2016. február 8., hétfő

Könyves várólista XXI.

"Ha a cipőmben járnál, a könyvesboltban végeznéd."
Hónapok óta nem írtam új bejegyzést ebben a rovatban és már nagyon hiányzott.
Tartva magam az előző rovatbejegyzésben foglaltakhoz, most azért jelentkezem, mert 99%-ban kicserélődtek a polcaimon olvasásra váró könyvtornyocskák.
Jelenleg tizenkét könyvet váratok, ebből öt könyvtári zsákmány, a többi a sajátom. Utóbbiak kicsit hátrányban vannak, hiszen bármeddig tologathatom őket a polcon, senki sem fog csúnyán nézni miatta, ellentétben a könyvtáriakkal. Azért igyekszem ultimátumot adni magamnak, vagyis nem veszek könyvet, míg lejjebb nem redukálom a számukat. A könyv azonban talán az egyetlen dolog, amire csak akkor tudok nemet mondani, ha megacélozom magam, így pedig az olvasatlan könyvhegyek sem garantálják, hogy nem vetemedem új kötet vásárlására vagy nem fosztom ki a kedvenc könyvtáramat. Na, igen, a könyvtárban is rettentően nehéz nemet mondanom a csábító regények hadára... Ez pedig meg is látszik jelenlegi várólistámon.


Könyvtári könyvek:

Robin LaFevers - Halandó szív
A halál szépséges szolgálólányai trilógia befejező kötete. Az első két könyvet (Gyilkos kegyelem és Sötét diadal) természetesen olvastam és tetszettek is, így nagyon kíváncsi vagyok, mi lesz az utolsó hölggyel, hol találja meg a boldogságot és felbukkan-e a Halál is.

Jennifer A. Nielsen - Az árnytrón
Egy másik, a Hatalom-trilógia szintén befejező kötete. Az első részbe (A hamis herceg) szinte beleszerettem és a második kötet (A szökött király) is nagyon tetszett, így alig vártam, hogy kézbe vehessem a befejezést. Rettentően kíváncsi vagyok és rettentően nagyok az elvárásaim.

Leiner Laura - Örökké
Szent Johanna Gimi utolsó része. Mikor puszta kíváncsiságtól hajtva elkezdtem olvasni a sorozatot, nem voltam biztos benne, hogy a végéig is eljutok. Valahogy mégis sikerült fülön csípnie, mert érdekel a lezárás és hét kötet után is szívesen olvasok a szereplőkről.

Shoko Tendo - Jakuzák holdja
Ezzel a kötettel már régóta szemeztem. Egyik Könyvhéten meg is simogattam, aztán mégsem került fel kívánságlistámra. Az értékelések alapján ugyanis cseppet tartok tőle, de ha már szembejött a könyvtárban, nem hagyhattam ott. Úgy éreztem, ha otthagyom, hátba szúr egy katanával...

Mark Lawrence - Bolondok hercege
Az író első trilógiáját, a Széthullott Birodalom nagyon szerettem. Így mikor annak a történetnek a végére értem és könnyes búcsút vettem Jorgtól (nem érdekel, hogy egy számító görény, én akkor is szeretem) eldöntöttem, olvasok még az írótól mást is. Ez az új trilógia ráadásul kapcsolódik a másikhoz, így Jorg is beköszön egy-egy fejezetre tovább növelve szimpátiámat a könyv iránt. Cseppet azonban félek, hogy túlságosan magasak lesznek az elvárásaim. Jorgot felülmúlni nehéz lesz.

Saját könyvek:

Sjón - A macskaróka
Olyan sokat írtam már erről a könyvről másik rovatomban (például ITT), hogy olvasóimnak valószínűleg kezdek vele az agyára menni. Na, de ígérem, legközelebb csak akkor írok róla, ha már el is olvastam.

Moskát Anita - Horgonyhely
Annyira gyönyörű a borítója! Félretéve a felszínességet, mindig kitüntetett figyelemmel fordulok az ifjú magyar írók felé és róla meglehetősen sok szépet hallottam már. A fülszöveg is tetszetős és hát, olyan gyönyörű ez a borító!

James Dashner - Halálkúra
Útvesztő-trilógia utolsó kötete. Az első könyv (Az útvesztő) tetszett és bár a második rész (Tűzpróba) már kevésbé fogott meg, nagyon kíváncsi vagyok a lezárásra. Az író függővégei pedig csak növelik ezt a kíváncsiságot.

Jevgenyij Vodolaszkin - Laurosz
Őt választottam karácsonyra és korábban már írtam róla ITT. Azóta nagyjából hatvanszor megsimogattam olyan kis csinos darab. Nem szeretném sokáig váratni, de úgy érzem, megfelelő hangulat és elég szabadidő kell hozzá, hogy farkasmódra befalhassam.

"Aki azt mondja,
pénzen nem lehet boldogságot venni,
nyilvánvalóan sosem járt még könyvesboltban."
Maria Murnane - Papíron príma
Recenziós példány Cor Leonis kiadó jóvoltából. Nem szoktam recenziós könyvet kérni, mert mindig épp azt olvasom, amihez kedvem szottyan. Ez pedig azt jelenti, hogy bizony várni kell arra a recenzióra. Ez a kötet például három hónapja vár. Szóval ha megdobnak egy könyvvel, mint ezzel történt, örülök neki és garantáltan el is olvasom, csak nem feltétlenül a közeljövőben. (Azért senki se fogja vissza magát, ha könyvet akar nekem ajándékozni, csak bírja türelemmel, míg elolvasom.)

Karen Marie Moning - Megnyílik az ég
Az írónő Tündérkrónikák sorozatát nagyon szeretem, így mikor megtudtam, hogy kiegészítő könyveket ír hozzá, előzetes aggályaimat félretéve fellelkesedtem. (Erről korábban ITT.) Valahogy mégsem szántam rá magam a könyv megszerzésére, főleg a folytatás bizonytalanságát látva. Aztán szemfülesen kiszúrtam, mikor leakciózták és már robogtam is el érte. Nagyon kíváncsi vagyok, végül félelmeim vagy elvárásaim igazolódnak  be.

Papp M. Zsuzsa - Megtagadva
Ez a könyv nyár óta csücsül várólistámon (bővebben ITT). Azóta a fél családom olvasta már, csak én nem jutottam még el eddig. Megfordult a fejemben, hogy majd január 27 környékén sort kerítek rá, de aztán megkaptam a Hajnali láz egy példányát, így végül azt olvastam helyette. Szóval ez a könyv vár még tovább, mert jelenleg besokalltam picit a II. világháborútól.

Most tehát így néz ki a várólistám. Legközelebb ezzel a rovattal akkor fogok jelentkezni, ha saját könyveim olvasottságát növeltem, vagy csontig kifosztottam kisvárosi könyvtárát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése