2012. szeptember 30., vasárnap

Zombiapokalipszis

Mostanában elég felkapottak lettek a zombik. Újra és újra belefutok egy-egy képbe vagy filmbe róluk. A csoszogó, rusnya hullák tényleg elárasztották a világot.
Betörtek a Molyra is, így érdemes beszélni róluk.

A zombiknak alapvetően két típusa van, már ami a történetek alapját illeti. 
Az első a mágikus zombi. Ők a sírjukból mágia (vudu szertartás vagy nekromanta hatalom) hatására előmászó holtak, akik a megidéző parancsára cselekednek.
A másik, a vírusos zombi. Ilyenkor egy élő ember megy át csoszogó hullába valamiféle vírusos betegség hatására. Ez lehet mutáció, vagy emberi tevékenység hatására bekövetkezett ragály is. A fertőzés pedig nyál és vér útján terjed. Az alany itt is elveszíti szabad akaratát és csak a gyilkolás érdekli.
(Persze van még egy másik típus is, a való élet zombija, ami csupán bizonyos időszakokban jelentkezik. Előfordulása az egyetem és környéke. Főbb ismertetőjegyei: szem alatti táskák, ingerlékenység, tananyag kényszeres motyogása és erős vágy mindenféle koffein- és cukortartalmú termékek iránt. Csoportokba verődve tűnnek fel, ahogy a vizsgahelyszín felé támolyognak.)
Szóval ilyenek a zombik, egymagukban is veszélyesek, ám csoportosan még halálosabbak tudnak lenni.
Épp ezért vetődik fel újra és újra a kérdés: "Túlélnél-e egy zombiapokalipszist?"
Molyos kihívás alapján rögvest megválaszolom:

Készüljünk fel egy zombiapokalipszisre
"Állítsd össze egy karcban, hogy ha bárkit választhatnál azokból a könyvekből, amit valaha olvastál, ki lenne az, akit egy zombi apokalipszis közepén szívesen választanál. A csapat (nélküled), max. 10 fős lehet, de lehet akárki: nő, férfi, idős, fiatal, kisgyerek, a lényeg, hogy nevezd meg, hogy melyik könyvből választottad őt és miért. 
Ha a szereplőnek vannak mágikus képességei, vagy szuper ereje, akkor azt tudni fogja használni, ez ne legyen kizáró ok. 
A karakter „rossz fiú” is lehet, amennyiben te megbízol benne, ez csak rajtad múlik. 
Egy sorozatból több szereplő is benne lehet a csapatban,csak ne lépjék át a 10-es határt."

Túlélőcsapat: Edward, Niko, Jace, én, Simon, Anita, Kylar
Válogatott túlélőcsapatom tagjai (ahogy a mellékelt rajzomon is látszik) a következő személyekből áll:

Anita Blake (Laurell K. Hamilton - Bűnös vágyak)
Ha mágikus eredetű zombikkal kell szembenézni, ő a főnyeremény. Nekromanta képességével egyetlen parancsszóval visszaküld minden vérengző holtat koporsójába. Ha viszont vírusos eredetű zombi jönne szembe, bemutatja neki hű társának a 9mm-es Browning Hi-Povernek csövét. Egy kis kóstoló az ólomból garantáltan megneveli a szemtelen hullát.

Edward (Laurell K. Hamilton - Bűnös vágyak)
Amennyiben Anita kifogyna a munícióból, Edward készséggel a segítségére sietne. Lőfegyverekből csinos kis arzenálja van, míg hideg vérből kifogyhatatlan. Ez azonban egy olyan bérgyilkostól, aki azért váltott át természetfeletti lények vadászatára, mert az emberek megölését túl könnyűnek találta, el is várható. 
Edward a karabélyról: „Rúg, mint az állat, de nyomd oda valaki álla alá, és szétrobbantja az egész kurva fejét.”
Niko (Rob Thurman - Éjvilág)
Ha valamilyen oknál fogva mégis kifogynánk a lőszerből, átválthatunk pengékre. Niko él-hal az éles dolgokért és minden fémdetektor becsipog a százméteres körzetében. Ráadásul vegetáriánus, így ha kaját kell szerezni, nem csak én fogok nyafogni a gyors éttermi hamburger láttán.  

Jace (Cassandra Clare - Csontváros)
Egy árnyvadász mindig jól jön erősítésnek. Néhány szeráfpengével hatékonyan ritkítaná a csoszogó tömeget. Csípős humora pedig feldobná az öldöklést. 

Kylar (Brent Weeks - Éjangyal trilógia)
Halhatatlanokból sosem elég. Kylar is jól bánik a pengékkel, képes láthatatlanná válni és nem fog rajt a mágia, ami vudu papok ellen kifejezetten jól jöhet. Az sem utolsó szempont, hogy volt már dolga korábban is  élőholt sereggel. 

Simon (Cassandra Clare - Bukott angyalok városa)
Biztonságom garanciája. Csak befészkelem magam a karjaiba és nézem, ahogy  csapat többi tagja eljátszik a zombikkal. Még egy elbomlott agyú hulla sem emelne ránk kezet, Isten haragja megvéd.

És végül én, akinél maximum az olvasás jöhet számba, mint szuper képesség. Mégis rám hárulna az emberfeletti feladat, hogy a csapatot összetartsam. Kétség kívül nem lenne könnyű ennyi domináns halálosztót kibékíteni egymással, ám ha meg tudom fizetni Edward csillagászati gázsiját, összebarátkozom Anitával, megolvasztom Niko szívét egy szerelmi vallomással, meggyőzöm Jace-t és Simont, hogy a zombik elleni harc Clary érdeke is, illetve rábeszélem Kylart, hogy mentse meg még egyszer a világot, már sínen vagyok.
Hétfős csapatommal verhetetlen túlélők lennénk, szóval:  "Reszkessetek zombik!"

A kihívást köszönöm Fleur Rouge Cerise-nek!

A hangulat kedvéért:

PS: Fenti rajzomat a kihívás ihlette. Remélem, a könyvkarakterek felismerhetőek. (Magamat természetesen idealizáltan ábrázoltam. ^^) Csupán a véletlen műve, hogy az összes szöszi a bal oldalra került. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése