2012. október 2., kedd

Miről írjak többet?

Egy hónapja indítottam a blog életének első szavazását, ami tegnap este lezárult. 
A közvélemény-kutatás célja a blog fellendítése olvasóim bevonásával, illetve kíváncsiságom kielégítése volt. Éppen ezért ezt a bejegyzést ennek szentelem.
Bevallom, nem sok szavazatra számítottam. Nem tartozom a "híres" bloggerek közé, nem szoktam reklámozni, így nincs is sok rendszeres olvasóm. Mégis szép számmal kaptam a voksokat, aminek rendkívül örülök. Ezúton köszönöm mind a 31 részvevőnek, hogy értelmet adtak a szavazásnak és segítették a blog életét. Ez a bejegyzés elsősorban nektek szól. :)

A kérdés így hangzott: "Miről írjak többet?"
Ezzel szerettem volna felmérni olvasóim véleményét, hogy mi vonzza az ide tévedőket, milyen típusú bejegyzéseim sikerültek a legjobban és mi az, ami esetleg hiányzik. A kérdés tehát egyszerű, én mégis sok dolgot leszűrtem belőle.
Hat lehetséges választ adtam meg, amik közül csupán egyet lehetett kiválasztani. (Ezzel ösztökélve a voksolókat az alapos megfontolásra.)
1. Könyvekről mert olvasásból sosem elég
A blog bár amolyan mindenes oldalnak indult, eléggé a könyvek világa felé hajlik. Eddigi 227 bejegyzésemből 90 foglalkozik könyvekkel, ami majdnem a közlendőm fele. Gyakorló könyvmolyként hát akad nálam bőven könyves vélemény és egyéb a nyomtatott betűk világához kapcsolódó közlemény.
Ezzel az opcióval, így azt szerettem volna felmérni, mennyire tartjátok ezeket a bejegyzéseket hasznosnak, érdekesnek, illetve hogyan viselitek könyvmániámat.
A szavazatok alapján pedig van igény könyves kritikákra és témákra. 
2. Filmekről
Filmes bejegyzésem is van bőven, jelenleg szám szerint 46. A könyvek mellett így a filmek kaptak még kitüntetett szerepet. Ezzel is az ilyen típusú szösszenetek érdekességfaktorát akartam megtudni. Nem kellett csalódnom, érkezett rá elég szavazat.
3. Zenéről
Imádom a zenét, szeretek koncertekre járni, épp ezért is írtam korábban néhány koncertjelentést, amibe egy zenekar ismertetőt is belecsempésztem. Ez a válaszlehetőség azt kívánta szolgálni, hogy mennyire van igény a blog könyvekkel és filmekkel túlsúlyos profiljának bővítésére. Az eredmény szerint, olvasóim inkább hallgatni szeretnék a zenét és nem olvasni/beszélni róla. 
4. Ismeretterjesztő dolgokról, hogy legyen értelmes bejegyzés is
Ez a válaszlehetőség kudarcnak bizonyult. Eddig 4 bejegyzésem volt a témában és ezek szerint nincs is igény hasonlóra. Kicsit csalódott vagyok, de ez egyáltalán nem baj. Amúgy is nehezebben írom meg ezeket a bejegyzéseket, saját véleményt alkotni százszor könnyebb.
5. Animékről
A zenéhez hasonlóan itt is témaszélesítés volt a cél. Eddigi 7 bejegyzésem a témában elég olvasottnak bizonyult, amit a szavazás tovább erősített. Elő kell ásnom középiskolás énemet, aki úgy falta az animéket, akár a könyveket.
6. Egyikről sem, inkább a Revulsion-nal foglalkozz!
A kakukk tojás. Minden szavazásnál kell hogy legyen mód a negatív véleménykifejezésre is. Ám, abból, hogy egyikről se írjak többet, nem tudom meg, mi legyen helyettük. Ezért, kicsit elpoénkodva a dolgot vetettem fel a bloghoz egyáltalán nem tartozó regénykémet. (Meg volt egy kis hátsószándékom, hogy felmérjem, hányan látogatják a blogot AFS-ről.) Őszintén megdöbbentem a sikerén.

Végeredmény a következő:
Egyikről sem, inkább a Revulsion-nal foglalkozz! -> 14 szavazat (45%)
Könyvekről mert olvasásból sosem elég                -> 7 szavazat (22%)
Filmekről                                                                -> 5 szavazat (16%)
Animékről                                                               -> 4 szavazat (12%)
Zenéről                                                                   -> 1 szavazat (3%)
Ismeretterjesztő dolgokról, hogy legyen értelmes bejegyzés is  -> 0
A szavazás meghirdetésekor garantáltam, hogy az első két helyezettel többet fogok foglalkozni. Mindig tartom a szavamat, így ez most sem lesz másképp, mégis van néhány dolog, amit közölnöm kell.
Első és legfontosabb, hogy a Revulsion bármennyire fölényesen is győzött (Kétszer annyi szavazatot kapott, mint a második helyezett!!!) nem tartozik a bloghoz. A blogbejegyzéseim témája és sűrűsége egyáltalán nem befolyásolja az új fejezeteket. (Azt azért megsúgom, hogy ha van egy kis szabadidőm, a Revulsion természetesen elsőbbséget élvez a bloggal szemben.) Szóval, bármennyire is hízelgő (Vigyorgok, mint egy betépett vadalma.) hogy ekkora az érdeklődés iránta, itt nem igazán tudom figyelembe venni.
A blog életének szempontjából tehát a könyvek és a filmek a befutók.
Könyvekről sokat írok, véleményt és rovatot is. Egyelőre azonban nincs ötletem, mivel lehetne még többet kihozni a témából. Akinek esetleg van, ne habozzon közölni velem, legyen az kósza gondolat vagy komplett rovatötlet. 
A filmeket illetően azonban már megfogant az elhatározás. Először is hamarosan (még ezen a héten) elindul a filmes rovatom, amiben havi bontásban összefoglalom, mit néztem meg mostanában és milyen nyomot hagytak bennem. Illetve gondolkodom még egy másik rovaton is, de ezen még meditálok kicsit. Az ötleteket persze itt is szívesen fogadom.
Ami pedig a maradék opciókat illeti, igyekszem itt is megfelelni az igényeknek. 
Animéket ugyan mostanában nem sűrűn nézek, ám ha mégis, garantáltan szánok neki egy bejegyzést, viszont láttam már korábban jó néhány tucatot. Szóval, ha szeretnétek, felfrissíthetem emlékeimet róluk néhány bejegyzés formájában. Szóval az animerovat is megoldható lenne. Ötleteket itt is szívesen veszek.
Zenerovatot ellenben indítani fogok, hiába nem ért el számot tevő szavazatot, mégis úgy érzem, erről tudnék bőven írni és talán nem is lenne haszontalan.
Végére hagytam az ismeretterjesztő dolgot, ami továbbra is belső késztetésemre kénytelen hagyatkozni. Hirtelen felindulásból előfordulhatnak még bejegyzések ebben a témában is.

A blog első szavazása tehát eredményesnek tekinthető. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki megtisztelt voksával és remélem, ebben a bejegyzésben megvilágítottam mindent ezzel kapcsolatban.
További szavazás előfordulhat még a jövőben, addig azonban megjegyzések formájában várom az észlevételeket. Komolyan kíváncsi vagyok, mit olvasol szívesen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése