2015. február 28., szombat

Könyves kívánságlista XVII.

Idén még nem vettem könyvet, pedig kedvem lett volna hozzá, csak aztán erőt vettem magamon és megálljt parancsoltam a vásárlási késztetésnek. Talán okosabb lenne előbb elolvasnom a már megvásárolt köteteket és csak azután szabadulni be a boltokba.
Szóval, bár a magánkönyvtáram nem gyarapodott, a kívánságlistám igen. Tíz könyvet pakoltam fel erre az elméleti polcra. Íme:


Lássuk őket függőlegesen, jobbról balra, mert rebellis kedvemben vagyok.

James Dashner - Tűzpróba
A trilógia első kötetét (Az útvesztő) már olvastam, szépen mutat a polcomon, így kíváncsi vagyok a folytatásra is. Szóval ez a könyv mindenképpen beszerzős, csak alkalmat kell találnom rá.

Alessandro D'Avenia - Fehér, mint a tej, piros, mint a vér
Ez a könyv már többször szembejött velem könyves fórumokon és többnyire jót hallottam felőle. A cím is nagyon tetszetős, így szívesen elolvasnám. Kíváncsivá tett.

Helen Simonson - Pettigrew őrnagy utolsó csatája
Csupa jót hallottam róla és a borító is igazán mutatós. Romantikus könyv, de cseppet sem szokványos egy kis angolsággal fűszerezve. Mikor feltettem a kívánságlistámra, azt hittem, romantikus hangulatban vagyok, aztán rájöttem, mégsem. Így végül nem csaptam le rá, inkább hagyom ülepedni kicsit.

Meiszner Krisztina - MásValaki problémája
Továbbra is próbálok több magyar szerzőt megismerni és ez a könyv kifejezetten érdekesnek tűnik. Hazai helyszín és egy vámpírkaland érdekes párosítás. Igazán szeretném elolvasni.

Marcus Sakey - Briliánsok
Erre a könyvre egy nyereményjáték miatt figyeltem fel. Izgalmasnak tűnik, így hiába nem a rajongok sci-fi iránt, adnék neki egy esélyt.

Jean M. Auel - A festett barlangok földjén
A Föld gyermekei sorozat utolsó kötete. Bár még nem jelent meg, már most nagyon várom. Egyelőre a negyedik részig (Átkelés a rónaságon) jutottam az olvasásban és napokon belül elkezdem az ötödiket (várólista rovatban még néhány infó róla). Mindenképpen beszerzendő könyv, hogy teljes legyen a sorozat a polcomon. Annyira imádom a borítóit!

Jaume Canré - Én vétkem
A szép borító azonnal megfogott. Aztán átfutottam a fülszöveget és megállapítottam, hogy kifejezetten érdekes története van. Szeretem a több idősíkot átívelő könyveket, ha szépen és okosan vannak felépítve. A visszaemlékezéses jelleg pedig külön ízt ad az olvasásnak. Ha valami komolyabb alkotásra vágyom, biztosan eszembe jut még.

Réti László - A hasonmás
Le vagyok maradva! Csúnya Ulpius-ház, már megint nem szóltál, mikor végre valami értelmeset vittetek a nyomdába! Ez a könyv már 2013-ban megjelent, én mégsem tudtam róla... Pedig a Kaméleon tetszett és már akkor tudtam, hogy szívesen olvasnám tovább Cameron kalandjait. Mégis majdnem két év kellett, hogy eljusson hozzám az üzenet, van folytatás. 
Pedig már kezdtem azt hinni, túljutottam a pornóponyvák elleni rosszullétemen, de most úgy megrugdosnám az összeset. Ha ilyen kritikán aluli fércmunkák reklámja miatt nem hallok rögtön a következő Zafón könyvről, valakit tényleg megszorongatok! 
Elnézést a kifakadásért, de már tényleg betelt nálam a pohár...
Szóval ez a könyv beszerzendő, mert igényes és ez bizony KÖNYV, aminek bármennyire is furcsa, kell hogy legyen cselekménye és nem, az ágyjelenet NEM cselekmény.

"Úgy tervezem a könyvtáramat,
mint néhány nő az álomesküvőjét" 
Asa Larsson és Ingela Korsell - A varázsbolt
Ifjúsági regény, amire egy másik nyereményjáték hívta fel a figyelmemet. Szeretem a gyerekkönyveket, kikapcsolnak. Jót tenne most ez a könyv a lelki világomnak.

Eowyn Ivey - A hóleány
Ez a könyv visszatérő vendége a kívánságlistámnak. Egyszer már szerepelt a rovatban, aztán lekerült róla. Most pedig szépen visszatettem, mert még mindig piszkálja a kíváncsiságomat. Újra el fogok meditálni rajta.

Nos, jelenleg ezek a könyvek csábítanak könyvesboltok felé, aztán majd idővel eldől, melyik hívó szavának engedek. Rá- és lebeszélni természetesen még mindig ér.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése