2014. május 31., szombat

Könyves várólista XII.

Eljött az ideje a várólistás polcomon csücsülő könyvek számbavételének.
Jelenleg 13 kötet vár olvasásra, de mivel ebből 3 könyv (A legyőzöttek, Beavatás, A fekete brigád) szerepelt a rovat előző bejegyzésében és nem szeretem ismételni magam, csupán a tíz friss begyűjtésről szeretnék írni.
Íme az említett szépségek:


Kölcsönkönyvek:

Rebecca Donovan - Elakadó lélegzet
Ez a könyv szerepelt a kívánságlistás rovatom kilencedik részében és ott megjegyeztem, hogy kivárásra játszom, majd az idő eldönti elolvasom-e. A türelem pedig jelen esetben kölcsönkönyvet termett. Ribizly barátom - akinek amúgy tetszett a könyv -, felajánlotta olvasásra és egy ilyen ajánlatot egy könyvmoly nem utasíthat vissza. Főleg, hogy azóta több pozitívat hallottam róla, mint negatívat, így még kíváncsibbá tett. 

Joanne Harris - Szent bolondok
Kristentől kaptam kölcsön minimum hat hónapra a következőnek tárgyalt kötettel együtt. Azért ilyen hosszú időre, mert nagyjából fél évig csücsült a polcán az egyik könyvem - szintén egy Joanne Harris kötet -, és mikor visszaadta picit restellte a késedelmet. Pedig cseppet sem bántam a dolgot, Pucca barátom egy évre sajátította ki egyik könyvemet és neki sem haraptam le a fejét. Én ugyanis csak olyan embereknek adok kölcsön könyveket, akikben megbízom.
Kíváncsi vagyok, mennyire lesz más ez a Harris kötet, mint a Csokoládé.

Vavyan Fable - A pokol is elnyeli
Szintén több hónapos megőrzésre került hozzám. Kristen nagy Fable rajongó és mikor említettem neki, hogy csupán egy könyvet (Kedves, mint egy kéjgyilkos) olvastam eddig az írónőtől, biztatott hogy olvassak többet is. Ezért adta kölcsön ezt az igazi retró könyvet, az írónő egyik korai munkáját. Ideje megtudnom, mennyire az én világom ez a gunyoros stílus. Megérzéseim szerint nagyon, de kivárom a végét.

Saját könyvek:

Erin Morgenstern - Éjszakai cirkusz
Ezt a kötetet a Könyvfesztiválon zsákmányoltam. Nem bírtam ellenállni a gyönyörű kötésének és a kifejezetten barátságos árának. Ráadásul több pozitív értékelést hallottam róla korábban. Bár nem rajongok a cirkuszokért (a bohócokat például cseppet sem kedvelem) érdeklődve várom, mennyire fog beszippantani a világa. Akár elvarázsol, akár nem, a könyvespolcomnak mindenképpen éke lesz.

Victoria Schwab - Felszabadulás
Szintén Könyvfesztiválon gyűjtöttem be. Az első részét (Az Archívum)  pont a hónapban sikerült elolvasnom, és bár kisebb hibái voltak, tetszett. Nagyon kíváncsi vagyok, merrefelé halad a sorozat íve. Remélem, felfelé és nem fogom megbánni, hogy ő lesz az a szerencsés kötet, amit hosszú útra is magammal viszek majd a nyáron.

Könyvtári könyvek:

Leah Fleming - A kapitány lánya
Könyvtárban bóklászni nagyszerű dolog, nem egyedül bóklászni még jobb. Történt ugyanis, hogy ismerősbe botlottam a polcok között, így együtt vadásztuk le a kiszemelt könyveket. Ebből persze az lett, hogy egymásnak ajánlgattuk őket. Így került hozzám ez a könyv, ami egy érdekes családregénynek ígérkezik. 

Sebastian Barry - Egy eltitkolt élet
Spontán szúrtam ki az egyik polcon. Aztán elolvastam a fülszöveget és nem bírtam visszatenni. Elmegyógyintézet? Múltbeli titkok? Kell ennél jobb ajánlólevél? Nos, nekem nem kellett. Remélem, nem fogok csalódni és tényleg olyan titokzatos lesz, mint amilyennek ígéri magát.

Khaled Hosseini - És a hegyek visszhangozzák
Ezzel a könyvvel jó ideig ki volt plakátolva fél Budapest. Már akkor is szemeztem vele, bár az óriásplakát miatt nem is nagyon volt más választásom. Nagyon szép borítója van és elgondolkodtató, komoly hangvételű könyvnek tűnik. Kíváncsivá tett, mire fel ez a nagy reklám.

Katie Alender - A rossz lányok nem hallnak meg
Szerintem, a cím magáért beszél. Könyvmolyképző Kiadó viszonylag friss kötete, ami minden ízében figyelemfelkeltő és egy cseppet provokatív. A kísértetes téma úgyis a gyengém. Csak egy problémám van vele, ahogy a pöttyös könyvek 98%-a, úgy ez is egy sorozat része. No, de könyvtári könyv lévén, bátran vágok bele, aztán ha tetszik, kivárom, míg a többi rész is bekerül a dílerem kínálatába.

Alma Katsu - Megtorlás
Trilógia második kötete. Az első rész, Halhatatlan tetszett és bár cseppet aggódom a folytatás miatt, mert hallottam róla néhány negatívabb véleményt, kíváncsiságom nem lankad. Talán megkapom azt a borongós hangulatot, amit az első könyvnél.

Nos, ennyi volt a várólistám, bár a saját könyvek sorához holnap csatlakozik egy újabb kötet. Kívánságlista rovatom legutóbbi bejegyzésében említettem is. Egyelőre azonban legyen titok, a fent tárgyalt könyvek egy része úgyis elsőbbséget élvez a friss szerzeménnyel szemben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése