2013. július 30., kedd

Könyves várólista VII.

Nem szeretem a nyarat. Oké, ez talán egy kicsit túlzás. Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem bírom elviselni a hőséget és a lassan múló napokat, amiken az említett hőmérséklet miatt szinte semmit sem teszek. Éjjel nem bírok aludni, reggel nem bírok tovább aludni, hiába tehetném meg és napközben csak kinyúlva fekszem és előadom a hattyú halálát. Ez pedig az őrületbe kerget. Ilyenkor csak egy kis kirándulás, nyaralás segíthet rajtam, vagy tényleg elolvadok. Bárcsak elköltözhetnék Norvégiába!
No, de hogy miért szenvedek ennyire? Mert nincs energiám olvasni sem. Nem kucorodhatok bele kedvenc fotelembe, mert a szobám átlag hőmérséklete 30 C°, a redőny tövig lehúzva, nehogy még magasabbra kússzon a higanyszál, szóval túl sötét is van az olvasáshoz. A kertben hasonló a helyzet, ha nem rosszabb, mivel ott még a leégés is fenyeget (Éljen a fehér bőr!) és a lakás többi része (leszámítva talán a hűtőszekrényt) sem sokkal hűvösebb vagy világosabb. Szóval időm van bőven, olvasnivalóm van bőven, mégsem bírok olvasni és ez kikészít.
Pedig 10 csinos kötet várja, hogy végre kézbe vegyem és elkezdtem újraolvasni a Végzet ereklyéi sorozatot is.
Íme a hónap várólistásai:

Kölcsönkönyvek:

George R. R. Martin - Sárkányok tánca
Ez a könyv szerepelt már a rovat előző bejegyzésében. Ribizly adta kölcsön és a kistestvérét, a Varjak lakomáját épp most olvasom. Miután azt befejeztem, ennek is neki fogok látni. Csak azért haladok lassan velük, mert baromi vastagok és mint már elpanaszoltam, most nem vagyok olvasási képességeim csúcsán.

Barna Dávid - Egy magyar regény
Kristentől kaptam kölcsön, mikor kicseréltük Könyvfesztiválos szerzeményeinket. Zsebkönyv, de még nem érzek magamban elég elszántságot hozzá. Pedig a hétvégén gondoltam, hogy őt viszem magammal mamámhoz, aztán mégis inkább a Csontváros mellett maradtam. A poén az, hogy nagymamám polcán is csücsült belőle egy példány, de még ő sem olvasta. Majd legközelebb megvitatjuk, mit gondolunk róla.

Könyvtári könyvek:

Jung Chang - Vadhattyúk
Mindig kell egy kis kelet az olvasmányaim közé. Ez a könyv Kínáról szól kínai nők szemén át. Érdekel a kínai történelem és pont eleget foglalkoztam már vele a 20. századból, hogy legyen egy kis alapom hozzá. Csak azért nem kezdtem még el, mert ő sem egy vékony kötet és talán elég nyomasztó is, de hamarosan sort kerítek rá.

Andrea Cremer - Bloodrose / A döntés
Farkasos trilógia befejező része. Kíváncsi vagyok, hogyan ér véget a történet, ám a második rész (A keresők) lelombozott. Kell egy kis elszántság, mielőtt nekilátok. Talán a kölcsönzés lejárta megadja a kellő löketet.

Cynthia Hand - Angyalsors
Ez a könyv szerepelt a kívánságlista rovat legelső bejegyzésében. Azóta kis időre megcsappant érdeklődésem, csakhogy mikor észrevettem a könyvtár polcán, ismét kipattant egy szikra közöttünk. Reményeim szerint könnyed és szórakoztató olvasmány lesz, ami talán visszaadja könyvmolyságomat. A gyorsan befalt könyvek ugyanis további habzsolásra szoktak motiválni.

Saját könyvek:
Nem szeretem ismételni magam, így a Csokoládés barack és a The Hungry Ghosts kimarad. Róluk írtam már a rovat előző részében, akit érdekelnek, nézzen utána ott. Inkább a friss szerzeményeimről írnék néhány sort.

Cassandra Clare - Elveszett lelkek városa
Amint megjelent, be is gyűjtöttem a Könyvhéten. Aztán a közelgő mozifilm miatt, elhatároztam, újraolvasom a sorozat első részét. Ha pedig az elsőt újraolvasom, miért ne olvasnám újra a többit is? Ez viszont azt jelenti, hogy előbb átlapozom az eddig megjelenteket és csak utána veszem kézbe ezt, az ötödik kötetet.
Honnan ez a fene nagy önuralom, mikor árnyvadász rajongó vagyok? Onnan, hogy a Bukott angyalok városának befejezése megijesztett. Félek, teljesen ki fogok ábrándulni Jace-ből és nagyon-nagyon utálom Sebastiant (vagy Jonathant, kinek hogyan tetszik). 

Pergel Zsolt - Apácabordély
Szintén könyvhetes zsákmány. Még egy kis 20. század, ahogy a Vadhattyúk, ám ezúttal hazai terepen. Komoly könyvnek tűnik, no meg cseppet nyomasztó történetnek ígérkezik, így még nem szántam rá magam. Hamarosan pótolom.

Mathias Malzieu - A szív mechanikája
Erre a könyvre már egy ideje felfigyeltem. Szerepelt is a kívánságlista rovat hatodik részében. Aztán akció volt az Alexandránál és nem bírtam ellenállni neki. Annyira gyönyörű a borító és olyan kis aranyos vékonyka könyvecske, hogy eddig nem bántam meg. Ehhez a stílushoz viszont hangulat kell, ami még nincs meg, így pihen kicsit polcomon.

Ennyi szép könyv vár rám. Most viszont megyek esőtáncot járni, vagy beköltözöm a hűtőszekrénybe. Azért egy Csontvárost viszek magammal, hátha fellelkesít és szembe tudok szállni a hőség okozta tunyasággal. Ha nem sikerül, akkor tényleg szedem a sátorfámat és irány Norvégia...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése