2012. augusztus 31., péntek

Könyves kívánságlista II.

Van egy csipetnyi gondom a határidőkkel: nehezen tartom őket.
Nem szoktam tervezgetni, néha mégis elengedhetetlen határidőt szabni, hogy rendesen be tudjam osztani az időmet és minden téren helyt tudjak állni. Ez elméletben ragyogó, gyakorlatban így néz ki: 
Első nap: "Beosztottam, simán megcsinálom." Második nap: "Egy kis késés nem a világ." Harmadiktól X napig: "..." Utolsó előtti nap: "Bakker, még mindig nincs kész!"
Mindent az utolsó pillanatban típus vagyok és erre hosszú-hosszú sorokban hozhatnám a különböző példákat a kötelességeim, szívességek, hobbik és kedvem támadt hozzá dolgok tájáról. Ám jó példa ez a bejegyzés is, vagyis első könyves rovatom második része. (Első rész elérhető ITT.)
Utolsó pillanatra hagytam ezt a bejegyzést, mivel vártam, hogy összegyűljön/érjen mondanivalóm, legyen hozzá kedvem és időm. Aztán zsupsz, vége lett a hónapnak (Igaz, bőven írtam bejegyzéseket.). Ráadásul az utolsó napokat internettől távol, falu lágy ölén töltöttem nagymamámnál. (Első nap majdnem belegebedtem, hogy nem volt velem a laptopom. No, nem az internet hiányzott, hanem a Word, mivel elkapott az "írók láza" nevű furcsa betegség, mikor csak gépelek megfeledkezve mindenről.)
Úgyhogy a távol töltött napokat pontosan kiszámítva, nem egész két órája értem haza és már itt is vagyok, hogy teljesítsem határidőmet. 
Érdekes, de csúszások ide, vagy oda, valamiképpen mindig megoldom a dolgot az utolsó pillanatban.
No, de jöjjön a lényeg, vagyis mit kívántam meg ebben a hónapban:


Rövidebb lett, mint a júniusi. Pénztárcám örül, én meg kuncogok, mert a várólistám ellenben dagadt rendesen, de azt majd szeptemberben.
Részletezem is őket, jobbról balra haladva, mivel ebben a sorrendben kerültek fel a listámra. (No, meg mert így összezavarom az olvasókat muhahaha...)

Licia Toris - Sárkánylány 1. (Thuban öröksége)
Libriben jártam könyveket simogatni, szabadidőt nyáladzással elütni. Bolyongásom során kiböktem ezt a könyvet, mivel sárkány elvonási tüneteim vannak. (Köszönet érte az Agave Kiadónak, aki meghatározatlan időre felfüggesztette Naomi Novik sorozatának folytatását.) Épp ezért sárkányokról szóló új könyvre vadászom. Az egyik lehetséges jelölt pedig ez a kötet. Közben azonban rákerestem és nem lettem maradéktalanul meggyőzve. Könyvtárban viszont nem láttam, így ha lesz elég bátorságom (na meg pénzem) lehet megkockáztatom a beszerzését. 

A. M. Jenkins - Night Road / Éjjeli utazás
Ezzel a könyvvel már egy jó ideje szemezgetek. Kicsit komolyabbnak tűnik, mint a vámpíros tinikönyvek és nincs folytatása. Azonban még mindig nem csípem a vámpíros történeteket és olvastam róla hideget-meleget. Csupán egy olvasásra szeretném megkaparintani, hogy saját véleményt mondhassak róla.

Alkyoni Papadaki - A Hold színe
Molyon olvastam belőle egy idézetet és annyira megtetszett, hogy rákerestem a könyvre. Hangulatos, komoly és elgondolkodtató kötetnek tűnik, ami bőven ad útravalót. Nagyon szeretném elolvasni, megvenni viszont már kevésbé.

Ray Bradbury - Fahrenheit 451
Egyik kedves olvasóm ajánlotta. A fülszöveg pedig egyből megnyert magának. Nekem való, az egyszer biztos, ám ezt is csupán egyszer szeretném elolvasni. Jó lenne, ha benn volna a könyvtárban. 

Yann Martel - Pi élete
Ez a könyv azért érdekes, mivel a belőle készült film fogott meg legelőször. Véletlenül bukkantam rá a bemutatójára (decemberben jön majd ki) és amint megtudtam, ebből könyv is készült, rákerestem. Nagyon jó értékeléseket olvashattam róla, sokan dicsérik. Szívesen elolvasnám, még mielőtt a film mozikba kerülne. Beszerezni azonban nem olyan egyszerű, meg nincs is miből. Ha olvasni nem is tudom, a filmet mindenképp megnézem széles vásznon. 
Itt a kedvcsináló hozzá:
Hát nem gyönyörű?

Ennyi volt augusztusi kívánságlistám. Amint látszik, olvasási szenvedélyem még mindig nem csappant, ellenben a pénztárcámmal, így főleg a könyvtárban bízhatok, ha új olvasnivalóra vágyom. Kívánni azonban bármikor lehet és még javallott is. Hiszen mernünk kell álmodni, hogy boldogok lehessünk.
Ezzel a rovattal legközelebb októberben jelentkezem, a szeptember ugyanis a várólistásoké.

PS: A rovatokkal kapcsolatban még mindig szívesen fogadok bármilyen észrevételt. (tetszik, nem tetszik, írjak másról is rovatot stb.) 
Itt különösen örülök, ha rá-, illetve lebeszélnek a felsorolt könyvekről. Szóval, aki már olvasott közülük egyet is, ne habozzon megosztani velem véleményét . :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése