2016. július 7., csütörtök

Egy naplógyilkosság naplója V.

titok
Bármennyire is igyekszem dokumentálni a napló megölésének folyamatát, van amit egyszerűen nem lehet megmutatni. Mai első merényletem ebbe a kategóriába tartozik.
Ahogy a képen is látszik, a feladat lényege egy titkos üzenet elrejtése a könyvben. Ez lehet bárhol a teljes kötetben.
Meg is tettem, hagytam egy picike üzenetet azon bátor személyeknek, akik kézbe vennének egy naplótetemet. Addig ugyanis biztosan nem adom ki a kezeim közül, míg a küldetést, vagyis a megölését, nem teljesítettem.
Az üzenetet titkosított mivoltából adódóan, értelemszerűen nem fogom megmutatni, hiszen azzal elveszne a titok. Olvasóimnak tehát be kell érniük ígéretemmel, mi szerint, igen, ezt a feladatot is teljesítettem.

No, de hogy mutassak valami látványosabbat is, kipróbáltam a napló egyik oldalán tollaimat. Ez a merénylet pont kapóra jött, mert több beszáradt filcet is találtam az asztalomon álló ceruzatartó bögrében. A napló tehát ismét hasznosnak bizonyult.

tollpróba

Valószínűleg mindenki próbált már az ügyetlenebbik kezével írni, majd hamar fel is adta. Az írókézhez képest a másik rendkívül sutának tűnik, ha tollat kell fogni és erről most ismét meggyőződhettem, mivel az utasítás szerint bal kézzel kellett írnom és rajzolnom. Szerencsére elég sok mindenre használom a bal kezemet is, így az eredmény viszonylag olvasható lett:
bal kezem műve

Jobb kézzel azonban mégis ügyesebb vagyok. Sőt, néha mintha külön életre kelnének az ujjaim, vagyis jelen esetben az ujjlenyomataim...

ujjlenyomatok

A naplóban található minden feladatot komolyan veszek - legalábbis komolyan megcsinálom - így a következőt sem hagyhattam ki, bármennyire is idegennek éreztem. (Aki személyesen ismer, az tudja, sosem hagyja el a számat káromkodás.) Ezért elnézést kérek érzékenyebb lelkületű olvasóimtól a csúnya szavak miatt.

csúnya szavak

Mai utolsó merényletem mutatja, hogy tényleg szinte mindenre lehet használni ezt a naplót. Akár pohár is lehet belőle, amiből inni is lehet. Vagyis csak lehetne, mert az igyál belőle vizet feladat cseppet problematikusnak bizonyult. A papír és a víz nem épp a legjobb párosítás, ám nem is ez okozta a gondot, hanem, hogy hiába ragasztottam össze a tölcsért, a víz alul megszökött. Szóval bármennyire is kreatív a gondolat, inni mégsem lehet ebből a naplóból.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése