2015. december 2., szerda

Könyves kívánságlista XX.

Múlt hónapban lett volna esedékes ez a rovat, de sajnos nem sikerül kiegyensúlyozott időbeosztást készítenem (ez meg is látszik a novemberi bejegyzések ritkaságán), így nem jutottam el addig, hogy leüljek és átgondoljam könyves vágyaimat. Szóval átcsúszott decemberre és ez talán nem is baj.
Egyrészt a másik rovatomnál már megjegyeztem, hogy akkor fogok jelentkezni velük, ha lesz bőven miről írnom, másrészt pedig a december tökéletes kívánni. Ahogy a mellékelt kép is mutatja, mi mást kérhetne egy könyvmoly a Mikulástól, mint könyvet és könyvet és még több könyvet.
Szóval összeszedtem, jelenleg melyek azok a kötetek, amelyek a legjobban piszkálják a fantáziámat. Szám szerint ötöt:


Jevgenyij Vodolaszkin - Laurosz
A kakukktojás, mivel ezzel a könyvvel lepem meg magam karácsonyra, vagyis már beszereztem, ünnepekig azonban rá sem nézhetek. Azért írók mégis róla, mert első látásra beleszerettem. A borító meseszép és nem csak a gyönyörű farkas miatt, hanem mert a gerince régi kódexeket idéz. Orosz szerző műve, ettől még különlegesebb és a történet pont olyannak látszik, amilyet szeretek. Mély és elgondolkodtató. Egyértelmű volt, hogy ez a könyv kell nekem.

Libba Bray - A Látók
Az írónőtől olvastam már egy trilógiát (Rettentő gyönyörűség) és az annyira tetszett, hogy kedvet kaptam más művéhez is. Mikor tehát megtudtam, hogy új könyve jelenik meg magyarul, már fel is jegyeztem magamnak. Nagyon kíváncsi vagyok rá.

Kerstin Gier - Az álmok első könyve
Szintén a szerzője miatt érdekel. Az írónő egyik sorozata (Rubinvörös) különösen kedves a szívemnek és mivel ott a stílus nagyon tetszett, remélem, hogy más könyvében is hasonló élményt nyújt. Erre a könyvre is nagyon kíváncsi lennék.

Sjón - A macskaróka
Visszatérő vendége a rovatnak, mivel az előző bejegyzésben már szerepelt. Azért tettem ismét terítékre, mert mindenképpen beszerzős könyv, de eddig nem sikerült levadásznom. Hátha a Mikulás belecsempészi a bakancsomba...

Brent Weeks - A vakító kés
Sorozat második kötete. Az első rész, A fekete prizma megvan és tetszett, így nagyon vártam már a folytatást. Mindenképpen beszerzem, csak az alkalomra várok, például kíváncsian figyelem a Könyvmolyképző Kiadó adventi akcióit.

Jelenleg tehát ez az öt könyv szerepel a kívánságlistámon. Lehet meg kellene próbálkoznom egy levéllel a Télapónak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése