2018. március 14., szerda

Egy könyvmoly naplójából XIX.

"Ne aggódj! Már elolvastam az egész könyvet.
Azt mondja: Hozd a macskakaját!"
Ismét megritkultak a bejegyzések, így ideje már, hogy hírt adjak magamról.
Mostanában szinte csak könyvekről írtam. Ennek oka, hogy minden elfoglaltságom ellenére, az olvasást nem függesztem fel. Ez az, ami olyan rutin számomra, mint másoknak a reggelizés. Én azonban nem szoktam reggelizni, csak elfogyasztok pár oldalnyi regényt a metrón.
Szóval a molyságom nem csökken. Olyannyira sem, hogy ismét elkapott a hév és folyton újabb könyvbeszerzéseken jár az agyam.
Például meglátok egy-egy akciót és nem bírok ellenállni neki. Épp ezért rendeltem meg nem is olyan régen (alig egy hónapja) Gaura Ágnes vámpíros sorozatának második kötetét, most meg itt rágom a körmömet, hogy már megint akció van, meg kellene rendelni a harmadikat is... Az okos döntés persze az lenne, hogy nem teszem, míg a szóban forgó második kötetet végig nem olvastam, ám erre ezen a héten esélyem sincs, így marad a tépelődés, mert jövő keddig érvényes az akció.
Szóval menthetetlen vagyok, tegnap is könyvet rendeltem. Este ezt meg is vallottam San Diegónak, aki csak a következő megjegyzést fűzte hozzá: "Tényleg? Már megint?"
A "megint" alapja az, hogy előtte napon is rendeltem. De az nyelvkönyv volt, muszáj volt, nem számít! Ráadásul ennél a rendelésnél is nagy önuralomról tettem tanúbizonyságot, mert csupán egy könyvet rendeltem (Egy sötétebb mágia) és nem kettőt... (Pedig a folytatása is akciós volt...)
Egyébként van még egy könyv, amit hamarosan elő fogok jegyezni, hogy megjelenésekor azonnal olvashassam. Ez az egyik kedvenc sorozatom befejező része (az új Carlos Ruiz Zafón kötet a Lelkek labirintusa) nem kérdés hát, hogy kell nekem. 
Tudom, tudom, kétségtelenül menthetetlen vagyok...

Pedig tényleg nincs épp sok időm olvasni, sőt, úgy lopom hozzá a perceket itt-ott.
Egyrészt reggel olvasok a metrón, másrészt néha este az ágyban, harmadrészt pedig napközben, mikor valahol várni kell valamire. Például, mint múlt pénteken, mikor volt másfél órám a moziig, amit el kellett ütni valahogy. Persze, hogy egy jó kávé és könyv társaságában. Igazán jó döntés volt. Ez az oka annak, hogy könyv nélkül nem utazom, még munkába sem.
Például holnap is lesz a táskámban egy regény, na meg egy útikönyv, ha már egyszer várost nézni megyek.
Apropó útikönyv, azt is muszáj volt megrendelnem, amint le lett foglalva a szállás Prágában. Egyszerűen az utazási rutinom részévé vált, hogy beszerzek egy útikönyvet, telepakolom színes post it cetlikkel bejelölve mindent, amit meg akarok nézni és az úton ezzel szórakoztatom magam, meg persze útitársamat is. Én már csak ilyen régimódi könyves típus vagyok.
Szóval igen, elutazom pár napra, így a blog frissítésével újra késni fogok. Ettől függetlenül persze folyamatosan olvasok, mert így telnek egy igazi könyvmoly napjai.

2 megjegyzés:

  1. Ne aggódj megvárunk! Érezd jól magad prágában és leld örömöd az utazásban ,mi itt leszünk neked ahogy te is itt voltál nekünk ez a jó kölcsönösség :3 igaz hogy az olvasás fontos (függő vagyok én is... :D) de mindig gondold át kinek az idejét rabolnád jobban nincs annál rosszabb nint amikor elfelejtik amit nem kellene.. Legyen szép napod és vigyázz magadra!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a jókívánságot, bejött, remek utam volt. :)
      Hát igen, az időbeosztás nem könnyű, de azért igyekszem.

      Törlés