2015. január 24., szombat

Ookami Shoujo to Kuro Ouji

Kis túlzással az animéket is elérte az aktuális "romantikus" trend. Nekem legalábbis ez ugrott be, mikor elkezdtem nézni ezt az animét, ami gyakorlatilag egy mazochista lány és egy enyhén szadista srác kapcsolatát meséli el.
No, de nem kell megijedni, minden szokatlansága ellenére, jópofa sorozat ez. Engem megnyert.
Hatta Ayuko mangája alapján készült és mindössze 12 epizódból áll. Mivel a manga még fut, lehet remény második évadra, ám így is szépen lezárták ezt a románcot.
A címe, Farkas lány és fekete herceg kifejezetten találó.
Műfaját tekintve shoujo, nekem azonban inkább vígjátéknak tűnt, mint romantikusnak.
Ismertető:
Shinohara Erika mindenáron barátokat akar szerezni és ennek érdekében még hazudni is hajlandó. Hogy befogadja két kiszemelt barátnő jelölje, azt állítja, van fiúja, pedig még csak nem is randizott soha. Egyre jobban elmerül a hazugságaiban, amikből csak úgy képes kimászni, ha szerez egy álpasit. A kiszemelt, Sata Kyouya hajlandó belemenni a játékba, ám ennek ára van...
Ez egy nagyon különös, de kétségtelenül szórakoztató anime.
Egy ideig nem tudtam, hova tenni, mert a főhősnő, Erika meglehetősen ostoba és valóban mazochista bizonyos tekintetben. Egyszerűen nem értettem, miért hazudozott ennyit, vagy miért nem csinálta okosabban. Az pedig, hogy ilyen hamar belement Kyouya alkujába még inkább meglepett.
A sorozat első fele Erika hazugságainak kibogozására épül, vagyis az álkapcsolatukra. Ez a kapcsolat pedig meglehetősen beteg. No, nem csak azért, mert a lány foggal-körömmel ragaszkodik a felépített látszathoz ráadásul, olyan lányok figyelme miatt, akik teljesen önzők és helyenként gonoszak, hanem mert a férfifőhős sem egészen komplett.
Kyouya tökéletesen tudja játszani a szőke herceget, de valójában egy cinikus, enyhén szadista alak, aki élvezi, hogy másokkal játszadozhat. Mentségére szolgáljon, hogy egyedül Erika tölti be nála a "játékszer" szerepet és megelégszik a lány ugráltatásával és zsarolásával. Ezt mondjuk, amilyen ostoba a hölgy, még meg is érdemli.
Erika és Kyouya
Csakhogy az anime második felére a néző - minden különcségük ellenére, vagy épp azok miatt -, megkedveli ezt a párost. Gondolom, nem árulok el túl nagy titkot, ha azt mondom, a színlelés nem tart örökké. Amint pedig bejönnek a képbe az érzelmek is, a szereplők egy finom, de érzékletes fejlődésen esnek át.
Igazán jó párost alkotnak és a maguk kissé elvetemült módján tökéletesen összeillenek. A műfaj romantikaadagja tehát megvan, számomra mégis inkább vígjáték volt.
A néző akaratlanul is végigkacagja a részeket, mert a legszebb öröm a káröröm. Erika folytonos ügyetlensége, naivitása és hogy tényleg úgy ugrál, ahogy a pasija fütyül, igazán szórakoztató. Kyouya szemétkedése csak növeli a humorfaktort. 
A mellékszereplők is szórakoztatóak, bár Erika új "barátnőit" képtelen voltam megkedvelni és a szívtipró srác sem lett a szívem csücske. Viszont Kyouya barátja, Takeru kifejezetten vicces figura és Erika igaz barátja, Sanda Ayumi magasról vert mindenkit. Ez a lány elképesztő, mivel ő az egyetlen értelmes szereplő ebben az őrültekházában és a hűvös ésszerűsége legalább olyan szórakoztató volt, mint a főhősnő ügyetlenkedése.
Az anime rajzolása teljesen rendben volt, szép és vidám. A zene is oké, az a fajta, ami passzol a történethez, de nem hagy mély nyomot. 
Összességében tehát egy remek, humorosan romantikus anime. Nagyon jól szórakoztam rajta. Bátran ajánlom mindenkinek, aki egy kis nevetésre vágyik. 
Romantikus, de cseppet sem giccses. Csak engedni kell, hogy a karakterek kibontakozzanak és meghódítsák a néző szívét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése