2012. június 22., péntek

Elveszett lány

Mindig kell valami, ami kikapcsol. Valami, amivel elterelhetem a figyelmemet, amibe el lehet merülni. Ezt nálam egy könyv, illetve a rajzolás jelenti. Néha azonban csak bámulni akarok és nem gondolkozni, ilyenkor előkapok egy filmet vagy sorozatot. 
Mostanában a Natsume Yuujinchoun kívül egy új sorozat került terítékre és mivel rám fér az ujjtorna, írok is róla.
Az Elveszett lány (Lost Girl) egy kanadai fantasy sorozat. Molyon beszéltek róla, ami kíváncsivá tett, így kezdtem bele.
Mielőtt azonban részletezném, ismertető Port.hu-ról:
"Bo egy szukkubusz, vagyis emberi életerővel táplálkozó természetfeletti lény, akinek áldozatai gyakran életüket vesztik a démoni csókoktól. Ezért amikor Bo rájön, kiktől származik és miféle képességek birtokában van, fellázad, elhagyja a szukkubusz közösséget. Rejtélyes elődeinek kutatásába kezd, és a gyengék védelmére kel."
Ez persze nem teljesen korrekt, mivel Bonak az első részben fogalma sincs arról, micsoda és nem a szukkubusz közösséget hagyja el (nincs is más szukkubusz a városban), hanem az egész Fae-nek középső ujjat mutat semlegessé válva.
A sorozat lényegében a főszereplő nyomozási ügyeit tartalmazza. Bo barátja, Kenzi ötletét követve magánnyomozónak áll és beleüti az orrát minden természetfeletti ügybe hőst játszva.
Bevallom nekem nem túl szimpatikus a főhős, mivel minden rész végén ő lesz a megmentő és valahogy mindent jól csinál. Persze hibái azért vannak meg elég butus néha, főleg a származását illetően. A nyomozások azonban így sem laposak. Sok-sok furcsa lény szedi áldozatait, így minden rész hoz valami újat.
A harcjelenetek és néha a látvány nem épp a legjobb, de így is élvezhető.
Mivel szukkubuszról van szó, a szerelem sem hiányozhat és sajnos a szerelmi háromszög sem. Van azonban egy újítás, amitől ez a rész sem lesz unalmas. Bo szívének két fele ugyanis Dyson, egy farkasember zsaru és Lauren, egy teljesen emberi doktornő. Ó, igen, szukkubuszunknak a "pirítós mindkét fele vajas" Alec szavaival élve. Kicsit ugyan furcsa, hogy egy férfi és egy nő veszekszik Bo birtoklásán, de hozzá lehet szokni.
Ennyiben ki is merül maga a történet.
Bár vannak benne egyedi megoldások, új vonalak, azért egész jól belesimul a mostanában divatos fantasy sorozatok közé. Túl nagy durranásra senki se számítson, viszont kikapcsolódásnak megfelel, főleg ha az ember kedveli a furcsa lényeket és a nyomozást.

Miért írok mégis egy teljes bejegyzést egy általam csak középkategóriásnak minősített sorozatról?
A válasz egy szó és egy kép: Kenzi.
Csak miatta néztem végig az első évadot. Nagyon kedvelem ezt a vagány, különc csajt.
Kenzi Bo legjobb barátja, lakótársa és partnere egy személyben. 100%-ig ember és olyan szövege van, hogy a néző padlót fog. Szarkasztikus és stílusos. A legjobb karakter az egész sorozatban.
Ráadásul csak rá kell nézni. Imádom a cuccait. Belezúgtam a kesztyűjébe...
Minden részben más a haja és a ruhája, én meg csak ámulok. Elfogadnám a ruhatárát. Persze eléggé vagány és extrém, de épp ezért tetszik. Amennyi női gén szorult belém öltözködés ügyében, az mind visít Kenzi csipke felsői, bakancsai és nadrágjai után. 
Csak rá kell nézni a mellékelt képre és mindenki megérti, miről beszélek.

Csontváros filmhírek:
Pár napja kaptuk a hírt, hogy a Csontváros filmadaptációjának castingján lezárult egy újabb fejezet és megvannak a Lightwood testvérek (Maxot leszámítva).  Cassandra Clare ki is hirdette, hogy Jemima West fogja játszani Isabelle Lightwoodot. 
Én elégedett vagyok a döntéssel. Bevallom, eddig ő az egyetlen színész, akibe nem tudok belekötni. Jó, tudom, még csak hárman vannak meg, de akkor is.
Bár a szemöldökét leszámítva nincs bajom Lily Collins-szal, mégis távol van az általam elképzelt Clarytől. Jamie Campbell Bower pedig nem elég helyes Jace szerepére. Sajnálom, de ez van.
Jemima viszont telitalálat. Izzy szerepe illik hozzá, mivel karakteres és szép arca van, amiről a mellékelt képen mindenki meggyőződhet. Remélem, lesz annyira vagány is, mint mondjuk Kenzi és valószínűleg az ő ruhatárára is beindul majd a nyálelválasztásom.
Alec kérdését azonban még homály fedi. Marketinges, vagy ki tudja milyen okokból nem hozták még nyilvánosságra, kit is választottak a visszahúzódó, helyes srác szerepére. Remélem, lesz annyira szimpatikus, mint Jemima és még azt sem bánom, ha leveri Jamie-t a film legdögösebb sráca titulusról. 
Pletykák természetesen akadtak a kérdésben, ám mivel nagyon remélem, hogy csak rajongói túlkapásról van szó, inkább le sem írom.
A többi szereplő válogatása még folyik és Clare júliusnál előbb nem ígér új híreket. No, de így is van min rágódni a rajongóknak és imádkozni, hogy a casting megtartsa ezt a javuló tendenciát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése