2010. június 3., csütörtök

Vampire Diaries


Kicsit rákattantam a sorozatokra.
Az egyik új kedvencem a Vampire Diaries (Vámpírnaplók). Hallottam róla, hogy milyen jó meg minden, szóval rákerestem. Meg is találtam és bár az alapszitu annyira nem ragadta meg a figyelmemet, belekezdtem. Csak nem lehet annyira rossz, ha ilyen sokan nézik - gondoltam.
Íme az első rész ismertetője:
Elena Gilbert és öccse Jeremy próbálják túltenni magukat a 4 hónappal ezelőtt történt tragikus balesetben elhunyt szüleik emlékén.
Az gimibe új srác érkezik, mindenki róla beszél. Előtörnek Jeremy problémái és miután Elena kiosztotta belebotlik az új fiúba.
Elena ellátogat a temetőbe, szülei sírjához ahol furcsa köd veszi körül és egy harkály is megjelenik, pár pillanat múlva belefut az új fiúba Stefan Salvatoreba.
Az iskola hagyomány a nyitóbuli. A bulin Vicki-t, valami megtámadja. Vickire Jeremy és Elena talánkak rá. A támadást Stefan bátyja Damon követte el. Stefan ki akarja deríteni miért tűnt fel 15 év után ismét testvére...

Hát igen... Már megint ugyanaz a nóta... Egy vámpír srác összejön egy emberrel. Kezd unalmas lenni, nem?
Elkezdtem nézni és az első rész után levontam a következőt: Twilight utánzat... de gáz...
Eltelt pár nap és a másik sorozat, amit épp nézek kezdett fogyóban lenni. Valamit néznem kellett, hogy helyrerázódjanak megfáradt agysejtjeim, így megnéztem a második részt is. Még mindig nagyon Twilight gyanúsnak tűnt, ám volt benn valami ami megfogott. Pontosabban valaki. Sorozatbeli szerepe szerint Damon Salvatore. Hú-hú végre egy igazi vámpír! - örvendeztem. Damon eszméletlen dögös, laza, szarkasztikus és nem retten vissza ha meg kell ölnie valakit. Iszonyat jó karakter és iszonyat jó színész. De erről később... ^^
Szóval második rész után nem tűnt olyan rossznak, így folytattam. Egyszerűen nem tudtam abbahagyni. NEM Twilight utánzat! Csak az első rész tűnt annak, de aztán beindultak a dolgok. Szereplők közül szinte bárki meghalhat. Tele van rejtélyekkel és titkokkal. sosem lehet tudni, mi sül ki egy helyzetből és szerencsére nem a jajj így szeretlek, úgy szeretlek dolgon van a hangsúly. Végre egy pörgős és akció dús sorozat. Nagyon megtetszett és csak ajánlani tudom.
Eddig egy évad van, de szeptemberben jön a folytatás. Nem tudom, ki bírom e addig elvonási tünetek nélkül, főleg amiért a legjobb résznél hagyták abba.
A karakterek egy része nagyon szimpatikus, míg néhányat legszívesebben megfojtanék. De ez így van jól. Nem lehet mindenkit kedvelni... Igazából csak négy karaktert bírok és ezek közül már kettő meghalt. Sajnáltam is őket... Az idegesítő libák viszont még mindig élnek... Nincs igazság... :D
A legeslegjobb ebben a sorozatban : Damon.

Fangirl üzemmód bekapcs ^^
Fél kezemen meg tudom számolni azt a néhány személyt, aki ilyen reakciókat vált ki belőlem.
Ian Somerhalder nagyon jó színész. Játszott a Lostban is illetve ő volt Marco Polo. Van egy gyönyörű vörös cicája, szereti az állatokat és nagy környezetvédő. *sóhaj*
Természetesen eszméletlen helyes. A mellékelt képeken mindenki meggyőződhet róla.
A Vampire Diariesban pedig még a szerepe is dob még pár lapáttal az amúgy is magas vonzerejére. Íme néhány infó Damon Salvatore-ról:
Damon eléggé arrogáns időnként, öntelt, és antiszociális hajlama van, egyik percben bájos és elbűvölő, következőben pedig rendkívül veszélyes, és nincs bűntudata a gyilkosságok után. Élvezi ha fájdalmat okozhat, leginkább az miatt, mert hiányzik neki régi szerelme, Katherine. Titokban vágyik az elfogadásra. Nagyjából 20 évesnek néz ki, de igazából több mint 200 éves vámpír.

Ez a karakter szerintem a sorozat egyik alapköve. Nélküle nem lenne olyan jó. Annyira bírom a lazaságát, mikor valami "bajt" csinál pl: átváltoztat / megöl valakit, akit nem kellene és csak ennyit mond: Hupsz!
A szarkasztikus humora pont az én ízlésemnek való.
Az egyik legjobb rész mégis az, mikor Twilightot olvas. Majd' behaltam a röhögéstől, mikor hanyagul fekve Caroline ágyán ezt a könyvet olvasta és elkezdte kritizálni, hogy mekkora hülyeség a vámpírok nem is ilyenek (elvégre ő egy igazi vámpír). Aztán megunta és a következő mondattal félredobta : "Edward egy papucs."
Egyszerűen imádom! ^^
De ha nem lenne ennyire jó fej a sorozatban, illetve egy nagyon jó ember a valóságban, akkor is kiváltana nálam egy nyálcsorgatós reakciót. :)
Csikoszokni barátnőmnek áradoztam róla. Mondtam neki, ha túl sok vagyok, lőjön le nyugodtam. Nem tette, mert szerinte igazam van és Ian egy iszonyat jó pasi. Egy kicsit még folytattam az áradozást, ő meg mondott még pár személyt aki szerinte helyes és bár nem mondom, hogy egyáltalán nem volt igaza, de nálam Ian-t felülmúlni nem nagyon lehet. ^^ Olyan gyönyörű szeme van! ^^ *olvadozik*
De mielőtt nagyon szánalmassá válok, befejezem. Fangirl üzemmód kikapcs.

Halkan megjegyezném, hogy ezen a képen hasonlít az egyik karakteremre Peterre. Valahogy, így képzeltem el, mikor először körvonalazódott elmémben. Habár a haja kicsit hosszabb, de tényleg csak egy kicsivel, hogy össze tudja kötni. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése