2012. szeptember 25., kedd

Könyves várólista II.

Ideje összefoglalnom, milyen könyvek kerültek várólistás polcomra ebben a hónapban.
A rovat első bejegyzését követve, ismét kis csoportokba rendezve írok az olvasásra váró kötetekről.
Kölcsönkapott könyvek:
Néha szoktam kölcsönkönyveket is olvasni. Őket általában a barátaim nyomják kezembe, mikor úgy gondolják, nekem is tetszene. Bevallom, nem mindig fogadom el ezeket a felajánlásokat. Ízlésem ugyanis nem épp könnyedén skatulyázható és legutóbb nem is sikerült eltalálniuk. Meg amúgy is jobban szeretek a saját fejem után menni, ami bőven ad olvasnivalót.
Most mégis felkerült egy kölcsönpéldány a listámra. Ez azonban saját elhatározás alapján történt.

Charlotte Bingham - A gesztenyefa árnyékában
Ezt a könyvet két éve vettem karácsonyra anyukámnak. Hamar el is olvasta, tetszett is neki, így elhatároztam, én is megismerkedem vele. Aztán megfeledkeztem róla, mivel a saját polcaimat mindig megcsodálom (szeretem nézegetni könyveim szép gerincét, no meg az új szerzemények tornyocskáját), anyukám polcát ezzel szemben, csak akkor veszem szemügyre, ha keresek valamit. 
Most viszont feltettem a várólistára, így biztosan nem fogok ismét megfeledkezni róla. Tényleg nagyon kíváncsi lettem már rá és amúgy is régen volt a kezemben világháborúról szóló kötet.

Könyvtári könyvek:
Bár mostanában nincs túl sok időm olvasni, egyszerűen nem bírok úgy elmenni a könyvtárba, hogy ne hozzak haza legalább egy kincset. A könyvek nekem olyanok, mint a drog. Minél több van belőlük, annál mohóbb leszek és képtelen vagyok elmenni mellettük.

Jun Mi-Kjong - A vízisten menyasszonya 2.
Legutóbbi könyvtárlátogatásom alkalmával elhatároztam, maximum egy-két mangát fogok csak kivenni. Persze ez az elmélet hamar megdőlt, mégis sikerült két mangát (Oké, valójában ezek manhwák, csak az egyszerűsítés végett sorolom most őket egy kalap alá a mangákkal.) is magammal hoznom.
A vízisten menyasszonya könnyed, aranyos történetnek tűnt nagyon szép kivitelben. Így került a polcomra az első két kötet próbaképp, na meg mert a 3-5 kötetet már valaki kivette előttem. 
Most olvasom az első részt, így tudom, jók voltak megéréseim. Amint befejeztem, le is csapok erre a részre.

Licia Toris - Sárkánylány 1. (Thuban öröksége)
Erről a könyvről már volt szó korábban a másik rovatomban (Könyves kívánságlista II.), így nem ismételném magam. Nagyon örültem, mikor megpillantottam a könyvtárban a teljes trilógiát.

Andrea Cremer - Nightshade – Az őrzők
Molyon nagyon sok jót hallottam róla. Egy időben szinte minden figyeltem olvasta, így nem csoda, ha felkeltette az érdeklődésemet. Kíváncsi leszek, mennyire fogok egyetérteni az általános vélekedéssel.
Amúgy nagyon tetszik a borító és már a folytatás is elérhető a könyvtárban.

Polly Shulman - Rajongás
Hirtelen felindulásból elkövetett könyvkölcsönzés eredménye. Kiszúrtam a polcon, elolvastam a fülszöveget és mivel olyan kis vékonyka, nem bírtam otthagyni. Nincsenek túl nagy elvárásaim, csak azt remélem, kikapcsol és szórakoztat majd.

Saját könyvek:
Ezúttal jó mentségem volt a könyvvásárlásra. Hamarosan (nem egészen 24 órán belül) ismét egy évvel öregebb leszek. Így szorgos könyvgyűjtögetésbe kezdtem az anyukám által kiszabott kereten belül. Büszke vagyok magamra, amiért sikerült négy könyvre beosztanom. 
Mielőtt azonban rájuk térnék, meg kell említenem egy már korábban beszerzett könyvet.

Jean M. Auel - A lovak völgye
Róla is írtam már korábban a másik könyves rovatban. (Könyves kívánságlista) Sikerült egy akciót kifognom, így végre a polcomon csücsül. Már nagyon várom, hogy olvashassam. Az első részt (A Barlangi Medve népe) egyszerűen imádtam.

Mark Lawrence - Tövisek hercege
Szintén volt már szó róla kívánságlistás rovatomban. Akkor még cseppet bizonytalan voltam sorsát illetően. Mikor azonban elkezdtem begyűjteni a szülinapi könyveket, egyből eszembe jutott. Ráadásul igazán jó áron tudtam megvenni egy kedves molytól. 

Karen Marie Moning - Álom és valóság
Csatlakozhat a már népszerűsített könyvek csoportjába. Ő is szerepelt az első kívánságlistás bejegyzésemben. Aludtam rá, megfontoltam és úgy éreztem, adnék Barronsnak még egy esélyt. Aztán megláttam, hogy egyik kedvenc könyvesboltomban hihetetlenül olcsón adják, így egyből lecsaptam rá. 
Olyan nagyon szép a borítója és az első rész (Keserű ébredés) kicsit magányosnak tűnik polcomon, kell neki a társaság. 

Alkyoni Papadaki - A Hold színe
Úgy látszik, két könyves rovatom nagy átfedésben van egymással. Erről a könyvről is írtam korábban (Könyves kívánságlista II.). Véleményem csupán annyiban változott augusztus óta, hogy kifejezetten beszerzendő státuszba került. Annyira aranyos könyvecske, polcom egyik éke lesz. Azért remélem a tartalomhoz fűzött elvárásaimat is teljesíteni fogja.

Gayle Forman - Ha maradnék
Végre egy teljesen új könyv, amiről írhatok is néhány sort. 
Ezzel a kötettel nem túl meglepő módon Molyon ismerkedtem meg. Egyik figyeltem igazán pozitív kritikát írt róla. Aztán eltelt néhány hét és a Ciceró Kiadó játékot hirdetett érte, illetve a folytatásáért. Nem haboztam jelentkezni, ám a szerencse más mellé állt. Mégis úgy éreztem, kell nekem ez a könyv. Így felkerült a kívánságlistámra és nem sokkal később sikerült jó áron, használtan, de kiváló állapotban beszereznem. 
Reményeim szerint elgondolkodtató, romantikus történet, amit áthat a zene szeretete. Alig várom, hogy olvashassam.

Ennyi volt az aktuális várólistám. Amint látszik, olvasnivalóban nem szenvedek hiányt. 
Technikai közlemény: 
Rovatokhoz még mindig szívesen fogadom az észrevételeket. Tetszenek? Nem tetszenek? Nagyon összefolynak? Írjak másról?
Ezen kívül létrehoztam egy új címkét Manga névvel. Ezzel fogom jelölni a nem japán képregényeket is, mint a fent említett manhwa műfajába tartozó alkotásokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése