2012. augusztus 3., péntek

Behind blue eyes

Ismét Csontváros filmhírekkel jelentkezem. Igazából már tegnap meg akartam írni ezt a bejegyzést, csak elkapott a Garfield-szindróma, így az olvasáson kívül (Mielőtt elmegyek) nem csináltam semmit. No, de ez nem is gond, mivel a tegnapi hírhez, ma hozzácsaphatok egy másikat is.
Szóval, megvan Alec Loightwoood! Lehet örömködni, én legalábbis ezt teszem és a tiszteletére választottam a bejegyzés címét, vagyis egy Limp Bizkit számot. Szeretem ezt a bandát, voltam koncertjükön is, ami hatalmas élmény volt és nem mellesleg a filmet is kedvelem (Gótika), amihez ez a szám készült. 
Illik Alec gyönyörű kék szeméhez és az egész karakteréhez.
Alec Lightwood
Sokat váratott magára, míg nyilvánosságra hozták kilétét. A késés azonban érthető, mivel az első kiválasztottal hosszú-hosszú egyeztetés folyt. Aztán kiderült, hogy mégsem tudja betenni az árnyvadászokat szorított időbeosztásába, tehát kellett egy beugró. A második befutó és egyben a szerep győzte így lett Kevin Zegers.
Szóval a képen látható (ez a kép tűnt nekem a leginkább Alec hangulatúnak) kanadai színész/modell fogja eljátszani a helyes, kék szemű, félénk árnyvadász srácot, Jace fogadott testvérét és társát, Izzy bátyját.
Kevin ismerős lehet, mivel volt már jó néhány szerepe. A legnagyobb ismertséget a Gossip Girl-nek köszönheti, ahol a díler Damient keltette életre. Bevallom, ott ritka irritáló és tenyérbemászó alaknak tűnt nekem. Ez azonban csak azt bizonyítja, milyen jó színész.
A rajongók közötti fogadtatása volt hideg is, meleg is, ahogy ezt már megszokhattuk. Az egyik fele olvadozott a gyönyörtől (többek között én is), míg a másik kifogásolta a korát. Nos, valóban idősebb, mint Alec, mivel 1984-es születésű, vagyis hamarosan betölti a 28-at, amivel egy jó tízest ver karakterére. Ez azonban nem olyan nagy csoda, hiszen a színészek szinte kivétel nélkül idősebbek az eljátszott szerepnél. Elég, ha megnézünk egy sorozatot, például a már felemlegetett Gossip Girlt, ahol az első évadban még csak 16 évesek a szereplők, míg a színészek jóval fölötte járnak. A kor tehát nem szempont és a sminkesek és fodrászok tudják jól a dolgukat, nem kell aggódni.
Véleményem:
Nekem semmi kifogásom nincs Kevin ellen. Szép kék szemi vannak, bizonyítottan jó színész, és ha ez nem lenne elég, csak rá kell nézni. Alec kifejezetten helyes srác, amit igyekszik leplezni hanyag öltözködésével és visszahúzódó természetével. Ennek persze megvan a maga oka. Tehát joggal mentek a szépségre válogatás közben. Viszont ebből az lett, hogy az én ízlésem szerint a filmben ő lesz a leghelyesebb a főbb szereplők közül. Simán lenyomja Jamie-t, ami tekintve Jace vonzerejét cseppet gáz. De legalább tudom, kin kell tartanom a tekintetemet, ha valami szépet szeretnék látni a vásznon.
Amúgy már csak egy dolog piszkálja a fantáziámat. Kíváncsi leszek, hogy jön ki Godfrey Gaoval (Magnus) és milyenek lesznek együtt. Nem vagyok az a nagy Alec-Magnus rajongó, de ha ezek ketten jót alakítanak, amire minden esély megvan, akkor még lehetek. 

Jeremiah testvér
A másik hír, amivel szolgálni tudok egy fontos mellékszereplő, a néma testvér Jeremiah kiléte.
A szerepet Stephen R. Hart nyerte el és ezzel az írek mellett támadnak a kanadaiak is. Stephen, Kevinhez hasonlóan, kanadai származású színész.
Ő is tett már le az asztalra nagy sikerű szerepeket, így a színészgárda presztízse egyre növekszik. Bevallom, nem gondoltam volna, hogy sikerül nekik ennyi kitűnő színészt összeszedni. Már csak egy jó forgatókönyv és egy kitűnő rendező kell a teljes sikerhez, de ne szaladjunk ennyire előre.
Stephen eddig főleg horrorfilmekben bizonyított, mint a Silent Hill vagy a Kaptár 2. Továbbá játszott a Max Payne filmben és az Elveszett lány című sorozatban is kapott epizódszerepet, amiről már írtam korábban. A Csontvároson kívül pedig az új Óz feldolgozásban is láthatjuk majd.
Jeremiah fontos szereplő, ám nem az a rajongók kedvence típus, épp ezért nem hiszem, hogy bárki ellenkezett volna. Miért is lenne ellenvetés, ha színésznek jó, a külsejét meg úgyse fogjuk felismerni. A néma testvérek összevarrt szája, milliónyi rúnája és kapucnis csuhája alatt, jó ha néhány részletből ráismerünk majd. Bízzunk a sminkesetben és a jelmeztervezőkben!
Véleményem:
Vele is elégedett vagyok. Ráadásul kedvelem az ilyen vegyes nemzetiségű felhozatalt. A csapatban így van bőven angol, ír, kanadai és amerikai is, ami ígéretesnek tűnik. Már csak azt remélem, hogy a költségvetést sem sajnálják és szépen kivitelezik magát a Csontvárost és a néma testvérek minden apró részletét.

Ráadás hír:
Már honlapja is a van a filmnek, ami igazán igényesre és hasznosra sikerült. Lehet rajta böngészni és csemegézni: Csontváros a film.
Amúgy, ahogy a honlapon is látszik, már csak 3 szabad hely van a főbb szerepekben. Rettentő kíváncsi vagyok Valentine-ra, na meg arra, hogy mennyire lesz szexi spanyol Raphael. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése