2010. november 16., kedd

10 dolog, amit utálok benned


Rászoktam a márkátlan instant kávékra. Igaz, nem nevezném kávénak ezt a Mokate nevű mű dolgot, de olcsó, tűrhető az íze és hamar megvan, ráadásul serkentően hat az agyműködésemre. Valójában nem is szeretem a kávét, csak az illatát, meginni viszont nem tudom. Kávázókban inkább forró csokizom vagy cappuccinót iszom. Szóval most épp a napi koffein adagomat fogyasztom és igyekszem hasznosan tölteni a szabadidőmet.
Ismét egy film van terítéken, méghozzá egy elég régi darab: 10 dolog, amit utálok benned. Kezdem egy rövid ismertetővel port.hu-ról.
"Biancát hiába hívják randira a környék legmenőbb srácai. Nem mintha túlságosan tartózkodó lenne, de morc apja a fejébe vette, hogy míg Bianca nővére, Kat otthon ül, húgának is tilos a bulizás. Kat azonban kiállhatatlan, goromba pokróc, nincs senki, aki ki merne kezdeni vele. Amíg színre nem lép egy srác, aki jobban akarja Biancát a többieknél. A csöppet sem szent cél érdekében felbéreli Patrick Veronát, ezt a rejtélyes múltú, rettenthetetlennek látszó fiatalembert, hogy csábítsa el a mogorva Katet. A terv nem egyszerű, de végrehajtása sokkal bonyolultabb. Újabb szerelmes ifjoncok kerülnek elő, a párok kicsit átrendeződnek, senki nem ért semmit és végül hátha mindenki rátalál arra, akit megérdemel."

Már vagy ötször láttam, mégis tudok rajta nevetni.
Habár első ránézésre azt mondaná az ember: "Egy újabb vacak amerikai tinifilm." Erre azonban rácáfolnék. Se nem vacak, se nem tucatfilm. 1999-es, vagyis meglehetősen régi. Persze senki se várjon el tőle mélyebb mondanivalót és nem állíthatom, hogy a sztori teljesen egyedi volna. Viszont a saját műfajának tökéletesen megfelelő alkotás. Nevetni lehet rajta, helyzetkomikumokból és vicces karakterekből (Itt megjegyezném, hogy az igazgatónő nagyon nagy arc. ^^) bővelkedik, romantika is szerepet kap, hisz tinédzserekről szól. Mégis van benne valami, (bár lehet, hogy csak nekem) amitől jobb, mint a műfaj legtöbbje. Talán mert cseppet kiszámíthatatlan. Azzal nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, boldog vége lesz, szerelmi tökély meg minden rózsaszín, de míg eddig eljutnak a szereplők, fordulatokban lehet részünk. Néhány egyszerű helyzetben máshogy alakulnak a dolgok, mint ahogy a néző várná és itt van talán a megoldás. Ettől több, jobb a film más hasonló alkotásoknál.
Nekem tetszik és csak ajánlani tudom azoknak, akik könnyű kikapcsolódásra vágynak, szeretnének jót nevetni és nem irtóznak a romantikus tinivígjátékoktól.
Meg kell említenem még egy dolgot. Ezzel a filmmel vált ismertté Heath Ledger. Szerintem jó színész (volt, sajnos...) Ebben a filmben pedig még énekel is, ami talán az egyik legjobb rész. Így a színészt kedvelőknek is bátran tudom ajánlani.

Helyzetjelentés:
Zsúfolt két hét áll előttem, aminek kifejezetten örülök. Végre egy kis kiszakadás a hétköznapokból. Nem szeretek terveket szövögetni, mivel általában nem jönnek be, most mégis terveztem, aztán majd kiderül, sikerül e a kivitelezés.
Végre befejeznem a beadandót és holnap le is adom, úgyhogy előre izgulok, elfogadja, vagy sem. Jó lenne, ha elfogadná, mivel 10 vizsga bőven elég nekem...
Pénteken találkozom Csikoszoknival. Már úgy hiányzott és annyi mindent kell megbeszélnünk, főleg olyan dolgokat, amiket mással nem tudok. De erre való a legjobb barátnő. Hmm tényleg ő nyerte el ezt a címet...
Aztán este gólyabálba megyek. Na, ettől nem várok túl sok jót. De legalább jön Pucca is és ha már egyszer van ruhám, ne csak a szekrényben álljon. Néha belőlem is előjön a női hiúság, vagy inkább a vágy a nem hétköznapi megjelenésre. Igazából szívesebben mennék jelmezbálba, de ez is megteszi. Talán megúszom a hajnali gyalogtúrát is, amiben tavaly részem volt gólyabál után...
Szombaton pedig korán kelek, mert azt a napot egy másik nagyon jó barátommal töltöm Applequeennel. Mozi, cukrászda és vele is a nagy beszélgetés. Őt is régen láttam, pedig most egy városban vagyunk, csak az órarendünk nem épp kompatibilis.
Hogy írni mennyit fogok ebben a két hétben, azt nem tudom. A koliban nem szeret az ihletem, vagy csak akkor látogat meg, amikor aludnom kellene, vagy épp tanulnom. Könyvmolyságom viszont nem lankad.
Jelenleg olvasom: Anita Blake - Lidérces álmok (döcögősen indult, de kezd belejönni), Szilmarilok (csak mert muszáj), és két mangát: Scott Pilgrim kivételes átlagélete (Eszméletlen jó!) és Princess Ai - Pletykák a másik oldalról.
Unatkozni nem fogok és van bőven olyan témám, amit szívesen leírnék, úgyhogy a bejegyzések is szaporodni fognak ebben a hónapban, ahogy időm engedi.

1 megjegyzés: