2011. március 12., szombat

Being Human


Kezdhetném ezt a bejegyzést azzal, hogy leírom, hány banánhéjat kaptam mostanában a sorstól, de nem teszem. Ezek csupán semmi kis akadályok, amik eltörpülnek az igazán nagy problémák mellett. Igen, a héten történt katasztrófára gondolok. Japán is kapott egy nagy banánhéjat, ismételten. Kétség kívül tragikus, mégis a természeti csapások nem borzasztanak el. Habár a földrengésnek semmi köze az emberiség ocsmány viselkedéséhez, mégis számomra ez is egy újabb visszavágás a természetanyától. A meccs kimeneteléhez pedig szerintem nem fér kétség. Az ember csupán egy faj a sok közül és ezt illene végre felfognunk. Természetesen szomorú, ami történt, ám nem az első és nem is az utolsó eset.
Ennyit a nagyvilágról és most rátérek szűkebb világomra.

Mondhatom, sorozatfüggő vagyok. Persze nem az elvetemült fajtából, de egyszerre nézni négy sorozatot már kóros jeleket mutat. Igaz, nem minden nap ülök be a laptop elé új részeket nézni, mivel erre egyáltalán nem lenne időm, mégis egész jól fogynak az epizódok.
Befejeztem a Gossip Girl 3. évadát, ami már rég esedékes volt. Odaát 4. évada szintén kivégezve és épp most töltöm le az utánpótlást. Amíg ezek töltődnek, addig online nézem a Being Human 2. évadát és közben igyekszem lépést tartani a Vámpírnaplók 2. évadának újabb részeivel. Bár így összegezve soknak hangzik, mégsem az. Ezekkel csupán agyam egyórás pihentetését teszem, hogy utána folytathassam a kötelességeimet.
Apropó kötelességek, még mindig el vagyok havazva. Jövő héten két zh-t is írok utána héten pedig zsinórban két referátum vár rám. Viszont legalább előbb túl leszek rajtuk és majd néhány feldolgozott témát itt is megosztok a nagyvilággal.
Visszatérve a sorozatokra, úgy érzem, muszáj írnom az egyikről, mivel nagyon jó, mégsem túl ismert. Tehát Being Human (A vámpír, a vérfarkas és a szellem), rövid ismertető port.hu-ról:
"Ha eddig biztos voltál benne, hogy embernek lenni nehéz dolog, ismerd meg Mitchellt, a 120 éves vámpírt, George-ot, a hiperintellignes vérfarkast és Annie-t a rejtélyes körülmények közt elhunyt, tömegiszonyos szellemet. Ők hárman próbálnak beilleszkedni az emberek világába, és boldogan élni, amíg... rá nem jönnek, hogy embernek lenni nem is olyan vidámpark."

Már lassan egy éve bukkantam rá erre a sorozatra. Amint a feljebb említett listámból kiderül, főleg a misztikus, természetfelettivel foglalkozó, akciódús sorozatokat kedvelem. Ezt is azért kezdtem el, mert különleges lényeket ígért. Nem csalódtam.
A történet nagyon jó, mert eredeti. Semmi sablon, semmi kiszámíthatóság és semmi lerágott csont. A vámpír, vámpír és nem nyálgép, a vérfarkas tényleg egy fenevad, ha átváltozik és a szellem csak hab a tortán. Persze vámpír és vérfarkas egy helyen már önmagában is nagy közhely, hála a töménytelen vámpírmániának, ami mint állandó kelléket vonultatja fel a vérfarkasokat. Ebben a sorozatban, mégsem tűnik sablonnak. Nekem mégis a fő vonzerőt a szellem adja. Ő a legérdekesebb, mivel a szellemvilágot egy teljesen új perspektívából mutatják be.
A karakterek eltaláltak, szívük van, hibáznak, mint mindenki, mégis igyekeznek összetartani minden nehézség ellenére. Hozzájuk jön még több tucat mellékszereplő, akik életben maradási esélyei nem túl jók és néhány rejtélyes alak, aki a bonyodalomért felel. Titkokban és kérdésekben bővelkedik, így egyáltalán nem unalmas. Ráadásul a képi világa is nagyon jó, szerintem. Realisztikus, semmi számítógépes csúcstechnika, csak a valóság, amitől a borzongós hangulat adva van.
Összességében nagyon jó munkát végeztek ezzel a sorozattal és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki valami újra vágyik a témában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése