2013. augusztus 30., péntek

Könyves kívánságlista VIII.

Véget ér az augusztus, véget ér a nyár. Bármennyit is panaszkodom és nyafogok a forró hónapok miatt, azért valahol sajnálom. Sajnálom, hogy véget ér az egész napos olvasás időszaka, a semmittevés fojtogatása és újra kezdődik a rutinos napok mókuskereke. No, persze ez a mókuskerék nem teljesen kerek, tele van gödrökkel és dombokkal, amiket ki kell kerülni vagy épp megmászni.
Azonban kötelességek és tanórák ide vagy oda, a könyveik mindig elkísérnek. Épp ezért bővítettem 4 új kötettel kívánságlistámat. 


Jöhetnek az okok és érvek balról jobbra haladva:

J. D. Salinger - Zabhegyező
Ez a könyv annyira kultikus és kormeghatározó, hogy úgy érezem, illene ismernem. Többször hallottam róla a legkülönfélébb helyeken. Volt, aki dicsérte és volt, aki nem. Nagyon szeretném elolvasni és megtudni a saját véleményemet róla. Remélem, megtalálom kedvenc könyvtáramban.

Jonathan Cross - Veszett lelkek városa
Több jót hallottam róla, mint rosszat és a fülszövege alapján érdekesnek tűnik. Ráadásul tudom, hol lehet olcsón beszerezni, ami még vonzóbbá teszi. Majd ha épp rám tör az új könyv vásárlása iránti leküzdhetetlen vágy, lehet teszek vele egy próbát.

Karen Marie Moning - Iced - Megnyílik az ég
Mindig tartok kicsit a kiegészítő sorozatoktól. Félek, hogy nem teljesítik az eredeti sorozat által keltett elvárásaimat és csalódok bennük. Mint Moning Tündérkrónikák sorozatának rajongója, tartottam is ettől az új könyvtől. Aztán csupa jót hallottam róla lelkes rajongóktól, ami meggyőzött, talán érdemes lenne kipróbálnom. Ráadásul a borítója gyönyörű, nagyon szépen mutatna a polcomon Mac története mellett.

J. R. Ward - Egy felejthetetlen hölgy
Ward kifejezetten népszerű írónő, akit hatalmas rajongás övez könyves fórumokon. Szeretnék én is megismerkedni vele, megtudni, tényleg olyan lenyűgöző-e a stílusa és történetszövése. A legkedveltebb sorozatába (Fekete tőr testvériség) azonban nem merek belekezdeni, részben mert sorozat és így is épp elég folytatásos könyvbe kaptam már bele, részben pedig mert erotikus vámpírkönyvek, amik nem a szívem csücskei. Ez a könyv azonban egyetlen kötet, ami mellőzi a vámpírokat és állítólag nem az ágyjeleneteken van csak a hangsúly. Tehát, ha Ward olvasásra vetemedem, Egy felejthetetlen hölgy lesz a befutó.

Ennyi lenne könyves kívánságlistám. Tippeket és tanácsokat (mit olvassak és mit ne) még mindig szívesen fogadom. Addig pedig a várólistás könyveket falom és ennek állásáról majd a szeptember végi rovatban teszek jelentést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése