2014. szeptember 26., péntek

Könyves várólista XIV.

Tekintve, hogy a hónap hátralévő négy napján olvasásra váró könyveim népes sora szinte biztosan nem fog változni, kicsit megelőlegezem a hónapzáró könyves rovatot.
Ősz küszöbén 14 könyv vár a polcomon türelmesen arra, hogy végre fellapozzam őket. Van köztük három, ami már egy ideje itt tanyázik és írtam róla a rovat előző részeiben. Őket így most kihagynám a részletezésből és csak megemlítem, hogy igen, még mindig várnak...


... cím szerint A legyőzöttek (mese róla itt), egy kölcsönkönyv, A pokol is elnyeli (bővebben ott), illetve nyár eleji szerzeményem, Akit elhagytál (részletek emitt). Igyekszem októberben már tényleg sort keríteni rájuk, mielőtt fellázadnak és a fejemre potyognak a polcról...


Ennyit az emlékeztetőről, jöhetnek az új könyvek és ahogy a két képen látszik, van belőlük bőven.

Saját könyvek:

Tracey Garvis - Kötelék
Jelentem, elcsábultam. Kívánságlista rovatom 11. bejegyzésében már írtam erről a könyvről. Azóta pedig csak mélyült vonzalmam. Ez a lakatlan szigetes romantika személyiségfejlődéssel egybekötve igazán ígéretesnek tűnik. Nem bírtam ellenállni neki.

Jean M. Auel - Átkelés a rónaságon
Hiába vannak még mindig picike kétségeim (róluk bővebben itt), mindig ugyanarra az eredményre jutok: én ezt a sorozatot minden hibája ellenére nagyon szeretem. Épp ezért, mikor az Ulpius-ház kivételesen nem pornóponyva könyveire hirdetett akciót, hanem végre valami olyanra, ami nekem is tetszik, muszáj volt azonnal megrendelnem. Mentségem is van rá: olyan szépen mutat a polcomon az előzményekkel együtt.

Joanne Harris - Csokoládécipő
Végre sikerült megszereznem a Csokoládé folytatását! Sokat vadásztam erre a könyvre, de megérte. Egy újabb sorozat lett teljes a polcomon, így nagy a boldogság. Amint édességre vágyom, bele is kezdek.

Könyvtári könyvek:

Jay Kristoff - Vihartáncos
Szintén volt már róla szó kívánságlista rovatom 11. részében. Rögtön kiszúrtam a könyvtár polcán és azonnal le is csaptam rá. Már nagyon vágyom egy pörgős fantasy regényre, így nagy reményeket fűzök hozzá.

Sarah MacLean - A csábítás kilenc szabálya
Sok pozitívat hallottam már erről a könyvről és a borító illetve a cím is megfogott. Kíváncsi leszek ezekre a szabályokra és ki tudja, lehet hogy néhányat kipróbálok majd közülük... Oké, ez csak vicc volt. Bármennyire is megkönnyítené az ember dolgát néhány kőbe vésett szabály a férfi-női kapcsolatokról, az bizony a varázs tönkretételével járna. Ettől függetlenül érdekel a könyv.

Elisabetta Gnone -  Az ikrek titka
Könnyed, remélhetőleg aranyos mese, ami egy kis kikapcsolódást nyújt majd kaotikus napjaimban. Róla is sok szép véleményt hallottam, így remélem, nem fogok csalódni.

Samantha Young - Dublin Street
Na, ezt nem tudom megmagyarázni. A borító nem tetszik és a történet sem tűnik túl izgalmasnak. Talán a kíváncsiság volt az, ami hajtott. Kíváncsi lettem, hogy a Könyvmolyképző Kiadó is beállt-e a sorba. Arany pöttyös könyv, ami nem a legrosszabb ajánlólevél, mégis tartok tőle, hogy a válasz igen és ez bizony ponyva lesz a legaljáról. Elhamarkodottan azonban nem szoktam ítélni, adok neki egy esélyt. 

Márton Evelin - Macskaméz
Cím és borító, ez a kettő fogott meg. Illetve az, hogy magyar szerző és novelláskötet. Novellákat pedig nem nagyon szoktam olvasni, így itt az ideje ezen változtatni. Akár tetszik majd, akár nem, az aranyos borító miatt szívesen cipelgetem magammal.

Kirsten Lobe - Párizsi macskajaj
Hát, erre a könyvre sincs mentségem. Úgy néz ki, néha beáll nálam az üzemzavar és olyan könyvek is a kezemben maradnak, amiket nem neveznék a zsáneremnek. Talán kikapcsolódásnak jó lesz, ha pedig mégsem, még mindig mondhatom, hogy macskabolond vagyok...

Jamie McGuire - Gyönyörű sorscsapás
Egy ideig nagyon népszerű volt Molyon. Hallottam róla hideget és meleget egyaránt, szóval most utána járok, én vajon melyik tábort fogom gyarapítani. 

Mats Srandberg és Sara B. Elfgren - A kör
A boszorkányos történetek mindig vonzanak és még nem olvastam svéd szerzőtől. Hallottam róla pozitívat és kevésbé pozitívat is, így nagy lelkesedéssel fogok a végére járni. 

A könyvmolyok sosem jutnak el a dolgok aljára.
< - az alja
Ennyi lenne az aktuális várólistám. Tekintve, hogy kezdek ismét nagy fordulatszámon pörögni mind az egyetemen, mind a munkában, mind a magánéletemben, nem tudom, mennyi idő alatt fogom mindegyiket elolvasni. Ez azonban nem is baj, hiszen leszámítva a kölcsönzési határidőket, semmi sem befolyásol. 
Azért olvasok, mert szeretem, mert nem bírok betűk nélkül létezni, mert kikapcsol, ha túlpörögtem, mert kitölt ha üresnek érezem magam és a könyvek megértenek akkor is, mikor én sem értem magamat. Az olvasás nálam szenvedély és a szenvedély sosem racionális, így nem is próbálom racionális keretek közé zárni, hogy mikor és mit olvassak, a szívem úgyis mindig megsúgja, hogy épp mire van szükségem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése