2016. július 6., szerda

Egy naplógyilkosság naplója IV.

vonalak
Kinyírni egy naplót nem is olyan egyszerű.
Egyrészt az emberben időnként felmerül, miért is csinál ilyen csúnya dolgokat szerencsétlen könyvvel, másrészt a napló jóval strapabíróbb, mint gondolnánk. Az enyém gerince megtört, pár lapja szakadt és kissé eláll a borítója, de nem adja könnyen magát. Még mindig egy szokványos, kissé sokat forgatott könyvnek tűnik.
A merényletek azonban épp csak elkezdődtek ellene és jó néhány "rázósabb" még bőven hátravan. Illetve néhány könnyedebb is, mint például a különböző vastagságú vonalak húzása, ahogy a mellékelt kép is mutatja.
Egyszerű feladat és egyértelmű az üzenet: Ezt sem tennéd meg egy imádott könyvvel.
Ahogy a következő cselekedeteket sem:

Kisgyerekkorom óta szeretem a matricákat. Gyűjtögettem is őket szorgalmasan, általánosban még matricagyűjtő füzetem is volt. Eltettem mindent, ami színes és ragad, majd az évek során sajnáltam őket kidobni, így tologattam ezeket a matricákat jobbra majd balra az egyik ritkán használt fiókom mélyén. Most, hogy eljutottam a naplóban a ragassz ötletszerűen instrukcióhoz, eszembe jutottak. A szokványos smiley matricáim mellé előkerült Pókember, Sid, az Energizer figura (akit emlékeim szerint általános végén kaptam egyik osztálytársamtól) és még néhány kissé fura lény, hogy birtokba vegyék ezt a két oldalt.

elfeledett matricák támadása

No, de nem csak matricákat lehet gyűjteni ebbe a naplóba, hanem fehér dolgokat is. Szívesen ragasztottam volna a lapok közé egy kis havat vagy akár egy kísértet, de sajnos előbbinek nincs szezonja, utóbbi pedig meglépett, mielőtt a naplóhoz tűzhettem volna. Így maradtam a hétköznapi dolgoknál, ahogy a mellékelt kép mutatja. Talán a sűrített tej volt az egyetlen rossz ötlet, mert még mindig ragadnak tőle ezek a lapok...

fehér dolgok gyűjteménye

Ahogy a napló eleji szabályok négyes pontja (összes pont ITT olvasható) is említi, a feladatokat szabadon kell értelmezni. Ezért egy-egy instrukciónál bátran módosítok picit, főleg ha a körülmények is úgy kívánják.
Keri Smith jól válogatta össze a feladatok sorrendjét, néhol azonban bajba kerülhet a merénylő, mikor egyszerre több oldalon kell radikális változtatást végrehajtani. Ezért a tűzés és ragasztás utasítását ebben az esetben módosítottam csupán az instrukciós lapra. Az előtte lévő oldalt ugyanis már feltépkedtem és ez így van jól, míg az utána következő lap feladatát még el sem kezdtem, így kell a hely és az alkotói szabadság azon a lapon. A kreativitás azonban megoldja az ilyen nehézségeket, mint a mellékelt kép mutatja:
Tapadós oldalak

A könyvmolyok nagy többsége kávé és/vagy teafüggő. Hideg vagy esős időben ugyanis számukra a legjobb időtöltés, ha bekucorodhatnak egy sarkokba olvasni egy bögre forró itallal.
Kávé, kávé, kávé!
Nos, én sem vagyok különb, főleg mert mindkét italt szeretem. Az esetek nagyobb részében teázni szoktam olvasás közben, mert ha igazán belemerülök egy könyvbe, az egy hosszú ideig tartó elfoglaltság és egy nagy kancsó tea biztosíthatja csak, hogy ne száradjak ki és időnként jusson eszembe kidugni orromat a könyvből, hála a vesém normális működésének.
Mint minden könyvimádó, én is kényesen ügyelek rá, hogy véletlenül se csöppenjen italomból a lapokra, mert nincs rosszabb a nedvességtől hullámos és a cukortól összetapadt lapoknál.
A következő merénylet szerint azonban ezen óvatosságomat félre kellett tennem, mert konkrétan le kellett kávéznom a naplót.
Ennyi merénylet után nem csoda, ha a könyv kezd kicsit besokallni és egyik oldala úgy dönt, meglép. Konkrétabban elrepül papírrepülő formájában. Pedig rengeteg dolog vár még rá...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése