2014. december 23., kedd

Rózsaszín pöttyök VII.

Gideon és a Mikulás
Tekintve, hogy december van, ezek a pöttyök most inkább karácsonyi pirosak lesznek, mint rózsaszínek.
A szeretet ünnepe úgy érzem tökéletesen passzol a lányos rovat kereteibe és meglehetősen sokféle ünnepi körömlakkot próbáltam már ki. Szóval most egy kicsit mesélek, eldicsekszem, milyen aranyos barátaim vannak (már megint) és adok jó néhány körömlakktippet azoknak, akik valami különlegeset szeretnének az ünnepekre.

Nálunk a macskának is ünnep van, vagyis több konzervet kap (imádja a konzerv eledelt) megkóstolhatja a bejglit és mivel ünnepek alatt otthon vagyok, félig szobacicából teljesen szobacicává lényegül át.
Ez többnyire abból áll, hogy amint felkelek és észreveszi, már nyávog is, hogy engedjem be. Aztán ő kap egy kis tejet, míg én szerzek magamnak egy bögre teát és beköltözik a szobámba. Van, hogy egész nap az ágyamon alszik. Szereti, ha mellette olvasok, mindig úgy tartja a fejét, hogy közben fél kézzel simogatni is tudjam. Csak azt nem szereti, mikor rossz a könyv és hangosan kifakadok miatta. Olyankor egy kicsit morcosan néz, amiért felébresztettem. 
Hát igen, Gideon életem szerelme. :)

Karácsonyi meglepik
Bár még nincs itt a karácsony, egész sok szép apróságot kaptam már eddig is. 
Queen B. kezdte a sort, mivel vele legközelebb már csak 2015-ben találkozom. A mellékelt képen látható meglepetés fogadott az asztalomon.
Mi mást is kaphatna egy macskaimádó könyvmoly, mint egy macskás könyvet?
Nagyon eltalálta, azóta is csak mosolygok rajta. Kíváncsi leszek, mennyire fogok tudni azonosulni az analitikus macska szemszögével. Fülszöveg alapján sikerülnie kell.
Lila csoki pedig bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben jöhet. Ráadásul pont a kedvenc ízesítésemet választotta, ami különösen jólesett sötétlila lelkemnek.
Képeslapgyűjtőként a karácsony az egyik legjobb alkalom, hogy szerezzek néhány igazán szép képeslapot.
képeslapok molyoktól
Már december elején bevásároltam képeslapból, bélyegből és borítékból és egész korán el is postáztam őket. Aztán kíváncsian vártam, mikor érkeznek meg és mikor hozza a postás a viszonzást.
Idén is volt Molyon képeslapos esemény. Míg tavaly csak egy lapot küldtem (és persze kaptam), addig most visszatértem a kiinduló mennyiséghez, vagyis a három képeslaphoz, mint 2012 karácsonyán.
A kinyithatós lap ugyan kakukktojás, mert bár molytól kaptam, nem a képeslapos esemény miatt. A másik három viszont az esemény kapcsán érkezett.
Külön ki kell emelnem a bal szélső kék lapot, amit brena moly készített. Annyira szeretem az ilyen kreatív, kedves dolgokat. Jó érzés tudni, hogy míg ragasztott, vágott és tervezett, egy kicsit rám gondolt közben. Ez a lap így a könyvespolcomra került a kinyithatóssal együtt, míg a másik két lappal a hűtőszekrényt dekoráltam ki.
Képeslapos esemény nélkül is szoktam lapokat kapni a barátaimtól. Ez már éves hagyománynak minősül, így mindig izgatottan várom, milyen lapot kapok az idén. 
Nos, nem kellett csalódnom.
képeslapok barátoktól
Ahogy a mellékelt képen is látszik, idén is nagyon szép lapokat kaptam és még néhány meglepetést is.
A legnagyobb képeslapot, ami ráadásul zenél is Applequeennek köszönhetem. Két éve is zenélő lapot küldött, amit nem rég fel is emlegettem neki, így most megkaptam életem második zenélő képeslapját. (Amúgy a Csendes éj-t játssza.)
A bal oldali baglyos lap Ribizlytől érkezett, míg a jobb oldali piros Csikoszoknitól a borítékolt meglepetésekkel együtt, de róluk majd később.
A retró képeslapot pedig N.-nek köszönhetem.
Utóbbi felkerült a hűtőre, míg a többivel a könyvespolcomat pakoltam tele. Igazán jól mutatnak a könyvek között.
A kép alján látható puha baglyot pedig F. barátomtól kaptam. Ő is a könyvespolcomon lóg.
Hm, baglyos képeslap és kis bagoly alapján úgy tűnik, lebuktam, már mindenki tudja, hogy bagolymániás vagyok... Nem baj, vállalom!
kedvességek borítékolva
Csikoszokni idén jól meglepett. Két borítékot is küldött egyszerre. Az egyikben a karácsonyi képeslap lapult a szokásos levéllel, mert ha már küldünk valamit a másiknak, mindig mellékelünk egy helyzetjelentő levelet is, illetve két fülbevaló, amik lemaradtak a fényképről. A másik borítékban pedig a mellékelt képen látható kisebb borítékok lapultak.
Ezekhez pontos instrukciót is kaptam, mikor nyithatom ki. Be is fogom tartani, így karácsonykor csak a lilát nyitom ki, míg a többit elteszem és ha magányosnak, tanácstalannak, szomorúnak, csúnyának vagy idegesnek érzem magam, illetve ha elegem lesz a pasikból, hozzájuk fogok fordulni és biztosra veszem, gyorsan javítanak is majd kedvemen.
Annyira jólesett ez a kreatív kedvesség, hogy muszáj volt megmutatnom a világnak, hátha valaki kedvet kap egy ilyen ajándék elkészítéséhez.
Mondtam már, hogy nekem vannak a legaranyosabb barátaim? Azt hiszem, nem is egyszer...

