2014. július 14., hétfő

Visszatértem...

Jelentem, visszatértem.
Legnagyobb sajnálatomra letelt a két hét, amit Rómában tölthettem. Nagyon-nagyon-nagyon szívesen maradtam volna még. Sőt, szívem szerint haza sem jöttem volna legalább egy évig. 
A legaranyosabb szobor, amit valaha láttam
Imádom Rómát! Szerelmes vagyok a városba, a macskaköves utcákba, az ókori romokba, Bernini szökőkútjaiba, az őrült robogósokba és még az idegesítő sirályokat is szeretem.
Lelkesedésem persze nem alaptalan, ez volt életem legjobb nyara és a legszebb 13 nap zsinórban. Ebből kifolyólag nem tudok nem áradozni róla, amit a következő napokban bejegyzések formájában szándékozom a világra zúdítani. Talán néhányan érdekesnek találják majd és az is lehet, hogy valaki hasznosnak. Tekintsétek élménybeszámolónak és tippadónak mindazoknak, akik a közeljövőben az örök városba készülnek.
Mivel rengeteg (500 körül) fényképet készítettem és nagyon sok különféle élményben volt részem, tematikus bejegyzésekben szándékozom megvalósítani kislányos lelkesedésem szavakba öntését. 

A következő bejegyzések várhatók:
- Utazás (repüléssel és városi közlekedéssel egyetemben)
- Gasztronómia (mit ettem, merre és mennyiért)
- Munka és nyaralás (elsősorban dolgozni mentem, de a tengerpart sem maradhatott ki)
- Ókori Róma (Colosseumtól a sarkokon felbukkanó romokig)
- Művészeti Róma (festmények, szobrok, szökőkutak)
- Vallásos Róma (Vatikán és Ghettó)

A könnyebb átláthatóság érdekében pedig létrehoztam egy Róma címkét is nekik.
belépő gyűjteményem
Előzetesen annyit mondanék - ha még nem derült volna ki a kezdő sorokból -, hogy Róma gyönyörű, izgalmas és érdekes hely olyan látnivalókkal, hogy az ember retinája kiég a gyönyörűségtől. Jártam minden főbb nevezetességnél, a többséget belülről is megnéztem és kipróbáltam mindent, amit ez alatt a két hét alatt csak lehetett.
Élményeim felelevenítésében nem csupán a rengeteg fénykép lesz segítségemre, hanem az a kis füzet is, amit vittem magammal, és amibe szorgalmasan körmöltem gondolataimat. Elolvasni persze valószínűleg csak én tudom a hajnalonta lefirkált sorokat, de úgysem a nagyközönség számára készültek. 
A képeket sem fogom majd mellőzni, telepakolom vele bejegyzéseimet. Nem kis munka lesz kiválogatni a legszebbeket. 
római zsákmány
Szóval rengeteg élménnyel gazdagodva tértem haza, meg egy picikét nehezebb bőrönddel, mint amivel elindultam. Néhány apróságot ugyanis muszáj volt vennem nem csupán magamnak, hanem családnak, barátoknak is.
A mellékelt képen család illetve saját részre beszerzett ajándékok láthatók. Barátoknak hoztam még más dolgokat is, de ők előfordulhat, hogy olvassák ezt a beszámolót és nem akarom elrontani a meglepetés élményét.
Ahogy látszik, elhoztam a Colosseumot és a Vatikánt is egy pici svájci gárdistával együtt. No, meg a pápát. Képeslapok sem maradhattak ki, fel is adtam két tucatot, ami sajnos még mindig nem ért célba. Tudtam, hogy az olasz posta lassú, de ez már egy lajhárt is megszégyenítene. Magamat megleptem egy új pénztárcával (a régi már elég megviselt) egy kendővel (aminek kalandos története van) és egy pólóval, amin a város térképe szerepel. Én voltam ugyanis az idegenvezető és a térkép egy személyben. Hála útikönyvemnek, ami egyik képről sem maradhatott le.
Remek kis könyvecske, nagyon hasznos és 100%-ban praktikus. Csak ajánlani tudom. Biztos, hogy legközelebb is a National Geographic útikönyveiből fogok választani, ha új várost megyek felfedezni. És várom a zsebpénzt tőlük az ingyenreklámért, mert utcán, múzeumban, fényképeken csak az ő könyvüket reklámoztam. 

Visszatértem tehát, vagyis a blog ismét aktív, jöhetnek az új bejegyzések és jöhetnek az új könyvek. Rengeteg olvasnivaló vár rám a nyár további részében, hiszen az egyetlen regénnyel, amit magammal vittem az útra, sem haladtam sokat.
AFS-es olvasóimnak pedig üzenem, hogy pár nap türelem, és jön a következő fejezet.
Természetesen a szavazásról sem feledkeztem meg. 
Kérdésemre, hogy mivel ünneplejük meg a történetem 100. fejezetét szép számmal érkeztek voksok. Érdekes volt látni az arányokat, és bár kicsit nagyobb lelkesedésre számítottam a felajánlott extrák irányába, teljesen megértem a végeredményt. 
A csúszások mellett nem csoda, hogy a 112 szavazóból 86-an választották a 101. fejezet mielőbbi olvasását. Főlényesen győztek is a 14 Hanna szemszögére szavazó és a 12 Adam mellett voksoló ellen. 
Mindenkinek, aki szavazott, nagyon köszönöm a közreműködést, hiszen mindig kíváncsi vagyok a véleményetekre. A jutalom pedig a beígértek szerint érkezni is fog, amint kicsit kipihentem magam.

2 megjegyzés:

  1. Már nagyon várok mindenféle bejegyzést, fejezetet *-*
    Azon kevesek közé tartozom, akik Hannára voltak kíváncsiak, szívesen olvasnék róla is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök a lelkesedésednek. :)
      Köszi, hogy szavaztál! Most a szavazás eredményét betartva nem lesz extra, de majd talán egy másik különleges alkalomnál megfontolom a dolgot. ;)

      Törlés