2016. október 2., vasárnap

Könyves kívánságlista XXI.

Maradj nyugodt és...
ooooohh!... egy új könyv!!!
Rettentően elhanyagoltam könyves rovataimat. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lett volna könyv, amiről írhattam volna bennük, hanem, hogy nem volt idő és/vagy kedv arra, hogy leüljek és szisztematikusan számba vegyem, mi lapul a kívánságlistámon vagy épp mi csücsül a polcomon olvasásra várva.
Persze tényleg csak akkor érdemes írnom róluk, ha több újdonsággal is szolgálhatok, de azért ez az elhanyagoltság már botrányos. Ebbe a rovatba tavaly decemberben írtam utoljára... Szánom, bánom bűnömet.
Szóval megpróbálom fellendíteni a rovatokat, hoztam is 10 könyvet a kívánságlistámról. Oké, ebből kettőről már írtam a legutóbbi rovatbejegyzésben. A látók és Az álmok első könyve tehát ismétlésnek számítana, amit igyekszem elkerülni, így róluk legyen elég annyi, hogy még mindig érdekelnek, de még mindig nem szántam rá magam arra, hogy beszerezzem őket.
Maradt tehát 8 kötet, amelyről beszámolhatok. Haladjunk szépen sorban balról jobbra.


Ruta Sepetys - Tengerbe veszett könnyek
Volt már szerencsém két kötethez az írónőtől, sőt magához az írónőhöz is volt szerencsém. 2014-ben dedikáltattam vele az egyik kötetet (beszámoló róla ITT) és akkor még csak kezdeti fázisban dolgozott a harmadik könyvén. Nos, azóta megjelent és hamarosan megjelenik magyarul is, így nem csoda, hogy felkeltette az érdeklődésemet.

Donna Tartt - A titkos történet
Már nagyon régóta szemezem ezzel a könyvvel. Egy akció során majdnem meg is vettem, végül azonban mégsem rá esett a választásom. A borító nagyon tetszik és a fülszöveg alapján érdekesnek tűnik, de hallottam már róla pozitívat és negatívot egyaránt, így elbizonytalanodtam. Elolvasnám, a beszerzést illetően azonban vannak kétségeim.

Virág Emília - Sárkánycsalogató
Már a megjelenése idején felfigyeltem rá. Hogy ne tettem volna, mikor egy kotyogós kávéfőző van a borítóján és sárkányok csalogatását ígéri. Kávé- és sárkányrajongóként ez már túlságosan csábító. Azonban legalább annyira abszurdnak is tűnik ez a történet, így jegeltem kicsit a témát. Mostanában viszont egyre több jót hallok róla, így ismét csalogatni kezdett.

Gaura Ágnes - Vámpírok múzsája
Magyar szerzőket mindig szívesen támogatok, főleg ha Molyon is aktívak. Gaura Ágnes pedig nem egyszerűen aktív, hanem nagyon szórakoztató a karcaival, így kíváncsi lettem, a regényeiben is megvan-e ez a remek humora. Az egyetlen visszatartó erő az, hogy egy egyelőre 5 kötetre rúgó sorozatba kellene belekezdenem és ez megfontolandó dolog.

Jessie Burton - A babaház úrnője
Könyvhéten simogattam meg ezt a könyvet. Nagyon megtetszett a borító és a fülszöveg is érdekesnek tűnt, úgyhogy elraktároztam az agyamban. Azóta csücsül a kívánságlistámon és várom a kellő alkalmat, hogy lecsaphassak rá valahol.

Ajtók és átjárók
Ez a novelláskötet egy nyereményjáték miatt került fel a listámra és egyszerűen ottragadt. A maradás oka két személy: Imre Viktória Anna és A. M. Aranth. Mindkettőjüktől olvastam már és míg a hölgy kötete nagyon tetszett, addig az úré kevésbé, ettől függetlenül nagyon kíváncsi vagyok, mit tudnak még és erre jó lehetőség ez a kötet. Plusz mellettük még jó néhány másik írónak is belepillanthatok a stílusába, ami csak fokozza a kíváncsiságomat. Igazán örülnék neki, ha szembe jönne velem a könyvtárban...

Chuck Wendig - Vészmadarak
Fumax Kiadó fantasy könyvei eléggé beletrafáltak az ízlésembe - nem véletlenül bújok most is egy Mark Lawrence könyvet -, így az új megjelenéseknél mindig felcsillan a szemem. Erre a könyvre is akkor figyeltem fel, amikor megjelent, csakhogy azóta belelapoztam egy könyvesboltban és elbizonytalanodtam. Igaz, csak az első pár oldalt olvastam el, de valahogy nem győzött meg, így azt remélem, hogy őt is elcsíphetem kedvenc könyvtáram polcain.

Cassia Leo - Fekete doboz
Ha valaki végigböngészné a közösségi oldalakon miket olvasok, a következő eredményt kapná: könyvesboltok, könyvkiadók, írók, művészet, kisállatok és zene. Nem meglepő hát, hogy a kiadókat is olyan szinten számon tartom, mint a környezetemben fellelhető könyvesboltok postacímét. A Wow Kiadótól azonban még nem sikerült olvasnom, pedig ideje lenne. Ez a könyv tehát azért került fel a listámra, hogy ezt a hiányosságot pótoljam.

Jelenleg ezek a könyvek csábítanak a könyvesboltok és a könyvtár felé. Tanácsot továbbra is szívesen fogadok, mi az, amit érdemes beszerezni és mi az, amit nem annyira.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése