2014. december 30., kedd

Könyves kívánságlista XVI.

karácsonyi szerzeményeim és Gideon
December van, alig múlt el a karácsony és a fa alatt nem meglepő módon könyvek is lapultak, én mégis új kötetek után ácsingózom. Így jár az, aki megrögzött könyvgyűjtögető...
Pedig most valóban jól el vagyok látva olvasnivalóval. Ahogy a mellékelt kép is mutatja, kapásból négy könyvet gyűjtöttem be az ünnepek alatt és ezeken kívül van még korábban beszerzett, kölcsönkapott és könyvtári kötet nem is egy a polcomon. Kívánságlistám azonban sosem üres.
Az elmúlt hetekben öt kötettel bővült, rögtön sorra is veszem őket:


David Michine - A Dalai Láma macskája
Valószínűleg olvasóimnak már feltűnt, hogy macskabolond vagyok (épp elég képet tettem már fel Gideonról) és vonzódom a keleti dolgok iránt. Nem feltétlen szeretem az életbölcsességeket, főleg egy egész könyvnyi adagban, ám ezzel a könyvvel szívesen tennék kivételt. A Dalai Láma gondolatait ugyanis mindig szívesen olvasom.

Adam Makos és Larry Alexander - Felettünk a csillagos ég
Csupa jót hallottam erről a könyvről. Történelmi regény a második világháború idejéről, ám igaz eseményeket dolgoz fel, így felkeltette kíváncsiságomat. Mindenképpen szeretném elolvasni valamikor.

Kerstin Gier - Halálom után felbontandó
Rubinvörös írójának könyve, amire Eszkimókiai hívta fel a figyelmemet. Mindig szívesen fogadom a könyvajánlásokat, így egyből fel is tettem a listámra. Szívesen olvasnék még az írónőtől, mert a stílusára eddig nem volt panaszom.

Jojo Moyes - Az utolsó szerelmeslevél
Ez a könyv is az írója miatt keltette fel érdeklődésemet. Eddig két kötetet olvastam a tollából: Mielőtt megismertelek és Akit elhagytál. Mindkettő nagyon tetszett, így kedvet kaptam a többi könyvéhez is. Azonnal lecsaptam a frissen megjelent új regényére, Páros, páratlan - szemfüles olvasóim ki is szúrhatták a fenti képen -, de a korábban megjelentek is piszkálják fantáziámat. Főleg ez a 2012-es könyv, aminek csodaszép a borítója. Csakhogy elég nehéz beszerezni...

Luca Di Fulvio - A lány, aki megérintette az eget
Egy újabb könyv a Maxim Kiadótól, amiről csupa jót hallottam. Olaszországban játszódik és nyár óta imádok mindent, ami olasz, Róma pedig álmaim városa. Szóval ránézésre minden megvan benne, ami nekem kell. Valamikor mindenképpen elolvasom.

Úgy tűnik, sosem fognak elfogyni a könyvek kívánságlistámról. Ez azonban nem baj, így legalább mindig van ötletem, mi legyen a következő beszerzendő olvasmányom.
Tippeket és véleményeket továbbra is szívesen fogadok. Rábeszélni és lebeszélni is ér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése