2013. szeptember 30., hétfő

Könyves várólista VIII.

Ismételten eljött egy újabb hónap vége, vagyis itt az ideje a könyves rovatnak. Szeptember lezárásaként így számba veszem, milyen könyvek csücsülnek a polcaimon olvasásra várva. Meglehetősen vegyes és népes a kínálat, összesen 12 kötet:

Kölcsönkönyvek:

George R. R. Martin - Sárkányok tánca
Ez a könyv már egy ideje tanyázik a várólistámon. Csupán egyetlen problémám van vele: vastag. Annyira vaskos könyvecske, hogy például ma sem fért már bele a bőröndömbe, így két hétig még biztosan nem tudom elkezdeni. Pedig ideje volna már visszaadnom...

Könyvtári könyvek:

Sarah Addison Allen - Édes élet
Olvastam már Allen tollából (A csodálatos Waverley-kert) és nagyon tetszett. Szeretem a stílusát és bízom benne, hogy itt is villog majd és talán a hétköznapi csodák hangulata is ismét körbevesz olvasás közben. Szóval nagy reményeket fűzök ehhez a könyvhöz.

Kami Garcia és Margaret Stohl - Lenyűgöző teremtmények
Erre a könyvre már egy ideje vadásztam a könyvtárban. Egyszer ugyanis kiszúrtam a polcon, aztán felszívódott és hosszú hónapokig a színét sem láttam. Hallottam róla jót és kevésbé jót is, a legnagyobb lökést azonban a filmadaptáció adta. Mikor mozikba került, elhatároztam, előbb elolvasom és csak azután nézem meg. Tartom magam a tervhez.

Cynthia Hand - Angyalfény
Trilógia második kötete. Első részt természetesen olvastam, írtam is róla értékelést (Angyalsors) és mivel az elnyerte tetszésemet, pozitívan állok hozzá a folytatáshoz. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a szereplők sorsa és még milyen angyalos meglepetéseket tartogat az írónő.

Lauren Kate - Torment / Kín
Szintén egy trilógia második kötete. Ez is egy angyalos sorozat, ám a sötétebb oldalról megközelítve. Igaz, az első rész (Fallen) hagyott némi kívánnivalót maga után, mégis kíváncsi vagyok. Nem szeretek ugyanis egyetlen kötet alapján ítéletet mondani a sorozatokról. Általában átrágom magam a másodikon is és ha nem látok javulást, vagy romlik a színvonal, akkor mondok felette végső ítéletet. Ez a rész tehát számomra a sorozat nagy próbája lesz.

Jun Mi-Kjong - A vízisten menyasszonya 4.
Egyik kedvelt manhwa sorozatom következő része. Előző három kötetről írtam külön bejegyzéseket (Manga címke alatt a szerző nevére kattintva visszakereshetők) és ahogy ott is megjegyeztem, gyönyörű a rajzstílusa. Persze a történetvezetés sem elhanyagolható, így repesve várom az új fordulatokat.

Larissa Ione - Csábítás
Hirtelen felindulásból elkövetett kölcsönzés eredménye. Megláttam, hogy Egmont Dark könyv, így minden további kérdés nélkül hoztam haza magammal. Hogy ez mennyire volt jó döntés, az a borító alapján kérdéses, de majd elválik. Régen olvastam Egmont könyvet, úgyhogy épp itt az ideje egynek.

Jeaniene Frost - Síri csendben
Cat és Bones vámpírvadász sorozat harmadik kötete. Előző részekről írtam már korábban, a másodikról nem is olyan régen. Eddig nagyon tetszik ez a sorozat a vacak borítók ellenére is. Szórakoztat, megnevettet és kikapcsol, pont amire szükségem van. Sok-sok pozitív előítélettel fogok nekilátni az olvasásnak.

Vacuki Nobuhiro - Ruróni Kensin 2.
Szívemnek kedves mangasorozat második kötete. Az első rész teljesen levett a lábamról (amit korábban az anime is megtett), így szándékomban áll végigolvasni a teljes sorozatot, legalábbis, amennyi megjelent belőle magyarul. 

Saját könyvek:
A rovat előző bejegyzésében is említettem, nem szeretem ismételni magam. Ez azóta sem változott, így a Csokoládés barack most is kimarad. A másik visszatérő vendégről, The Hungry Ghosts azonban szólnom kell pár szót. 
Régóta pihen már a polcomon és újra bele kell rázódnom az angol nyelvbe, így hamarosan, - valószínűleg még a hét folyamán - terítékre veszem. Kihívásra készen várom, milyen is a nyelvezete, mennyire érthető számomra és mennyire kell felfrissítenem a nyelvtudásomat, mielőtt újabb tanulásra adom a fejemet.

Gayle Forman - Hová tűntél?
Friss, szinte ropogós szerzemény. Egyik kedvenc könyvem, Ha maradnék folytatása. Rettentően várom, mennyire hozza magasugró világrekordra hajazó elvárásaimat. Remélem, nem kell csalódnom és talán újra kedvenc könyvet avathatok. 

Ennyi volt a rovat mára, megyek szépen sportórára.
Ezzel a rovattal legközelebb novemberben fogok jelentkezni, mivel az október a kívánságlistámé. Apropó könyves rovatok, fontolgatom egy újabb rovattípus bevezetését, ami rendszertelen időközönként fog jelentkezni csupa-csupa életképpel. Szóval kedves olvasóm, ha nem unod a rovatokat, sőt ha talán még érdekesnek is találod, kattints egyet a bejegyzés alján a Vélemények fülecske érdekes kockájára. Jól jön a visszajelzés, főleg mikor valami újat fontolgatok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése