2015. július 31., péntek

Könyves várólista XIX.

Mostanában hörcsög üzemmódban működöm. Csak gyűjtöm és gyűjtöm a könyveket, még úgy is, hogy fogalmam sincs, mikor fogok sort keríteni rájuk. Egyszerűen nem bírok üres kézzel kijönni a könyvtárból...
Épp ezért most 16 könyv csücsül a polcomon olvasásra várva:


Akad köztük több saját tulajdonban lévő és egy kölcsön könyv is, mégis a könyvtári zsákmányok vannak többségben. És hogy ne csupán darabra legyen sok, nem is egy féltégla méretű... Vonzódom a vaskos olvasmányokhoz, ez van.


Saját könyvek:
Ezúttal is 5 saját tulajdonban lévő könyvet váratok és közülük kettőről (Megtagadva és Csokoládés barack) már esett szó a rovat előző bejegyzésében
A másik hármat Könyvhéten szereztem be.

Alice Hoffman - Galambok őrizői
Régóta szerettem volna olvasni valamit az írónőtől, mivel már sok szépet és jót hallottam róla. Ez a könyve fogott meg a legjobban és a kemény kötésével igazán mutatós is. Szeretem az erős női karaktereket, így remélem, hogy tetszeni fog.

James Dashner - Tűzpróba
Az útvesztő folytatása, ami tetszett, így kíváncsi vagyok, hogyan alakul tovább a történet. A filmváltozat szintén érdekel, ezért mindenképpen el szeretném olvasni, mielőtt a mozikba kerül.

Luca Di Fulvio - A lány, aki megérintette az eget
Szerepelt már kívánságlista rovatom decemberi bejegyzésében. Mint akkor is említettem, az olasz vonatkozása fogott meg leginkább és többször szemeztem vele könyvesboltban, könyves standoknál. Épp ezért, mikor a Maxim Kiadó akciót hirdetett, nem volt kétséges, hogy ezt a könyvet fogom választani. Még egy ideig azonban pihenni fog, mert most is épp egy Rómában játszódó könyvet bújok (Salai kételyei) és szeretem váltogatni a témákat, stílusokat.

Kölcsönkönyvek:

Tõnu Õnnepalu - Mandala
Pucca ajánlotta fel, hogy nyugodtan nyúljam le a polcáról, ha kedvem támad hozzá. Tekintve, hogy macskákról szól, rögtön meg is jött kedvem hozzá. Ráadásul észt író tollából született és még nem olvastam észt szerzőtől, még jobban mélyült vonzalmam. Csakhogy olyan sok könyv vár arra, hogy kézbe vegyem és Pucca sem ért még a végére (Ettől függetlenül nem zavarja, ha elemelem pár napra.), ezért nem tudom, sort fogok-e keríteni rá a közeljövőben.

"abibliophobia
főnév, félelem attól, hogy kifutunk az olvasnivalóból"
Könyvtári könyvek:
Utóbbi könyvtárlátogatásaim során cseppet elkapott a hév. Úgy indultam el, hogy célirányos leszek, csak visszaviszek és kiveszek egy-két régóta várt könyvet. Aztán ebből az lett, hogy, amit szerettem volna, az nem volt bent, viszont találtam öt-hat másikat, ami érdekelt vagy hirtelen megtetszett. Szóval nagy lélekjelenléttel leredukáltam 10 körüli számra a könyvtárból kivett olvasmányok számát és fejben hozzácsaptam még vagy harmincat a "majd egyszer kiveszem és elolvasom" listámhoz.
Tudom, menthetetlen vagyok, de élvezem...

Mark Pryor - A könyvárus rejtélye
Habár nem vagyok nagy krimirajongó, ez a könyv most megfogott. Van valami ellenállhatatlanul vonzó számomra abban, ha könyvszerető emberekről, könyvesboltosokról vagy könyvtárosokról olvashatok. Remélem, izgalmas lesz.

Jennifer A. Nielsen - A szökött király
Hatalom-trilógia második kötete. Az első részt (A hamis herceg) imádtam, az év eddigi egyik legjobb olvasásélménye volt, így nagyon vártam a folytatást. Rettentő magasak az elvárásaim, ezért cseppet félek, megugorja-e a lécet, de mindenképpen szórakoztató lesz.

Jennifer L. Armentrout - Ónix
Szintén egy sorozat, a Luxen második része. Az első könyvet (Obszidián) mostanában olvastam és tetszett. Szóval, mikor szembejött velem a könyvtárban, nem haboztam lecsapni rá. Cseppet azért itt is aggódom, hogy megmarad-e a kezdeti színvonal.

Kate Morton - Távoli órák
Már volt szerencsém az írónő egyik munkájához (Az elfeledett kert) és megtetszett a stílusa. Nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy a többi könyve is olyan jó-e, mint a már olvasott kötet.

Kresley Cole - Vámpíréhség
Többször szemeztem már ezzel a sorozattal, de eddig még nem szántam rá magam, hogy belevágjak. A borító borzalmas, de olyan sokan dicsérik és olyan régen olvastam már ebben a műfajban, hogy most kedvem támadt hozzá. Aztán majd az első rész után meglátom, ízlik-e vagy sem.

"olyan sok könyv, oly kevés idő"
Anthony Ryan - A vér éneke
Szükségem volt az olvasnivalóim közé egy igazi fantasyra is és a Fumax könyvei eddig még nem hagytak cserben. Nagyon kíváncsi vagyok rá, elbűvöl-e ez a sorozatuk is.
(Oké, szívem szerint a Tövisek császárát olvasnám, de még mindig nem láttam a könyvtárban, vagy a Vérrel írt ígéretek folytatását, ami pedig még nem jelent meg... Szóval be kell érnem ezzel.)

Eva Kavian - Nem akartam vele élni
Két okból vettem ki: rövid és macska van a borítón. Ez így nagyon felszínesen hangzik, de úgy gondoltam, hogy munkába menet a metrón olvasni jó lesz és tényleg aranyos az a cica a borítón. Persze a téma is érdekel, de nem olvastam túl sok pozitív értékelést róla, így nincsenek magas elvárásaim.

Justina Chen Headley - Iránytű önmagamhoz
Az én iránytűm most cseppet meg van zavarodva és elég gyakran megesik, hogy ha a könyvszereplő valamilyen értelemben hasonló gondokkal küzd, mint én, jobban érzi magát a pici és sötétlila lelkem. Szóval, mire elolvasom és megtudom, hogy a főhős megtalálja-e az iránytűjét, addig talán én is meglelem a helyemet, vagy nem. Kikapcsolódásnak azonban mindenképpen jó lesz.

Komal Kant - Mire jó a rosszfiú?
Nem röhög! Na, jó, röhögjetek nyugodtan, én is azt teszem...
SzJG következő kötetéért mentem (Mondtam, hogy nem röhög!) és mivel az nem volt bent és megláttam ezt, ami már annyira de annyira tinikönyv, hogy pattanás nő tőle az ember homlokán, nem bírtam otthagyni. Egyszerűen muszáj volt. (Nem röhög!) Kell a kikapcsolódás. (Naaa, tényleg nem röhög!) Ez is jó lesz a metróra. (Oké, röhögjetek, úgyis nevetni fognak rajtam az irodában is...)

Asa Larsson és Ingela Korsell - A varázsbot
Ez a könyv a várólista rovatom februári bejegyzésében már volt terítéken. Egy nyereményjáték hívta fel rá a figyelmemet és bár utána nem zengedeztek róla ódákat az olvasók, továbbra is érdekesnek találtam. Le is csaptam rá a könyvtár friss szerzeményei között.

Jelenleg tehát így néz ki a várólistám és a következő hetekben igyekszem nem tovább bővíteni, hogy időt is szakíthassak rájuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése