2015. július 16., csütörtök

Párválasztó történetek

Ez a könyv egy kiegészítő kötet Kiera Cass sorozatához. Ennek megfelelően a borító szépen simul a regények sorába és picit vékonyabb 256 oldalával.
Csak egy kis ínyencség a rajongóknak, semmi több.
Fülszöveg:
"Mielőtt America Singert beválasztották a Párválasztóba… Szerelmesek voltak egymásba Aspen Legerrel, a Hatossal… Maxon hercegnek pedig egy másik lány volt a választottja… Ismerd meg a Párválasztó-trilógia előzmény történeteit és a főszereplők családfáját, valamint olvasd el a szerzővel készült interjút, és még sok minden mást!"
Ötletesnek találom, ha a kiadók nagy érdeklődésnek örvendő sorozataikhoz nem restellnek kiegészítő csemegéket megjelentetni. Ez egy picike figyelmesség az olvasók felé és piros pontot érdemel.
Ebben a könyvben két novella kapott helyet, az előzményeket elmesélő A herceg és a második kötet utáni kiegészítés, A palotaőr. Ezek adják tehát a kötet magját, a többi csak ráadás. Méghozzá eléggé mutatós ráadások: interjú a szerzővel, Párválasztóban résztvevők teljes listája, kasztlista, családfák és a végére két dalválogatás az első két könyv egyes jeleneteihez igazítva. Igazi csemege tehát a javából.
A két novella nagyon tetszett és nem csak azért, mert végre megismerhettem ezt a szerelmi háromszöget az urak nézőpontjából, hanem mert tele volt finom apróságokkal. A könyvek America szemszögéből íródtak, így csak azt mesélhetik el, amit ő lát, míg ebben a két rövid novellában egy hercegi és egy palotaőri szemszög jelenik meg tovább árnyalva a háttérvilágot.
Maxon részéről a kötelességek és a királyi család bontakozott ki jobban, míg Aspen meséje megmutatta, mi a helyzet a palotában dolgozókkal. Ez pedig érdekessé tette a fiúk romantikus gondolatait.
Be kell vallanom, hogy nem különösebben hoznak lázba a szerzőkkel készült interjúk, de ha nyomtatásba kerülnek, azért átfutom őket. Most is így álltam hozzá, egy dolog azonban megragadta a figyelmemet, a kérdés, honnan szedte az írónő szereplői neveit. Mikor pedig megtudtam, hogy a többség a férje által megvétózott babanév, rájöttem, kedvelem az urat. Kiera Cass gyermekei hálát adhatnak apukának, amiért nem földrajzi nevet kaptak. Bár lehet, hogy csak én nem bírom megszokni, hogy a főhőst egy kontinensről nevezték el...
Ennek fényében a Párválasztóban szereplők névlistáját egyszerűen átlapoztam. A kasztlista azonban érdekesnek bizonyult, a családfák pedig megnyerték a legjobb csemege címet. Nagyon örültem, hogy nem merültek ki egy szokványos családfarajzban, hanem az írónő röviden össze is foglalta a fontosabb információkat. Természetesen a királyi család vérvonala volt a legérdekesebb és leginformatívabb, de mindegyik tetszett.
Zenerajongóként végighallgattam a kötet végén említett dalokat, igaz a többséget már ismertem. Érdekes felhozatal, azonban egyiknél sem éreztem azt, hogy passzolna a sorozat olvasása közben rám telepedő hangulathoz.
Összességében tehát ez egy finom ínyencség a rajongóknak, örülök, hogy elolvastam. Aki szereti a sorozatot, annak biztosan tetszeni fog, akár a hercegnek, akár a palotaőrnek drukkol. Azok pedig, akik többet szeretnének megtudni a könyvek háttérvilágáról, különösen érdekesnek fogják találni.

Zene a könyvben: The All-American Rejects - Dirty Little Secret


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése