2014. október 30., csütörtök

Könyves kívánságlista XV.

"Úgy örülök, hogy egy olyan világban élek,
ahol van október."
Őszi gyerek vagyok, így számomra a legtermészetesebb közeg az ősz, illetve a tél, bár a tavaszt is szeretem a hangulata miatt. A hideg hónapok tehát engem nem lehangolnak, hanem felélénkítenek. Vigyorogva tekerek a nyakamra egy sálat, élvezettel húzom fel a bakancsomat és boldog vagyok, ha a hideg kicsit megcsípi az arcomat. Szeretek meleg ruhákba bújni, szeretek hűvös időben sétálni (hóesésben pedig egyenesen imádok), szeretem közben forró teával, kávéval, kakaóval melengetni az ujjaimat és szeretek sötét délutánokon bekucorodni a kedvenc fotelembe olvasni.
Ilyenkor érzem igazán elememben magam, ilyenkor tudok a legjobban a feladataimra koncentrálni és ilyenkor tudok igazán elmerülni egy-egy jó könyvben. Az ősz tehát hangulatjavító számomra, ami meg is látszik nem csupán a blogbejegyzéseim számán, hanem a könyves listáimon tanyázó kötetek gyarapodásán is.
A rovat előző bejegyzésében megjegyeztem, hogy egyre kevesebb könyv kelti fel a figyelmemet vásárlási szempontból. Nos, ez részben még mindig áll, mert a könyvtár egy igazi könyves kincsesbánya, ám ez nem jelenti azt, hogy ne gyarapítanám tovább saját polcaimat. Továbbra is futok bele érdekes, csábító könyvekbe, amiket szívesen a magaménak tudnék.
Ezért három új könyv is felkerült kívánságlistámra.


Gabrielle Zevin - Egy könyvmoly regényes élete
A cím önmagáért beszél. Libri kirakatában szúrtam ki ezt a könyvet, szinte rám kacsintott. Nagyon szeretem, ha egy könyv a könyvszeretetről mesél és ez épp ilyennek tűnik. Úgy érzem, nekem szól, így nagyon szívesen elolvasnám.

Rick Yancey - Az ötödik hullám
Erre a könyvre Molyon figyeltem fel, ahol többen dicsérték. Posztapokaliptikus történet, ráadásul a Cartaphilus Kiadó gondozásában (kifejezetten kedvelem a könyveiket) és olyan szép a borítója. A Csodák korának hangulatát idézte fel bennem, amit nagyon szeretek. Rám férne egy jól kidolgozott, izgalmas disztópia, így szívesen belevágnék annak ellenére is, hogy folytatásos.

Sam Savage - Firmin, Egy alvilági élősdi kalandjai a nagyvárosban
Queen B.-vel nézelődtem az Alexandrában, mikor az akciós könyvek között belebotlottam ebbe a kis méretű könyvecskébe. Megtetszett a szomorú egér a borítóján és miután átfutottam a fülszöveget, erős késztetést éreztem, hogy vissza se tegyem, vigyem rögtön haza. Aztán győzött a megfontoltság vékony pénztárcám képében, így mégsem vettem meg. Otthon azonban rákerestem és megállapítottam, határozottan olvasandó könyv, viszont nem biztos, hogy ez neki a megfelelő pillanat. Ez a könyv ugyanis nem épp vidám, sőt kifejezetten lehangoló az olvasói vélemények alapján, így a megfelelő hangulat szükséges hozzá. Addig jó helyen van a kívánságlistámon.

Az elmúlt hetekben tehát ezzel a három könyvvel bővült kívánságlistás elméleti polcom. Mivel pedig nagymamámtól nem rég könyvutalványt kaptam, egy vagy két kötet közülük (vagy a korábbi bejegyzésekben szereplők közül) át fog vándorolni várólistámra.
Nyomtatott betűkből egyszerűen sosem elég!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése