2015. január 30., péntek

Könyves várólista XVI.

Elérkezett a 2015-ös év első könyves rovatának ideje. Ideje megmutatnom, milyen kötetek várnak olvasásra a polcomon.
Összesen 11 könyvről van szó, ám ebből egy (Csokoládécipő) már hónapok óta a kispadról figyeli, ahogy fogyasztom mellőle a könyveket, így őt most kihagynám a felsorolásból. Amúgy is szégyellem, hogy ennyire megváratom szegényt... Szóval maradt 10 kötet saját, kölcsön és könyvtári vegyesen.


Kölcsönkönyvek:

Andrea Levy - A hosszú dal
Ezt a könyvet még decemberben kaptam kölcsön Kristentől. Pont mielőtt beültünk volna egy kávéra, betévedt egy könyvesboltba és elcsábult két könyvre. Az egyiket azonnal le is passzolta nekem átadva a tesztelés elsőbbségét. Fülszöveg alapján érdekesnek tűnik és meglehetősen komolynak. Igyekszem nem sokáig váratni a polcomon.

Laini Taylor - Vér és csillagfény napjai
Ribizly barátomtól kértem kölcsön, mivel már nagyon kíváncsi vagyok rá és nem bírtam kivárni, míg a könyvtár beszerzi. Sorozat második kötete, aminek első része (Füst és csont leánya) nagyon tetszett, így meglehetősen magas elvárásaim vannak vele szemben. Remélem, nem fogok csalódni.

Saját könyvek:

Seth Grahame-Smith - Büszkeség és balítélet meg a zombik
Jane Austen nem az én világom. Igaz, csupán az Értelem és érzelemhez volt szerencsém a tollából, ám nekem ennyi épp elég is volt, hogy leszűrjem, nem nekem íródtak a könyvei. Azonban a Büszkeség és balítélet egy örök klasszikus (a filmváltozatot nagyon szeretem) és úgy gondoltam, a zombik talán feldobják kicsit számomra. Molyon meglehetősen alacsonyra értékelték, ám mivel ahogy említettem, nem vagyok lelkes Austen rajongó, valószínűleg nem fog szíven ütni néhány zombi.

"A könyvek olyanok, mint egy doboz csokoládé
mindet akarom."
Jojo Moyes - Páros, páratlan
Kicsit rákattantam az írónőre. Már két könyvet olvastam a tollából (Mielőtt megismertelek illetve Akit elhagytál) és mindkettő különösen tetszett. Épp ezért, mikor újabb könyve jelent meg, gondolkodás nélkül lecsaptam rá. Moyes könyveinek remek hangulata van, így ettől a kötettől is hasonlóan kellemes élményt várok.

Jean M. Auel - Sziklamenedék
Föld Gyermekei sorozat ötödik kötete. (Vagyis az utolsó előtti rész.) A negyediket, Átkelés a rónaságon épp most olvasom és bár vannak vele szemben apróbb fenntartásaim, nem bírok elszakadni ettől a sorozattól. Annyira egyedi, annyira imádom az első kötetet és annyira szépen mutat a polcomon. Egyszerűen muszáj, hogy mind a hat kötet az enyém legyen. Tudom, menthetetlen könyvfüggő vagyok, de akkor is kell és kész!

Könyvtári könyvek:

Gabrielle Zevin - Egy könyvmoly regényes élete
Ez a könyv szerepelt a kívánságlista rovatom egyik bejegyzésében. A cím alapján nem is hiszem, hogy különösebben magyaráznom kellene figyelmem okát.

Lauren Graham - Egy nap talán
Csupán a kíváncsiság hajtott, mikor a könyvkupacomhoz csaptam, no és megtetszett a szép borító. Nem is a cselekmény vonz igazán, hanem a stílus. Remélem, könnyed lesz és humoros. Én legalábbis ezt várom egy színésznőből lett írónőtől.

Murakami Haruki - Birkakergető nagy kaland
Már nagyon régóta szerettem volna legalább egy Murakami könyvet elolvasni. Szóval legutóbb úgy mentem be a könyvtárba, hogy nem jövök ki nélküle. Megszemléltem a kínálatot és végül a birkás borítós kötet mellett döntöttem. Ez tűnt a legérdekesebbnek. (Oké, az 1Q84 valójában jobban vonzott, de kezdetnek mindenképpen egykötetest szerettem volna.) Nem tudom, mennyire lesz jó kezdetnek, de legalább megismerhetem végre napjaink egyik leghíresebb íróját, így már ezért biztosan megéri majd elolvasni. Aztán, ha megtetszik, jöhet más is...

Diana Rowland - A démon jele
Ezzel a könyvvel már többször szemeztem a könyvtár polcain. Aztán mindig visszatettem, mert sorozat és a borító alapján nem tűnt nagy dobásnak. Csakhogy kicsit utánajártam és megtudtam, hiába sorozat, magyarul nem fog megjelenni a folytatása és a könyv cselekménye így is lezárt, valamint az értékelések sem olyan rosszak róla, ezért ezúttal nem csupán szemeztünk, hanem jött haza velem. Régen olvastam már könnyed nyomozós fantasyt, így jól fog esni.

Anthony Capella - A kávék költője
Szerelem volt első látásra. Kávé és irodalom? Jöhet, így egyszerre! Bár a nagy kávésok valószínűleg kiutálnának maguk közül, mert nem iszom meg a fekete kávét, mégis kávéimádónak vallom magam. Szeretem a különleges ízesítéseket, a kávézókat és oda és vissza vagyok az illatáért. Szóval mikor megláttam ezt a csinos könyvecskét féltégla mérete ellenére is a kezemben ragadt. Örömmel fogom olvasni egy bögre gőzölgő Nescafé mellett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése