2013. május 7., kedd

Mozgóképek VIII.

Kicsit megcsúsztam filmes rovatommal, de nem feledkeztem meg róla, így azonnal pótolom.
Nos, nem volt túl sok időm áprilisban filmekre, ezért most csak hármat hoztam. Íme:

Rajzolt gyilkosság
"Angela, a tizennyolc éves belga lány lelkes képregényrajzoló. A diplomaosztáson elhatározza, hogy megvalósítja álmát, beutazza a világot. Első útja a japán fővárosba, Tokióba vezet, ahol lenyűgözi őt a számára teljesen idegen japán kultúra és a helyi képregény, a manga különös világa. Hamar magába szívja az új hatásokat, amelyek nemcsak a rajzait, de idővel egész érzékelését rabul ejtik. Egyre jobban elmosódnak a realitás és fantázia határai, és Angela saját titokzatos krimijének főhősévé válik."
Azért kezdtem el nézni ezt a filmet, mert egyszerre ígérte Japán légkörét és a rajzolás mámorát. És hol lehetne jobban bemutatni az utóbbit, ha képregényekről van szó, mint a manga szülőhazájában?
Nem azt kaptam, amire számítottam.
Angela egy járkáló bábu, aki alig beszél a film során. Japán mesés légköre helyett pedig az alvilági részét mutatja be és csak néha-néha bukkan fel egy-egy skicc a vásznon. Az ismertető igazán megtévesztő, mivel a film fura, nagyon-nagyon fura még nekem is. Nem mondom, hogy semmiről sem szól, mert ez nem teljesen igaz, hiszen a végén rendesen eltöpreng az ember, mi is az igazság. Választhattam volna jobb filmet is...
Azoknak ajánlom, akik szeretik az olyan filmeket, amiknek értelmén el kell egy kicsit töprengeni. Tényleg fura film.

Bújócska

"Dr. Richard Goodman nemrégiben özvegyült meg. A pszichiáter a kilencéves kislányával együtt próbálja túltenni magát felesége hirtelen elvesztésén. Emily azonban nehéz eset: képtelen feldolgozni a történeteket. Apja megkéri egykori tanítványát, Dr. Katherine Carsont, hogy segítsen a világtól egyre jobban elzárkózó kislánynak. Több hónapos kezelés után Goodman úgy dönt, hogy New Yorkból egy csendes kisvárosba költöznek. Ám ez sem javít a helyzeten, sőt, Emily egyre több időt tölt új, képzelt barátja társaságában, aki élvezettel játssza halálos játékait."
 Egy igazi thriller. Nem friss alkotás, ami jól látszik Dakota Fanningen, ám talán épp ezért jó film. No, meg mert a színészekre nem lehet panasz.
Szépen fel lett építve, engem sikerült megvezetnie. A csattanó ütős volt a végén, bár én máshogy zártam volna le, valami kevésbé szokványossal. Mégis mindent összevetve tetszett. Jó film.
Ajánlom a műfaj kedvelőinek és mindenkinek, aki egy kis pszichológiai töltetre vágyik.

Tragikus baleset
"Carrie, az egyik vidéki kisvárosban élő lány rádöbben, hogy nem szereti a vőlegényét, gyermekkori kedvesét. Mielőtt azonban tisztázhatná Mike-kal a dolgot, a férfi egy tragikus autóbaleset következtében lebénul. A feszült és teljesen összezavarodott Carrie New Yorkba menekül a problémák elől. Szeretné megtalálni helyét a világban, eldönteni, hogyan tovább. A nyüzsgő Manhattan azonban újra csak nehéz választás elé állítja. Egyik nap Carrie találkozik a jóképű és rejtélyes idősebb férfival. Ann Packer regényéből."
Szeretem a drámákat, de nem ezt a változatot.
Idegesítettek a szereplők, különösen a főhősnő és új fiúja. Sokat nem is tudtam meg róluk azon kívül, hogy szenvedtek hol ezért, hol azért.
No, de ha nem jó a drámai elem, akkor talán a romantika. Hát, nem, nagyon nem. A romantikus is mást jelent az én szótáramban.
Nem igazán ajánlanám ezt a lapos, unalmas és semmitmondó filmet, maximum csak ha valaki szeret szenvedni.

Ennyi volt, jöhet a megszokott pontozás:

Bújócska                         ->   9
Rajzolt gyilkosság            ->   6
Tragikus baleset              ->   3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése