2015. május 20., szerda

A bűnös

Ez a könyv igazi csemege. 
Ínyencség az írónőtől megpúpozva tejszínhabbal, koktélcseresznyével, amitől a rajongók szájában összefut a nyál. Valahol mégis olyan, mint a címe, bűnös, mert tömény és függőséget okoz. Olyan, mint megenni egy egész tábla csokoládét, a "csak még egy kockát, na még egyet" után az ember azt veszi észre, hogy mindet betömte, eltelt az ízétől és mégis valahogy üres maradt.
Cole St. Clair igazi narkotikum, ha az ember rákap, nem bír leállni.
Nagyon örültem ennek a könyvnek, rögtön le is csaptam rá a Könyvfesztiválon, azonban mielőtt belekezdtem volna, újra kézbe vettem Mercy Falls farkasait. Felelevenítettem a dolgokat, ismét elmerültem a könyvek remek hangulatában és újra beleszerettem Cole-ba. Aztán, amint becsuktam a Forevert, már nyúltam is a desszert után, még az elvonási tünetek előtt.
A borító csodaszép. Tökéletesen passzol a korábbi kötetekhez és megadja az olvasás alaphangulatát a napsütéssel.
384 lapjával kellemes olvasmány, egyszerre hosszú és rövid.
Fülszöveg:
"Cole St. Clair csakis és kizárólag azért jött Kaliforniába, hogy visszaszerezze Isabel Culpepert. A lány Cole tönkrement, üres élete elől menekült, amivel csak még inkább tönkretette és kiürítette azt. Cole nem csak akarja Isabelt. Szüksége van rá. 
elvesztett.
Isabel próbál új életet kezdeni Los Angelesben. De nem igazán megy neki. Épp olyan jó ebben a színjátékban, mint az összes többi színészkedő ember… de mégis mi értelme folytatni? Mit nyerhet mindezzel? 
bűnös.
Úgy tűnik, Cole és Isabel múltjának sosem volt jövője. Ugyanolyan könnyedén képesek megmenteni egymást, mint széttépni. Az egyetlen dolog, ami biztos: nem engedhetik el egymást."
Ez a kötet egyértelműen a rajongóknak íródott és ezzel nincs semmi baj. Egyszerű csemege, ha úgy tetszik, desszert a trilógiához, hogy mindazok, akik szívesen látnák újra a szereplőket, megtehessék még egyszer utoljára. Illetve egy adag drog Cole rajongóinak.
Ez a könyv komolyan tudatmódosító szer. Mikor elkezdtem olvasni, rövid úton a függőjévé váltam. Nem csak azért, mert Cole és Isabel remek páros, hanem mert bár nem történik a könyvben semmi eget rengető, olyan szórakoztató, hogy képtelenség letenni. Az olvasó egyre többet és többet akar és a végére másnapos lesz tőle, mint egy átbulizott éjszaka után.
A cselekmény roppant egyszerű, Cole visszatér a rivaldafénybe és igyekszik meghódítani Isabelt és mindezt tudatmódosító szerek nélkül. Nem könnyű feladat egy bűnösnek. Főleg ha szíve választottja sem épp ártatlan. Szóval az egész könyv egy őrült, napfényes kaland csillogó hírnévvel és egy csipetnyi farkassal fűszerezve.
A hangsúly tehát a karaktereken van és micsoda karakterek ezek.
Cole ezer arca közül ebben a könyvben a rocksztár kerül előtérbe. Még mindig laza, nemtörődöm és önpusztító jellem, de ugyanakkor kisfiús is folytonos mozgásával, céltudatos a munkájával és mutat némi romantikus jelleget is, ahogy küzd Isabelért. Ez a könyv mégis a Cole St. Clair-show vagyis bűnösen szórakoztató és csalódottan szomorú egyszerre. Bele vagyok esve a srácba, így elfogult vagyok, mégis azt mondom, hogy nekem a trilógiában jobban tetszett a személyisége, mert ott nem voltak kamerák és inkább tűnt önmagának, mint itt. No, persze ebben a könyvben sem hamis, csak a környezet inkább az előadót hozza ki belőle, mint a szétszórt zsenit.
Isabel is hasonló változáson ment át. Még mindig az a kemény csaj, akit az olvasók az előző könyvekben megismertek és még mindig darabokban van. A legjobban az tetszett benne, hogy tudja, gond van, próbál tenni valamit, mégsem sikerül kimásznia a gödörből. Ő is legalább annyira bűnös, sőt a könyv végére talán bűnösebb is, mint Cole.
Ebből adódóan ez bizony két megtört ember felemelkedéséről szól, a küzdelemről önmagunkkal, mert az igazi szörnyetegek bennünk vannak. A farkas ezért csupán fűszer, hogy emlékeztessen az előzményekre. A korábbi bűnök súlyától pedig van egy kis keserű íze is, főleg mikor úgy tűnik, hiába akar valaki változni, visszahúzzák.
Összességében nagyon szórakoztató könyv. Igazi csillogás Los Angelesből a hírnév jó és rossz oldalával együtt, a múlt árnyékaival és a jövő bizonytalan ígéretével. Isabel fagyos cinizmusa és Cole arcba vágó önbizalma által tálalva. Nagyon jó volt ismét róluk olvasni és megnézni, hogyan alakul a kapcsolatuk.
Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek, aki a trilógiát már olvasta. Cole rajongói nem fognak csalódni, de vigyázat, függőséget okoz. Azok azonban, akik még nem olvasták az előző három könyvet, azt javaslom, pótolják mielőtt belekezdenének. Nem csak azért, mert ez a sorozat megérdemli az olvasást, hanem mert ez a rész tényleg a rajongóknak íródott, tele bennfentes humorral és sok-sok utalásra a korábbi eseményekre.

Zárszónak Cole vallomása:
"Néha igazi seggfej vagyok. Néha teszek rá magasról."

5 megjegyzés:

  1. Nyam-nyam. Ígéretes desszert. Szívesen túladagolnám magam vele. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D :D Nem fogsz csalódni. ;)
      Legfeljebb másnapos leszel, mint én. Egy könyvhöz sincs kedvem, mert még mindig Cole-t akarom. ^^

      Törlés
    2. Jól hangzik! :3 Kár, hogy nem lehet még kapni...

      Törlés
    3. A Könyvmolyképző boltjában (WestEndben) már lehet kapni és biztosan visznek belőle a könyvhétre is. :)

      Törlés
    4. Köszi :) Lehet az lesz a gyereknapi csemege akkor.

      Törlés