2012. november 30., péntek

Könyves várólista III.

Ismét az utolsó pillanatra hagytam a hónap könyves rovatát. Erre a szokásos, halogattam, amíg már majdnem túl késő lett szituáción kívül, jó okom is volt.
Büszkén jelentem, könyvtárban voltam, visszavittem három könyvet (Démonnapló, Bukottak holdja, Szamuráj a szerelem házában) és nem vettem ki SEMMIT! 
Ez nálam az önuralom egyik csúcsa, de most sajnos tényleg nincs időm könyveket falni, maximum tankönyveket. No, ez persze nem jelenti azt, hogy jelenleg nem csücsül könyvtári kötet a polcomon, illetve hogy nem olvasok regényt, mert igen és igen, csak lassan haladok velük. 
Lássuk, jelenleg milyen könyvek csábítanak:
Könyvtári könyvek:

Kara - Démonnapló 2.
Csinos kis manhwa, a feljebb már emlegetett Démonnapló folytatása. Könnyed, bohókás és képregény, vagyis ideális lesz a szorgalmi időszak hátralévő részében. 

Li Jong-Hi - Annyira király vagy! 1-2
Szintén manhwa a romantikus fajtából. Egyből két részt vettem ki belőle, mivel valószínűleg rögtön akarom majd a folytatást. Az előzővel együtt egyetemi túlélőcsomagom szerves része lesz.

Rob Reger és Jessica Gruner - Emily the Strange - Elveszett emlékek
Mikor a mangák között válogattam, bukkantam rá erre az aranyos könyvecskére. Egyszer Libriben nyálat csorgatva már bele is lapoztam és tetszett az ötlet, illetve a sok illusztráció. Épp ezért nem bírtam a könyvtár polcán hagyni, szinte kiáltott utánam. Így került a képregénykupac tetejére, no meg mert gyorsan kiolvashatónak tűnt. Ő is megy a túlélőcsomagba...

Kölcsönkapott könyvek:

Cecelia Ahern - Where Rainbows End
Ribizlytől kértem kölcsön, mivel rohamosan kopik angol nyelvtudásom, amibe nem vagyok hajlandó beletörődni. Szóval elhatároztam, hogy angolul fogok olvasni. 
Jobban szeretek anyanyelven, mivel úgy minden apróság élvezhető, kerek egész, míg más nyelveken, hiába ismerem a szavak 90%-át és értem meg maradéktalanul a történetet, az apróságok nem jönnek át. Szeretek gyönyörködni a szavakban. Most viszont kiiktatom előzetes fenntartásaimat, és amint lesz szabadidőm, na meg agykapacitásom hozzá, elkezdem. Az alapsztori amúgy nagyon tetszetős és már régóta szerettem volna levélregényt olvasni.

Saját könyvek:

Karen Marie Moning - Álom és valóság
Ennek a kötetnek aztán van előélete, már ami a blogbejegyzéseimet illeti. 
Tündérkrónikák sorozat második kötete, első (Keserű ébredés) megvan és hosszas töprengés után úgy döntöttem, folytatom. Ezért szinte visszatérő szereplője könyves rovataimnak, ahogy a kívánságlistámról a várólistámra vándorolt. Már a rovat előző bejegyzésében is szerepelt, csak azóta még nem került olvasásra. 
Ezt a problémát pedig orvosolni kell. Nem túl vastag, talán még belefér fél lábbal a vizsgaidőszakban is.

Richelle Mead - A szukkubusz éjszakája
Szintén sorozat második kötete. Az első rész (A szukkubusz dala) tetszett, így fontolgattam a folytatás beszerzését is. Aztán az Agave Kiadó bejelentette, hogy megjelenik és még akciót is hirdetett rá, amit nem hagyhattam ki.... 

Benina - A Boszorka városa
Friss, még szinte ropogós szerzemény. 
Múlt hétvégén szereztem be a könyvbemutatóján (írtam róla élménybeszámolót is), vagyis névre szólóan az enyém és tökéletesen passzol az előző két kötethez. Ez ugyanis a Bíborhajú trilógia befejező része.  Előzmények tetszettek (A Boszorka fénye, A Boszorka démona) és amúgy is szeretem, ha teljes a sorozat. Épp ezért félek mindig új, több kötetes olvasnivalóba belevágni. 

Jelenleg ez a nyolc könyv vár arra, hogy végre kézbe vegyem. Illetve szegény Tövisek hercege, akit méltatlanul elhanyagolok olyan sekélyes okok miatt, mint hogy túl vaskos kötet a mindennapi cipelgetéshez. Na, meg ott van még az Angyalcsók, aminek már a felénél járok. 
Közben pedig jönnek az ünnepek, vagyis a fa alatt is lesz majd néhány szépség, ami bővíti várólistámat. Velük azonban valószínűleg csak 2013-ban tudok foglalkozni.
Időnyerőre van szükségem, sürgősen!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése