2019. április 10., szerda

Szerelmes pillanatok

Már a megjelenésekor felfigyeltem erre a könyvre. Szeretem a képregényeket és az internet bugyraiban már találkoztam a szerző néhány képkockájával, ezért nagyon örültem, mikor észrevettem a könyvtár egyik polcán.
Igazi zsebkönyv megjelenésű, cuki borítóval, kemény kötéssel, tökéletes, hogy az ember elfoglalja magát a tömegközlekedésen. Én legalábbis munkába menet és hazafelé olvastam a metrón. Csupán 160 oldal, elég gyorsan be lehet falni.
Fülszöveg:
"Ami spontán, alkalmi firkálgatásnak indult, az igazi szenzációvá vált, amikor a barátja felrakta Catana Chetwynd rajzait az internetre. Most a Catana Comics képregényei olvasók millióit érintik meg édes humorukkal, amivel könnyű azonosulni. A Szerelmes pillanatok pontosan az, amire a címe utal: egy kapcsolat legjobb pillanatai."
Ez a képregény valóban párkapcsolati dolgokról szól. Ahogy a fülszöveg is hirdeti, a művésznő az első képsorokkal a szerelmét lepte meg, mikor papírra vitte romantikus pillanataikat. A könyv ezért elsősorban párkapcsolatban élők számára érdekes.
ami ránk is igaz...
Ezek a pillanatok teljesen hétköznapiak, mégis sokan magukra ismernek bennük. Az előszóban a szerző meg is jegyzi, hogy nem gondolta volna, hogy a hétköznapi mosolyforrásaik ilyen sok embernek lehetnek ismerősek. A képkockák ugyanis rengeteg visszajelzést kaptak, nagyon sokan írták meg neki, hogy az ő kapcsolatukban is ugyanezen szituációk játszódnak le. Ezen felbuzdulva egy egész csomag jelölőcetlivel álltam neki az olvasásnak.
Nem kellett sokáig várnom, hogy olyan jelenetet olvashassak, ami velem is megesett már, majd egyre több és több hasonlót találtam lapozás közben. A kötet végére így elég színesek lettek a lapok (lásd a fenti képen) és alig vártam, hogy San Diego orra alá dughassam a könyvet, ezzel a felkiáltással:
"Olvasd el a bejelölt lapokat, mert ez rólunk szól!"
alvási szokások
A legnagyobb bája ennek a könyvek épp ez, hogy mindenki magára ismer benne. A legtöbb képkocka egyszerű, hétköznapi dolgokról szól, mint például az alvás. Nem tűnnek különösebben érdekesnek, ám amikor épp az a jelenség köszön vissza ránk a lapokról, amit naponta átélünk, az ember önkéntelenül is elmosolyodik.
A könyv másik nagy pozitívuma a szórakoztatósága. A párkapcsolati dolgok együtt járnak a női és a férfi gondolkodás különbségeivel, ami szintén hétköznapi és természetes, mégis újra és újra kacagásra késztet. Én nagyon sok olyan dolgot találtam, ami igaz az én gondolkodásmódomra és igaz San Diego gondolkodására. Ráadásul, mikor helyes rajzolt figurákon keresztül látom a különbségek összevetését, mindig jót nevetek.
különbségek
No, persze nem minden oldalon ismertem magunkra, mert nálunk például nincs olyan nagy szintkülönbség, hogy két lépcsőfokkal feljebb kelljen állnom egy kényelmes csókhoz, ám ezek a részek is szórakoztatóak voltak. A hangsúly ugyanis mindig a hétköznapi romantikán van és ezzel minden lapot kedvessé és aranyossá varázsol, akár igaz az olvasóra, akár nem.
Összességében tehát ez egy kedvesen romantikus és kifejezetten vidám képregény.
Nekem nagyon tetszett, tudom ajánlani. Az ajánlás persze elsősorban azoknak szól, akik párkapcsolatban élnek, hátha magukra ismernek egy-egy oldalon.
Zárásnak még két kedvenc képsorom:

Tipikus Ő
Tipikus Én

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése