2016. július 5., kedd

Egy naplógyilkosság naplója III.

Ahogy a könyv kezdeti oldalain is szerepel, van néhány feladat, ami kissé értelmetlen. Bizonyos feladatokon látszik a rombolási szándék, néhol kifejezetten kreatív az ötlet, azonban egyes eseteknek azon kívül, hogy rendkívül mókás megtenni, nincs kifejezett értelme. 
Mai első feladatom, vagyis hogy emeljem fel a naplót, pont ilyen. Igaz, annyi nehézsége volt a dolognak, hogy nem használhattam a kezemet.


Az emelgetésben kifáradva jól esett kicsit megmozgatni a kezemet is. Az utasítás szerint önfeledten firkálnom kellett. Nálam a firkálás nem kusza vonalak halmazát jelenti, hanem firkarajzok készítését, ahogy a mellékelt kép mutatja:

firkalények

Azonban a kis firkalényeim nem bizonyultak elég aranyosnak, hogy növeljék a napló cukiságfaktorát, így szükség volt még valamire. Ehhez kapóra jött a random újság beragasztása és a napi sajtó. Kerestem valami aranyosat és - mint a képen is látszik - találtam is.

napi cuki a sajtóból

A napló multifunkcionális mivolta (ha az eddigiek alapján nem lett volna egyértelmű) tökéletesen tükröződik a következő feladaton. 
dolgok a táskámból
Gondolom, rengeteg férfi kíváncsi rá, mi mindent rejthet egy női táska. Milyen titkok őrződnek abban a fekete lyukban, amelyben a tulajdonosnő az estek nagy részében nem találja azt, amit keres, de közben fellel nagyon sok más tárgyat. Nos, a misztikumról lehull a lepel, mert a napló ellen elkövetett következő merénylet megválaszolja a kérdést.
Körberajzoltam a táskámban talált holmikat
Mivel csupán egyetlen oldal állt rendelkezésemre, természetesen nem tudtam mindent megörökíteni, ám így is egyértelmű, hogy egy női táska mégsem olyan misztikus. Az enyémben legalábbis csupa szokványos használati tárgy lapul, illetve aktuális olvasmányom, ám az nem fért volna ki erre az oldalra.


Ha már volt toll is a táskámban, nem okozott gondot rögvest teljesíteni egy újabb bűntényt. Írtam pár sort visszafelé. Első ránézésre bonyolultnak tűnik, hiszen le kell győzni a zsigeri szokásokat, amelyeket általános iskola első osztályában mindenki megtanul, mégsem az. Pár szó után ráérez az ember és meglepően könnyűnek találja.

El tudod olvasni?

A meglehetősen változatos naplógyilkos feladatok között talán érezhető egy kis növekedés a szadizmus irányába. Ennek jó bizonyítéka mai utolsó merényletem, egy hirtelen mozdulat:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése