2013. április 29., hétfő

Könyves kívánságlista VI.

Mivel már április vége van (Hogy repül az idő!), esedékes a hónapvégi könyves rovatom. Ezúttal a kívánságlistámmal gyötröm az erre tévelygőket.
A tavasz és a nyár a könyvmegjelenések időszaka, ami mindig újabb és újabb kötetek felé csalogat, mégis igyekszem visszafogni magam. Könyvfesztiválon úgyse bírtam megállni vásárlás nélkül és jó lenne félretenni Könyvhétre is valamennyit. Azért nézegetni és nyálat csorgatni még szabad...
Így került listámra a következő öt kötet:


Jöhet az indoklás ezúttal jobbról balra, mert különcködni van kedvem.

Justin Cronin - A szabadulás
Erre a könyvre Molyon figyeltem fel, mivel meglehetős népszerűségnek örvend és sok dicséretet kapott. Kerek, egész könyv, ami csak növeli vonzalmamat és tetszetős a témája, főleg a posztapokaliptikus vonal miatt. Izgalmasnak tűnik, tennék vele egy próbát.

Kimberly Derting - Eskü
Szintén Molyon láttam először, ahol kapott hideget és meleget is. Fülszöveg és borító tetszetős és jobban szeretek a saját orrom után menni, így vele is megpróbálkoznék. Bár, ha választanom kellene az előbb tárgylat kötet és e között, inkább A szabadulásra esne a voksom. Főleg, mivel ez egy sorozat nyitó része. (Kifejezetten vadászom az egykötetes alkotásokra.)

Mark Lawrence - Tövisek királya
A széthullott birodalom trilógia második kötete. Elsőt, Tövisek hercege olvastam és bár nem győzött meg teljesen, adnék még egy esélyt ennek a sorozatnak. Többször bebizonyosodott ugyanis, hogy van, amikor a gyenge kezdést igazán ütős folytatás követ. 
Csupán egyetlen problémám van vele, meglehetősen drága darab. Igaz kemény kötésű és elég vaskos, de akkor is sok pénztárcám lehetőségeihez mérve. Pedig olyan szépen mutatna a polcomon az első kötet mellett...

Karen Marie Moning - Új nap virrad
Az általam (meg jó néhány ezer rajongó által) kedvelt Tündérkrónikák sorozat ötödik és egyben befejező kötete. Előző részekről írtam korábban, és ahogy a negyedik rész bejegyzésében is említettem, a függővég miatt rettentően vágyom erre a könyvre. Csakhogy ez is egy vaskosabb kötet lett, ami megemelte kissé az árát, én meg, ahogy már írtam a bevezetőben, Könyvfesztiválon költekeztem kicsit más könyvekre, így nem maradt keret erre a szépségre.
Azonban előbb-vagy utóbb úgyis beszerzem, kell a polcomra a többi közé.

Mathias Malzieu - A szív mechanikája
Erre a könyvre is Molyon bukkantam rá, ahol bár vegyes vélemények születtek róla, a pozitív oldal többségben maradt. Érdekesnek és különlegesnek ígérkezik. Szeretem a nem hétköznapi könyveket és időnként szükségem van egy-egy ínyenc, szépen megfogalmazott és elgondolkodtató csemegére. Ez a könyv pedig pont ilyennek tűnik. Talán egyszer... talán lesz akció... talán nyerek a lottón és szemtelenül sok pénzt költhetek nyomtatott betűkre...

Ebben a hónapban tehát ez az öt könyv keltette fel érdeklődésemet. Persze a korábban rovatokba foglaltak közül is aktuális még jó néhány kötet, már ami a beszerzési és olvasási szándékot illeti. Ismételni viszont nem szeretem magam, így a rovatban csak a frissekről teszek említést.
Észrevételt továbbra is szívesen fogadok. Lehet rá- illetve lebeszélni.

Ha már könyvek és szóba kerültek a polcok, el kell dicsekednem újdonsült könyvespolcommal. Már nagyon rám fért egy igazi, kifejezetten könyvek számára készült bútordarab, ám csak nemrég szántam rá magam.
Új polcom teljes pompájában
Ahogy a mellékelt képen s látszik, épphogy volt egy szabad fél sarkom neki. Igazán csinos darab és olyan jó friss fa illata van.
Egyedi méretre készült (hogy beférjen) és egyelőre kényelmesen elfér rajta minden eddig olvasott regényem, sőt még az olvasásra váróknak is van egy kis hely az alsó polcon.
Elég nehéz volt eldöntenem melyik kötetet, melyik szintre tegyem, legszívesebben mindet szemmagasságba helyezném, így a jól bevált magasság szerinti rendezést választottam, no meg ügyeltem, hogy a sorozatok összetartozó részei együtt maradhassanak.
Egy ideig nem fenyeget a helyszűke, ahogy a könyvek korábbi polcai felszabadultak, bár azokat most túlságosan szellősnek érzem.
Mégis mindenképp megérte ez a polc. Olyan szép! Végre megbecsült helyre kerültek a könyveim, remélem, ők is olyan boldogok tőle, mint én.
Mivel pedig ennyire oda meg vissza vagyok érte, hoztam néhány közelebbi képet mind az öt polcocskáról. (Csak a Csodák kora, ami kölcsönben van és a még el nem olvasott könyvek hiányoznak róla.)

A csúcson sárkányok és tündérek uralkodnak

Egy kis kosztümös, egy kis vérengzős

Árnyvadászok és farkasok előnyben

Válogatott szépségek az őskortól napjainkig

2 megjegyzés:

  1. A szabadulás egy trilógia első része. (http://enterthepassage.com/) Én sem tudtam ameddig be nem fejeztem, aztán csak ültem a könyv fölött és nem értettem, hogy lehet ilyen vége egy történetnek. Szóval utánanéztem és kiderült, hogy a sorozat második része már megjelent, a magyar fordítást pedig az idei év első felére ígérték. Ettől függetlenül imádtam a könyvet és remélem Te is el fogod olvasni. Kíváncsi vagyok a véleményedre. :)
    fdzseny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, köszi az infót! :) Molyon nem láttam folytatást, ezért hittem, hogy kerek egész könyv, pedig általában az írók honlapját is megnézem a biztonság kedvéért. ^^
      Ha lehetőségem lesz rá, mindenképp elolvasom, bár lassan már annyi sorozatot olvasok, hogy listát kellene vezetnem róla.

      Törlés