Ennyit a karácsonyi meglepetésekről, jöhetnek a körömlakkok.

Norvégmintás köröm
Kell hozzá:
Sötétebb rózsaszín (de lehet piros is) fehér valamint átlátszó körömlakk. A fehér jobb ha vékony ecsetű, díszítő lakk. 
Lakkozás:
A körmöket először lekenjük az alapszínnel, nálam ez rózsaszín, de bármilyen lehet ízléstől függően.
Száradás után a fehér lakkal megrajzoljuk a mintákat. Én minden ujjra más mintát festettem, de akár ismétlődhetnek is. A lényeg egy csipet türelem és kézügyesség.
Miután megszáradtak a minták, átlátszó fedőlakkal fixáljuk az egészet.
Ez a minta szerintem nem csupán karácsonykor, hanem a téli hónapokban végig megállja a helyét.

Karácsonyi köröm
Ez a minta kifejezetten karácsonyra való, hiszen minden ünnepi figurát felvonultat.
Kell hozzá:
Fehér, zöld, barna, fekete, narancssárga, kék, piros körömlakk (bár pirosom épp nem volt, így sötét rózsaszínnel helyettesítettem) valamint francia manikűr halvány barack lakkja és egy üveg átlátszó.
Lakkozás:
Minden ujjra más karácsonyi mintát festettem.
Mikulás: a körmöt először halvány barackszínű lakkal (ez a francia manikűrkészletben megtalálható és a testszínre hasonlít) kenjük le. Aztán a köröm tövére húzunk egy vastagabb piros csíkot, ennek szegélyét hullámos fehér vonallal díszítjük. A köröm hegyét szintén fehérre kenjük és egy narancssárga pöttyel jelezzük a Mikulás orrát és két feketével a szemét.
Rudolf: Ennek az alapszíne is a halvány barack lakk. Aztán a köröm hegyére barnával félkört húzunk, ez lesz a szarvas feje. Két oldalt két kisebb barna vonalat húzunk felfelé a két fülének. Feketével megrajzoljuk a két agancsát is, aztán jöhet az arca. Nagyobb piros pötty a köröm hegyére orrnak, két kisebb fehér pötty szemnek, benne fekete pöttyökkel.
Fenyőfa: Fehérre lakkozzunk a körmöt, majd száradás után zöld lakkal három háromszögből álló fenyőalakot festünk rá.
Hóember: Szintén fehérre lakkozzuk a körmöt, majd száradás után a köröm alsó felén zölddel vonalat húzunk sálnak és megrajzoljuk a két lelógó sálvéget is. Aztán jöhet a hóember arca. Fekete pöttyök szemnek és több fekete pötty görbe vonalban a szájnak. Végül pedig egy narancssárga háromszög répaorrnak.
Hópihe: Kék alapszínre rajzoljuk meg fehérrel a hópihe hatágú mintáját.
Száradás után minden körmöt átlátszóval fixáljuk.

