2015. október 3., szombat

Könyves várólista XX.

Ideje megbontani a könyves rovatok koncepcióját. Már több, mint egy éve írom őket, és bár eddig mindig találtam módot a rendszeres frissítésükre, úgy érzem, szükség van egy kis reformra.
Szóval mostantól nem meghatározott időben (vagyis nem havi záróbejegyzésként) fogok jelentkezni ezekkel a rovatokkal, hanem akkor, mikor úgy érzem, van miről írnom. Ennek két oka van. Egyrészt jelenleg karrierista nőként működöm és a sok elfoglaltság mellett, kevés időm marad olvasni. Másrészt ugyanezen okból kifolyólag ritkábban tudok könyvtárba menni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint A vér éneke, amit még mindig a polcomon tologatok, pedig ma rám pirított a könyvtáros, hogy tessék visszahozni...
Szóval úgy döntöttem, ezentúl könyvtárlátogatásaim után fogok várólistás rovatommal jelentkezni, míg a kívánságlistás könyveimről akkor fogok beszámolni, ha 2-3 kötet felkeltette az érdeklődésemet. Ezzel egyrészt megkönnyítem a saját dolgomat (Hiszitek vagy sem, nem szívesen váratom olvasóimat.), másrészt élvezhetőbbé teszem a rovatbejegyzéseket. (Minden bölcsészsztereotípia ellenére nem szeretek és nem is tudok a semmiről írni.)

Ma tehát könyvtárban jártam és kibővítettem a polcomon tornyosodó könyvek népes táborát. A létszám így tizenkettőre nőtt, amelyek közül hetet már említettem a rovat előző bejegyzésében. Saját tulajdonban lévő könyveimre ugyanis nem maradt időm, a könyvtáriak sürgetőbbnek bizonyultak és ahogy már említettem, nem egészen sikerült mindet határidőre átlapoznom. Eddig azonban még nem vittem vissza könyvet olvasatlanul (Kivéve, mikor félbehagytam, mert annyira nem tetszett, ám ez is csupán kétszer fordult elő.) szóval kicsit még bitorlom ezt a kötetet, aztán majd bocsánatkérőn mosolygok a késés miatt.


A várólistán szereplő könyvek közül tehát csak az "újakról" fogok írni, mivel nem szeretem ismételni magam.

Könyvtári könyvek:

Leiner Laura - Ketten
SzJG hetedik része, amelyet úgy kellett levadásznom a könyvtárban. Pár hétre ugyanis nyomtalanul felszívódott, ám most visszakerült a polcra, így nem haboztam lecsapni rá. Rajongó ugyan nem vagyok, de szórakoztat a sorozat és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan alakul majd a végkifejlet.

Vivien Holloway - A szörnyeteg bennem
Kortárs magyar írók nagy támogatója vagyok, a molyos szerzőket pedig kifejezett figyelemmel kísérem. Vivien Holloway mindkét kategóriába beletartozik, ezért nagyon örültem, mikor megpillantottam a könyvét. Sorozat első része és fantasy kötet, kíváncsiságom tehát lankadatlan.

Lois Lowry - Hírvivő
Vegyes érzéseim vannak ezzel a sorozattal. Az első rész (Az emlékek őre) nagyon tetszett, a második (Valahol, messze) viszont csalódást okozott. Picit tartok tehát ettől a kötettől, de most úgy éreztem, megérdemel egy esélyt.

Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni - Napló
Megjelenése óta meg akarom kaparintani. Sosem voltam bulvár érdeklődésű, még a kedvenc könyveim íróinak sem érdekel a kedvenc étele, a cipőmérete, a szerelmi élete és egyéb személyes dolgai. Fannit azonban mindig szimpatikusnak találtam, a második világháború időszaka pedig még szakmai ártalomból is érdekel, ezért rettentően kíváncsi vagyok. A könyv azonban érthető okokból nagyon vaskos két kötetből áll, így nem tudom gyorsan befalni, bár nem is szeretném. Inkább ízlelgetem, ezért egyelőre csak az első kötetet vettem ki.

Elisabetta Gnone - A fény hatalma
Fairy Oak sorozat harmadik kötete. Még mindig tüneményesnek találom ezt a mesét, a kivitelezés pedig csodaszép. Pont ilyen rövid, aranyos történetekre van most szükségem a reggeli tea vagy kávé mellé.

Jelenleg tehát ezek a könyvek csábítanak pár órányi barangolásra a betűk bűvöletében. Kár, hogy az időnyerőm nem működik...
A rovattal legközelebb valószínűleg novemberben fogok jelentkezni, hacsak a kívánságlistám meg nem előzi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése