsereg a hátam, ha elképzelem a Trónok harca Cersei királynőjét és VIII. Henriket együtt. Hu-hú, mi lesz itt!
Éljen a király és a királynő!
Mostantól nem hat meg semmilyen negatív kritika, ami a szereplőket vagy a filmet magát illeti, Lena és Jonathan úgyis ámulatba ejti őket is.

Egy kis érdekesség:
Mindig követem Cassandra Clare kis üzeneteit és Valentine kiválasztásáról olyan jól nyilatkozott, hogy meg kell osztanom:
"I suppose we now see why Valentine got so many people to follow his crazy schemes. I suspect by the end of the movie everyone will be going “Just do what that good-looking guy tells you to do, you crazy kids!” "
Fordítás: "Gondolom, már látjuk Valentine miért talált olyan sok követőre őrült terveihez. Gyanítom, a film végére mindenki így fog vélekedni "Csak csináljátok, amit az a szívdöglesztő srác mond nektek, bolond kölykök!" "
Igen, teljes mértékben egyetértek. Plusz ajánlanám a moziknak, hogy vödörrel és lapáttal is lássák el alkalmazottaikat, mivel garantáltan minden nőnemű néző a székek alá fog folyni ennyi dögös pasitól. 
Tervem, hogy elsőként nyáladdzam végig a film premierét, egyelőre viszont be kell érnem Johnatan korábbi filmjeivel.. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése