2013. december 28., szombat

Könyves Kívánságlista X.

Eljött az ideje a szokásos hónapvégi könyves rovatomnak.
Tudom, tudom, még van pár nap a decemberből, ám mivel év vége is van és szeretnék éves záró bejegyzést is írni, a rovatot picit előbbre hoztam. No, meg kedvem támadt a klaviatúra püföléséhez.
Szóval könyves kívánságlista, avagy mire csorgatom most épp a nyálamat:


Ahogy a képen is látszik, jelenleg négy könyv piszkálja a fantáziámat. Lássuk őket szépen sorban, katonásan, balról jobbra haladva.

Jean M. Auel - Átkelés a rónaságon
Mivel a sorozat előző három része megvan, volt amit imádtam, volt ami jó volt és volt, ami kevésbé, piszkálja a kíváncsiságomat rendesen. Mostanában jelent meg és csakúgy mint a harmadik rész (A mamutvadászok) két kötet tesz ki egy könyvet. Ez pedig azt is jelenti, hogy dupla áron adják, ami meglehetősen lelombozó. Szeretném elolvasni, csodásan mutatna a polcomon a többi között, de nem merek belevágni. Picit tartok a csalódástól. No, de nem üldöz se medve, se bölény, így meditálok még egy darabig ezen a könyvön.

Maria Teresa Maia Gonzalez - Szeretettel, Beatriz
Hű, de hosszú neve van a szerzőnek! Ez a könyv egy játék miatt került a molyos kívánságlistámra és azóta ott is ragadt. Pográc Kiadónak köszönhetik a magyar olvasók, vagyis ifjúsági regény. A fülszöveg alapján azonban nem egy könnyed tinikönyv. Nagyon is komoly témát boncolgat, az iskolai zaklatásokat, amik sajnos átlagosnak mondhatók. A gyerekek ugyanis rettentően gonoszak tudnak lenni...
Elég rövid könyvecske és eddig senki sem volt elájulva tőle, mégis szívesen elolvasnám.

Joanne Harris - Csokoládé
A várólista rovatom ötödik részében említettem, hogy kaptam egy Csokoládés barack kötetet. Először úgy gondoltam, nem törődöm vele, hogy az a harmadik rész és így is elolvasom. Azóta azonban olyan sok jót és szépet hallottam erről a könyvsorozatról, hogy szeretném sorban végigolvasni őket. Szóval illene a Csokoládéval kezdenem, bár a filmet már láttam, és ha már ott a polcomon a harmadik rész (igaz jelenleg házon kívül van, mert kölcsönadtam), ne árválkodjon egyedül. Ez a könyv tehát mindenképpen beszerzős darab, amolyan új év eleji terv.

Kenneth Oppel - Az élet vize
Molyon figyeltem fel rá, ahol sokan olvasták és szerették. A téma, hogy bepillantást ad Victor Frankenstein fiatalkorába nagyon csábító. A fülszöveg és az értékelések alapján remek hangulata lehet, pont olyan, amilyet szeretek. Csupán egyetlen problémám van vele, sorozat nyitó kötete. Újabb sorozatokba pedig nehezen vágok bele, pedig tényleg szívesen elolvasnám.

"A boldogságot nem lehet megvenni,
de vehetsz könyvet
és ez majdnem ugyanaz"
Ennyi volt a kívánságlistám. Könyves rovattal legközelebb majd jövőre jelentkezem. Jól hangzik, nem igaz?
Mivel kapcsolódik a rovathoz, meg kell jegyeznem, hogy hamarosan új könyvet vagy esetleg két új könyvet fogok venni. Karácsonyra ugyanis nagymamámtól könyvutalványt kaptam. Mintha nem lenne elég olvasnivalóm (3-at olvasok most, 7 pedig a polcomon pihen), könyvekből azonban sosem elég, új könyvekből meg főleg nem elég.
Ez csak azért lehet érdekes, mert még nem döntöttem el, mit is válasszak. Az biztos, hogy a kívánságlista rovat bejegyzéseiben szereplő könyvek közül lesz valamelyik a befutó és vannak esélyesebbek is, de még nincs véglegesen eldöntve.
Ha esetleg valakinek lenne egy jó tippje, melyiket lenne a legérdemesebb megvenni, az ne habozzon megosztani velem.  

2 megjegyzés:

  1. Az élet vizének ezen kívül még egy része van, és már az is megjelent! :)
    A Csokoládé pedig kötelező vétel - szerintem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csokoládét mindenképp beszerzem. :)
      Igen, tudom, hogy megjelent a második része és most hogy utánajártam, látom, hogy több nem lesz. Két kötet nem olyan sok, szóval ezen még meditálok kicsit.

      Törlés