Ha úgy tartja kedvünk, kiválaszthatunk egyet a fenti figurák közül és akár minden ujjra ráfesthetjük. Így lehet csupa Rudolf a körmünkön (ahogy én tettem), de akár csupa Mikulás vagy hóember is, kinek melyik tetszik jobban.









Hópihe köröm
Kell hozzá:
Piros és fehér körömlakk plusz egy üveg átlátszó.
Lakkozás:
Először mindegyik körmöt pirosra lakkozzunk, majd száradás után fehérrel megrajzoljuk a hópihéket.
Bár a minta nem tűnik egyszerűnek, cseppet sem bonyolult. A hópihék alapja egy függőleges és egy vízszintes vonal. A vonalak végére két-két ágacskát húzunk és a két fővonal metszéspontjára egy X-et rajzolunk. Ennek szárainak végére szintén két-két ágacskát húzunk és már készen is van a képen látható hópihe minta.
Száradás után az egészet átlátszó lakkal tesszük tartóssá.

Pingvin köröm
Kell hozzá:
Fekete, fehér, narancssárga és átlátszó körömlakk.
Lakkozás:
A körmök alapszíne a fekete, így először mindegyiket lekenjük vele, majd száradás után jöhetnek a minták.
Én két körömre festettem pingvint, kettőre hópihét (Hópihés körömmintánál leírtak szerint), míg a kisujjra egyszerűen szabálytalan fehér pöttyöket tettem.
Pingvin: fehérrel kúp alakú mintát festünk a köröm hegyére, ez a adja a pingvin hasát. A szemét két nagyobb fehér pötty adja benne két kisebb fekete pöttyel. A csőre narancssárga háromszög a fehér kúp tetején, míg a lába egy-egy szintén narancssárga félkör a köröm hegyén.
A minta tetszés szerint variálható, festhetünk pingvint csak az egyik körömre vagy akár mindegyikre, kinek hogyan tetszik.
A lakkozást száradás után átlátszó körömlakkal fixáljuk.

Masnis köröm
Ha alaki valami egyszerű, ám nagyszerű mintára vágyik, garantáltan elégedett lehet a masnis körmökkel.
Kell hozzá:
Piros és fehér körömlakk és egy üveg átlátszó.
Lakkozás:
A körmöket lekenjük piros lakkal, majd száradás után jöhetnek a masnik.
Rajzolhatunk fehér masnit akár mindegyikre, vagy csak néhányra, ahogy én tettem. Két körömre kanyarítottam masni mintát, míg a többit elintéztem egy-egy vízszintes csíkkal. Aztán miután teljesen megszáradtak, átlátszó lakkal tettem tartóssá az egészet.
A végeredmény, ahogy a képen is látszik, igazán egyszerű, ám csinos, pont megfelel az ünnepekre.
Ha valakinek a korábbi minták bonyolultnak tűnnek, ezt bátran kipróbálhatja.

Zárszónak szeretném megragadni az alkalmat, hogy minden kedves olvasómnak - legyen rendszeres, rendszertelen vagy most először ide vetődő -, 
Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánjak! 

4 megjegyzés:

  1. Az a boríték nyitogatós nagyon kreatív! Azért remélem minél tovább zárva maradnak. ;)
    Gideonnak karácsonyi simit küldök. <3
    Ismét nagyon szép mintákat mutattál. :)
    Boldog dorombolásban gazdag ünnepeket neked is! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átadtam és megtoldottam egy kis fültővakargatással. :3
      Örülök, hogy tetszenek. :)
      Meglesz! ;)

      Törlés
  2. Jajj, ha tudtam volna, hogy felteszed ide szebben írok! :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyan, így is tökéletesen olvasható. :)
      Nálam még mindig fényévekkel szebben írsz, bár ez nem nagy kunszt. :D

      Törlés